Supărat ca salvamarii i-au întrerupt baia, un bărbat în pericol de înec le dă sfaturi: „Vedeți că e apa mare”

Supărat ca salvamarii i-au întrerupt baia, un bărbat în pericol de înec le dă sfaturi: „Vedeți că e apa mare”
Bărbatul salvat de salvamari la Constinești / Sursa foto: Captură Antena 3
Publicat: 08/08/2021, 15:15

Un bărbat care a fost adus la mal de salvamarii din Costinești, vrând, nevrând, după ce dădea semne de epuizare și pe fondul consumului de alcool, le-a reproșat salvatorilor că nu l-au lăsat să facă baie și le-a dat apoi sfaturi „profesionale” despre adâncimea apei.

Chiar dacă valurile nu sunt mari la mal încât să pună în pericol viața turiștilor, salvamarii de pe litoralul românesc intervin și în alt tip de situații.

Urmărit cu atenție de pe mal

Un bărbat mai în vârstă, aflat într-o evidentă stare avansată de ebrietate, a stat câteva ore la soare, pe plaja din Costineşti, după care s-a hotârât să facă o baie în mare. Din nefericire, soarele puternic şi alcoolul i-au încetinit reflexele, așa că s-a clătinat şi a fost la un pas să se înece, după ce a fost tras de curenţii de la mal şi dus câţiva metri în larg, relatează Antena 3, care a publicat imagini cu „aventura” bărbatului.

Așa cum se vede în imagini, salvamarii erau în preajmă și în alertă, așa că în momentul în care au observat că se duce în larg şi nu se mai putea menţine la suprafaţă, au intrat în apă şi l-au adus pe țărm, când abia mai respira.

După ce și-a revenit, lângă postul salvamarilor din Constinești, bîrbatul nu le-a mulțumit, ci, dimpotrivă, a început să îî certe și să le reproșeze că nu l-au lăsat să își termine baia.

Apoi bărbatul a revenit la sentimente mai bune şi chiar a încercat să fie util, oferindu-le salvamarilor o informaţie extrem de utilă. „Ascultă la mine! În dreapta, cum te duci, e o groapă. E apă mare încolo”, le-a spus acesta salvamarilor, arată sursa citată.

Salvamarii sunt la datorie pe litoral, unde zilele trecut au scos din apă o persoană aflată în pericol, la Neptun, iar într-un alt caz a fost necesară intervenția echipajelor medicale care au venit cu un elicopter SMURD pentru a resuscita un bărbat adus de apă la mal, la Olimp.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anuluiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase