Mărturia cutremurătoare a tinerei incendiate de criminalul din Mehedinți: „Vă rog să mă ajutați să devin din nou un om normal” (VIDEO)

Mărturia cutremurătoare a tinerei incendiate de criminalul din Mehedinți: „Vă rog să mă ajutați să devin din nou un om normal” (VIDEO)
Mărturia cutremurătoare a tinerei incendiate de criminalul din Mehedinți: „Vă rog să mă ajutați să devin din nou un om normal” (VIDEO)”. Foto: captură video
Publicat: 20/11/2020, 18:01
Actualizat: 20/11/2020, 18:15

Maria, tânăra de 18 ani incendiată de un criminal din Mehedinți, a reluat cursurile și face școala online, pe patul de spital. Deși a suferit arsuri pe 90% din suprafața corpului, tânăra are o forță ieșită din comun, iar cu ajutorul medicilor se recuperează: „Mă numesc Maria și aș dori să vă rog să mă ajutați să devin din nou un om normal. Să pot să fac din nou lucrurile pe care le făceam înainte. Am nevoie de susținerea voastră”, mărturisește Maria.

Cel care i-a sărit însă în ajutor este Narcis Hogea, tatăl lui Alexandru Hogea, una dintre victimele incendiului Colectiv, care a lansat o campanie pentru ea prin asociația pe care a făcut-o în memoria fiului său: „În numele lui Alexandru”.

Medic: ”A avut arsură nu 100%, 105%”

Maria este cred că ce poate să facă mai bine secția noastră, este corolarul nostru de când existăm, de 32 de ani.Maria a avut arsură nu 100%, 105%, depășește suprafața normală, a avut 90% plus 15% căi respiratorii și a ajuns, fără complicații, cu o evoluție absolut normală, până în clipa aceasta. A fost tratată în terapie intensivă și faptul că a reușit să ajungă din ATI pe secție este pasul cel mai important”, spune profesorul dr. Dan Mircea Enescu.

”Are o voință de fier”

Este pacienta mea de la jumătatea lunii iunie. Este unul din cele mai grave cazuri pe care le-am avut până acum. S-a luptat în fiecare zi și a fost o luptă foarte grea. Au fost foarte mulți oameni care au contribuit la evoluția favorabilă. Este unul dintre cele mai grave cazuri care au supraviețuit la noi în țară. E un copil cu o voință de fier care poate muta munții”, a declarat medicul Iulia Nacea.

Supraviețuitor Colectiv: “A trecut prin toate formele imaginabile de abuz”

“Vorbim despre o tânără care a trecut prin aproape toate formele imaginabile de abuz”, spune Bogdan Moleșag, unul dintre supraviețuitorii Colectiv.

„Are niște resurse interioare extraordinare. Este foarte puternică. Are personal tot ce-i trebuie pentru a se recupera. Însă trebuie să o susținem. Urmează o perioadă lungă, vorbim de ani întregi de recuperare medicală în străinătate, pentru că în România nu are unde să facă. Trebuie să ne implicăm să devină cea mai bună versiune a ei”, mai spune Bogdan.

“Puterea ei va schimba lumea”

Peste două zile se fac 5 ani de la decesul lui Alexandru Hogea. El a ieșit pe picioare din incendiul din Colectiv, însă a decedat la mai bine de 3 săptămâni după incendiu, în Spitalul AKH Viena.

„Pentru Alexandru șansa transferului a venit prea târziu – în 22 noiembrie 2015 a primit numărul 60 pe o sfâșietoare listă a morții. 5 ani mai târziu, România are 0 Centre destinate tratamentului pacienților cu arsuri severe și 0 centre de recuperare medicală specifică marilor arși. Din fericire, mai are medici care reușesc ceea ce uneori pare imposibil”, scrie Narcis Hogea pe Facebook.

În numele lui Alexandru, am ales calea prin care să regăsim cu ajutorul vostru zâmbetul lui Alex în zâmbetul Mariei. Povestea Mariei e tulburătoare și nedreaptă. La 18 ani, viața a învățat-o că puterea poate consta, uneori, în capacitatea de a renaște. Maria are nevoie de ajutor. Vă rog să donați pentru renașterea Mariei. Puterea ei va schimba lumea”, spune Narcis Hogea.

Maria are nevoie de ajutorul oamenilor, iar donațiile se pot face aici!!!

Tânăra a fost incendiată pe 12 iunie de către Ion Turnagiu, un bărbat care fusese condamnat la închisoare pe viață în 1994 după ce a comis cinci crime. Cu toate acestea, el a fost eliberat condiționat anul trecut.

Pe 25 iunie, bărbatul s-a spânzurat în timp ce se afla în detenție, iar pe 29 iunie acesta a murit.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Surpriză COLOSALĂ! Cine a câştigat Chefi la cuţite 2021
FOTO. Corina Bud, apariție explozivă! Aproape goală într-un costum de baie `invizibil`
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen...
Toni Iuruc pregătește o surpriză scumpă pentru Simona Halep! Unde a fost surprins viitorul soț...
Casa în care trebuie să locuiești, în funcție de venituri. Toți românii ar trebui să-și...
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Femeile satisfăcute și afaceristul ingenios
Șobolani în raftul de patiserie din Mega Image. Reacția companiei. FOTO
Surpriză COLOSALĂ! Cine a câştigat Chefi la cuţite 2021
În timp ce SĂPAU pe un șantier, muncitorii au dat peste ceva ULUITOR. Surpriza a...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ce să iei cu tine în Grecia. Greșeala pe care toți românii o fac
Motivul bizar pentru care nu se încheie nasturele de jos la sacou. Mulţi cred că...
A primit 17 ANI DE ÎNCHISOARE! Vestea care șochează întreaga țară
SE SCHIMBĂ harta României! Zona care ar putea să se RUPĂ de țara noastră
Agent secret: „Eu am ucis-o pe prințesa Diana”. Casa Regală e în stare de șoc
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este „Regele asfaltului”, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri români, şi ce...