Porcii zburători au ajuns la Ministerul Educației. Protest-maraton al Consiliului Național al Elevilor

Redactor:
Madalina Prundea

Mai mulți tineri, membri ai Consiliul Național al Elevilor, au început, luni dimineață, un protest de șase ore, în fața sediului Ministerului Educației și Cercetării, pentru ași exprima nemulțumirea față de gestionarea începutului de an școlar.

„Ne-ați tăiat accesul la educație!”, „N-ai tabletă, n-ai parte”, „Porcii zboară. Școala începe. Elevii tot nu au tablete.”, „Anul școlar 2020 – 2021? Loading…”, „Dreptul la educație nu e o pomană!”, sunt câteva dintre mesajele pe care tinerii le-au afișat în fata Ministerului Educației, în prima zi a anului școlar.

Acțiunea este organizată de comunitatea Declic și Consiliul Național al Elevilor (CNE) cu scopul de a atrage atenția asupra „modului dezastruos în care autoritățile au tratat achiziția de laptopuri și tablete pentru elevi”.

Potrivit inițiatorilor, mesajul pe care doresc să-l transmită este acela că până și porcii au șanse să zboare, însă tabletele promise înainte de vacanță tot nu au ajuns în școli.

Conform situației de luni, în 12.423 de școli elevii pot merge fizic la cursuri, în timp ce în 4.915 va fi folosit scenariul hibrid de învățare. La nivel național, 262 de școli vor folosi sistemul online.

Petiția „Țară, țară, vrem laptopuri pentru școala online” semnată de 25.000 de persoane

„Ministerul Educației și Guvernul au avut patru luni la dispoziție să cumpere tabletele necesare în anul școlar 2020-2021. Dar în loc de cele 250.000 promise, și oricum insuficiente, vor fi doar 80.000 și nici acelea nu ajung la timp. Porcii au învățat să zboare și tabletele promise de ministrul Educației, Monica Anisie, înainte de vacanță, tot nu au ajuns la tinerii care au nevoie de acestea. Aproape un milion de elevi nu au avut acces la educație în perioada restricțiilor, din cauză că n-au avut laptop sau tabletă. Ne întrebăm ce se va întâmpla cu aceștia în noul an școlar ”, a declarat Ana Racheleanu, campaigner Declic.

„În prima zi a anului școlar, nu vom fi la școală, în bănci, ci vom fi în fața Ministerului Educației și Cercetării, pentru a-i reprezenta pe colegii noștri pe care autoritățile i-au lăsat în urmă. Acestea ignoră cu bună știință faptul că 900.000 de elevi nu au avut acces la educație online pe durata stării urgență. Nepăsarea autorităților reprezintă o încălcare sistematică a dreptului la educație al tuturor elevilor, garantat de Constituția României. Solicităm guvernanților urgentarea procesului de achiziție publică pentru dispozitive conectate la internet!”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Aproape 25 000 de membri ai comunității Declic au semnat petiția „Țară, țară, vrem laptopuri pentru școala online” și, alături de Consiliul Național al Elevilor, cer Ministerului Educației să asigure echipamente tuturor celor 900.000 de elevi care nu au avut acces la educație în perioada restricțiilor.

 

Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
FOTO. Anamaria Ferentz, apariţie hot! Are peste 40 de ani, dar arată ca la 20...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
Live video Djurgarden – CFR Cluj Scor, punctul forte nesperat pentru români
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Emisiunea lui Mihai Gâdea, făcută praf la CNA. 'Este o făcătură!'. Amenzile sunt URIAȘE
CORONAVIRUS 24 septembrie. Situaţia pe judeţe. Bucureşti pe primul loc în topul infectărilor. Alte trei...
Poliția din Vietnam a confiscat sute de mii de prezervative folosite care erau spălate și...
Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
ALERTĂ pe piața alimentară! Toți cei care au cumpărat acest produs, sunt obligați să-l returneze...
CREATURA din ocean care îl ÎNGROZEȘTE chiar și pe marele rechin alb. Descoperire ȘOCANTĂ în...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Live video FCSB – Liberec scor. Vezi live video, singurul site care transmite meciul
Este DOLIU uriaş în lumea muzicii: Celebra cântăreaţă a murit
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide