OFICIAL. Începe Bayramul la Constanța, de mâine! „Ne vom desfășura în aer liber / Anul acesta va fi unul greu”

Redactor:
Gandul
OFICIAL. Începe Bayramul la Constanța, de mâine! „Ne vom desfășura în aer liber / Anul acesta va fi unul greu”

Credincioşii musulmani vor celebra, începând din 24 mai, timp de trei zile, Ramazan Bayramul, supranumită popular Sărbătoarea Dulce.

Manifestările religioase dedicate marii sărbători islamice vor debuta la ora 6,07, atunci când muftiul Muurat Iusuf, Şeful Cultului Musulman din România, va oficia slujba de Ramazan Bayram la Geamia Hunchiar din Constanţa.

Oficial. Slujbele se vor desfășura afară

„Slujbe religioase cu ocazia Ramazan Bayramului vor fi oficiate pe lângă toate geamiile din România dar, având în vedere contextul actual, toate ceremonialurile religioase se vor desfăşura în conformitate cu prevederile în vigoare şi respectând întru totul măsurile privind prevenirea infectării cu virusul SARS CoV-2.

Slujbele religioase se vor desfăşura în exteriorul lăcaşurilor de cult fiind recomandată purtarea măştii de protecţie, păstrarea unei distanţe de minim doi metri faţă de persoanele din jur, participarea cu propriul covoraş de rugăciune, efectuarea ritualului de ablaţiune acasă, evitarea adunărilor în faţa lăcaşurilor de cult înainte sau după slujbă şi a interacţiunii directe prin strângerea de mână sau îmbrăţişare”, se arată în comunicatul Muftiatului, citat de Agerpres.

„Anul acesta este unul greu”

Potrivit Muftiului Muurat Iusuf, zilele de Ramazan Bayram sunt o binecuvântare pentru credincioşii care de-a lungul Lunii Sfinte Ramazan au ţinut asprul post de 30 de zile, sărbătoarea ce urmează fiind un prilej de apropiere, de deschidere a sufletului şi de împărtăşire a bucuriei comune. Pe parcursul bayramului, credincioşii obişnuiesc să îşi viziteze rudele şi prietenii, bucurându-se de cei dragi şi cinstind memoria celor care au trecut la cele veşnice.

„Anul acesta este un an greu însă ne vom exprima dragostea faţă de cei dragi păstrând distanţa fizică, dar apropiindu-ne sufleteşte mai mult decât până acum”, a transmis Muftiul Iusuf în mesajul său.

 

Inchide