Un alt oraș mare din România a cumpărat autobuze HYBRID / Cum arată noile vehicule / GALERIE FOTO

Un alt oraș mare din România a cumpărat autobuze HYBRID / Cum arată noile vehicule / GALERIE FOTO
Autobuzele hybrid din Galați / foto: Primaria Galați / facebook
Publicat: 18/09/2020, 12:21

Primarul orașului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a semnat, joi, un contract de achiziţie pentru un număr de 20 de autobuze hybrid noi, în valoare de peste 33 milioane lei.

Autobuzele hibrid au 12 metri lungime și sunt prevăzute cu trei uşi, au o capacitate de transport de minim 90 călători.

Au rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, spaţiu rezervat pentru aceste persoane, prevăzut cu centură de siguranţă, instalaţii de aer condiţionat şi încălzire, camere video, sistem GPS, echipamente audio-video pentru informarea călătorilor, instalaţii pentru echipamentele de e-ticketing, scrie Agerpres.

Valoarea contractului este de 33.600.000 lei

Sursa citată mai arată că autobuzele sunt prevăzute cu motor diesel Euro VI, cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se va utiliza un sistem de stocare a energiei electrice, bazat pe supercapacitori.

Valoarea contractului este de 33.600.000 lei, iar în maxim 5 luni de la semnarea contractului, furnizorul trebuie să livreze cel puţin 2 autobuze, iar în maxim 10 luni întreg lotul. Autobuzele vor avea o garanţie de trei ani.

Capitala are 130 de autobuze hybrid

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunța acum un an că a fost finalizată achiziția celor 130 de autobuze hybrid, câștigătorul licitației fiind Mercedes – Benz, iar tipul autobuzului care va fi livrat este Mercedes – Benz Citaro Hybrid.

Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA

„Câștigătorul licitației este Mercedes – Benz, iar tipul autobuzului care va fi livrat este Mercedes – Benz Citaro Hybrid. Alături de cele 400 de autobuze Euro 6, achiziționate anul trecut, autobuzele hibrid cumpărate acum cu finanțare nerambursabilă vor contribui la îmbunatățirea transportului public în Capitală, la înnoirea parcului de mijloace de transport public, dar și la diminuarea poluării generate de traficul urban”, a preciza Gabriela Firea pe Facebook.

Potrivit edilului, tipul de autobuz care va fi livrat este Mercedes – Benz Citaro Hybrid, fabricat în Germania. Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA.

„Potrivit contractului, livrarea se va face începând cu luna mai a anului viitor (2020) și se va întinde pe o perioadă de 8 luni, după cum urmează: primul autobuz va fi livrat în luna mai 2020 pentru omologare, iar ulterior, timp de 6 luni, vor fi livrate câte 20 de autobuze lunar. Ultimele 9 bucăți vor fi recepționate în ianuarie 2021″, scria Firea.