Un bătrân din Neamț a fost jefuit chiar de vecinul pe care îl invitase la priveghiul soției

Un bătrân din Neamț a fost jefuit chiar de vecinul pe care îl invitase la priveghiul soției
Un bătrân din Neamț a fost jefuit chiar de vecinul pe care îl invitase la priveghiul soției / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 07/10/2022, 08:17

O vorbă românească spune că un necaz nu vine niciodată singur. Din păcate, un bătrân din județul Neamț a verificat-o pe pielea lui. Aflat la priveghiul soției sale, el a fost jefuit chiar de către vecinul pe care-l invitase în curte și lăsat fără economiile strânse de-o viață.

Hoțul a furat din casa vecinului său îndoliat toți banii pe care i-a găsit, 2300 de euro și 10.000 de lei.

Hoțul a fost prins, dar banii îi cheltuise

La anchetă, bătrânul a spus că ținea banii într-un dulap care se afla chiar în camera în care era depus și sicriul cu trupul neînsufleţit. Iar furtul a avut loc în timp ce vecinii se adunaseră la priveghi! Din cercetări a reieșit că persoana păgubită a lăsat uşa camerei deschisă pentru ca oricine dorește să poată să își ia rămas bun de la soția sa. Unul dintre vecini a profitat de asta și, fiindcă nu era nimeni prin preajma lui, a aruncat un ochi și în dulap, de unde i-a sustras bătrânului toate economiile.

„Când m-am trezit, parcă mi-a aruncat ochii că e deschis dulapul în spate şi am văzut că a dispărut de acolo 2.370 de euro şi bani româneşti, nu mai ştiu câţi am avut. Tot am strâns, am strâns şi mi-a făcut figura”, a povestit Ionel Ciobancă, păgubitul.

Cercul de suspecți a fost întocmit chiar de rudele scandalizate, care imediat au trecut în revistă toate persoanele venite la priveghi și care au intrat în casă. „Am avut bănuială pentru că a rămas cu cumnatu’ în casă şi de cu seară i-am zis să aibă grijă la bani”, a povestit pentru Pro Tv Tereza Tipu, una dintre rude. Și Valeria Buligă, din familia bătrânului, s-a arătat indignată: „E incredibil! De neimaginat, neomenesc, fără cuvinte! Am zis că e o farsă, am zis că nu e adevărat”.

Bănuielile familiei că o anumită persoană a comis fapta s-au adeverit, iar poliţiştii l-au găsit cu destul ușurință pe suspect. Hoțul a fost chiar un vecin din sat, în vârstă de 52 de ani. Din păcate, însă, pentru bătrânul jefuit, oamenii legii au mai recuperat doar puțin peste jumătate din suma furată. La audieri, hoțul a mărturisit că era băut şi el nu mai ştie ce s-a întâmplat.

Ramona Ciofu, IPJ Neamţ:Aproximativ 9.000 de lei din prejudiciul estimat a fost recuperat şi predat persoanei vătămate”. Suspectul a fost reţinut şi va fi cercetat pentru furt calificat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase