PLANURI DE VACANȚĂ. Nelu Tătaru: ne gândim să deschidem terasele de la 1 iunie şi plajele de la 15 iunie

Redactor:
Gândul
PLANURI DE VACANȚĂ. Nelu Tătaru: ne gândim să deschidem terasele de la 1 iunie şi plajele de la 15 iunie

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că autorităţile iau în calcul să deschidă terasele de la 1 iunie şi plajele de la 15 iunie. Românii își pot face planuri de vacanţă în faza actuală a epidemiei de COVID-19, însă relaxarea trebuie să se facă etapizat, a precizat ministrul.

Nelu Tătaru despre vacanțele în România și în străinătate

Ne putem gândi la vacanţă, dar noi trebuie să relaxăm etapizat. Dacă ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie şi să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe şi sezonul estival, spunem că am trecut cu bine de acest lucru şi ne putem gândi şi la o vacanţă. Restul, tot ce înseamnă vacanţe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi, dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei”, a declarat Nelu Tătaru vineri, în timpul unei vizite la Iași, potrivit Hotnews.ro

Ministrul a declarat că, în ciuda măsurilor de relaxare, populaţia nu trebuie să renunţe la măştile de protecţie şi la distanţarea socială

„Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm. Suntem într-o fază descrescătoare a curbei. Este vizibil. O avem de vreo săptămână, o săptămână şi jumătate. Vrem să rămână aşa, dar încă avem un număr de 200 de pacienţi în terapie intensivă, încă avem decese, 1.159 decese, încă mai avem 17.700 de cazuri în total. Sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât şi populaţia putem spune că terminăm acest moment al pandemiei şi avem un timp în care să analizăm ce a fost, să previzionăm ce va fi”, a adăugat Nelu Tătaru.

Suntem pe o perioadă descendentă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus

Nelu Tătaru a mai declarat vineri la Iaşi că în prezent suntem într-o perioadă descendentă în ceea ce priveşte cazurile de infectare cu Covid-19.

„Acea perioadă de platou a trecut. Suntem pe o perioadă descendentă. Avem vreo săptămână în care am coborât în pantă descendentă şi avem vreo 4-5 zile de când suntem efectiv în scădere de cazuri. Am avut ieri o zi în care numărul părea că începe să crească, dar astăzi suntem pe o pantă descendentă. Mă repet, sunt cele 10 zile pe care le gestionăm după primul weekend de relaxare în care am interpretat, cel puţin unii dintre noi, într-un alt mod”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a efectuat vineri o vizită la Iaşi, unde s-a întâlnit cu managerii de spitale, cu care a discutat despre evoluţia cazurilor de coronavirus. El a vizitat și Maternitatea Cuza Vodă. Ulterior, ministrul a avut şi o întrevedere cu liderii sindicatului Sanitas.

Inchide