TURISM. Când se anunță redeschiderea teraselor? Pîrjol: „Speranța noastră este ca de la un moment la altul să primim un aviz pozitiv din partea Ministerului Sănătății”

TURISM. Când se anunță redeschiderea teraselor? Pîrjol: „Speranța noastră este ca de la un moment la altul să primim un aviz pozitiv din partea Ministerului Sănătății”
Președintele ALDE Dâmbovița, mesaj dur pentru Guvern: „Chiar vreți să îngropați HoReCa?” / „Virusul are program după ora 23 sau cum?”
Publicat: 26/05/2020, 20:21

Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Direcția Generală Turism, a explicat, marți, într-o intervenție televizată, că instituția pe care o conduce așteaptă „de la un moment la altul” avizul Ministerului Sănătății privind setul de măsuri propuse pentru reluarea activității industriei ospitalității.

„Suntem în discuții de la o zi la alta pentru redeschiderea teraselor. Prin consultările avute cu mediul privat, am reușit să elaborăm un set de măsuri de siguranță sanitară și norme operaționale pentru restaurante și hotelieri, ca să fim pregătiți pentru momentul în care situația sanitară va permite redeschiderea activității. Speranța noastră este ca de la un moment la altul să primim un aviz pozitiv din partea Ministerului Sănătății și să putem anunța cât de curând, în această săptămână, deschiderea teraselor pe 1 iunie, ca ulterior, în două săptămâni, mai exact pe 15 iunie, să putem redeschide integralitatea activităților, inclusiv și interiorul restaurantelor, bineînțeles, cu anumite limitări de număr de persoane”, a declarat, marți, Emil-Răzvan Pîrjol.

„Cred sincer că România are astăzi o mare șansă pentru dezvoltarea turismului intern”

În starea de alertă, instituită din 15 mai, conform Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, este suspendată activitatea restaurantelor, motelurilor, pensiunilor, cât și a teraselor. Ulterior, Parlamentul a încuviințat insituirea stării de alertă, instituită prin HG 394/2020, pentru 30 de zile, începând din 18 mai, în baza legii care are reglementări referitoare la măsurile pe care trebuie să le ia operatorii economici din acest domeniu pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vinerea trecută. că autorităţile iau în calcul să deschidă terasele de la 1 iunie şi plajele de la 15 iunie. Românii își pot face planuri de vacanţă în faza actuală a epidemiei de COVID-19, însă relaxarea trebuie să se facă etapizat, a precizat ministrul.

În ceea ce privește sezonul turistic din acest an, secretarul de stat responsabil de acest domeniu din Ministerul Economiei și-a exprimat părerea că în viitorul mediat apropiat, turismul va fi preponderent digital și local, pe distanțe cât mai mici.

„Cred sincer că România are astăzi o mare șansă pentru dezvoltarea turismului intern. Faptul că această pandemie a lovit industria ospitalității la nivel mondial, aduce în consecință toate destinațiile la același punct de pornire, iar cele locale vor avea astfel o șansă de dezvoltare. Bătălia destinațiilor va fi în a convinge călătorul de siguranța sanitară și de capacitatea acestora de a implementa normele care vedem că sunt cam aceleași peste tot. Totodată, recomandarea mea pentru turiștii români este să își aleagă orice fel de destinație în care ei se simt în siguranță și cred că pot găsi bucurie. Însă, ceea ce pot să confirm este că țara noastră este și va fi o destinație sigură, că vom lucra în continuare pentru acest lucru și, în egală măsură, cred cu tărie că România merită descoperită și redescoperită”, a afirmat, marți, Emil-Răzvan Pîrjol.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Imagini în premieră absolută cu Florin Piersic de la ”Matei Balș”! Starea de sănătate a...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
MAGHIARII dau în clocot în TRANSIILVANIA. Abia acum s-a aflat ce sentimente au: Există o...
Castelul din România care i-a sedus pe americani. Turiștii se înghesuie în acest loc
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!