Vești proaste pentru români. Florin Cîțu refuză să majoreze pensiile! „Au primit mai mult decât le-a dat oricine altcineva!”

Redactor:
Marius Olaru
Vești proaste pentru români. Florin Cîțu refuză să majoreze pensiile! „Au primit mai mult decât le-a dat oricine altcineva!”
Vești proaste pentru români. Florin Cîțu refuză să majoreze pensiile! „Au primit mai mult decât le-a dat oricine altcineva!” / Sursa FOTO: https://cdn.fanatik.ro

Nu contează ce scrie în lege, important e cine o aplică. Iar Florin Cîțu spune că nu-l interesează poziția CCR – pensiile nu se vor majora cu 40% atât timp cât el va fi ministrul Finanțelor Publice! Mai mult, liberalul le transmite pensionarilor că oricum „au primit mai mult decât le-a dat oricine altcineva”!

În cazul în care Curtea Constituțională va respinge sesizarea depusă de Guvernul Orban cu privire la creșterea cu 40% a pensiilor, Florin Cîțu afirmă că nu va ține cont de răspunsul CCR.

Florin Cîțu, răspuns pentru pensionari: „De unde iau banii?”

Aș vrea să revin asupra Constituției – Articolul 138, alineatul 5 din Constituție spune foarte clar că fiecare cheltuială trebuie să aibă sursa aferentă, pentru că a fost o decizie pentru alocații, unde Curtea a spus că e de ajuns să spui contul (…) Sursa de finanțare trebuie să fie nu doar contul din care se face plata, o chestie contabilă, ci și de unde alimentezi acel cont, care sunt sumele. Pentru că, altfel, diminuezi, golești de conținut acest principiu al responsabilității fiscale, pe care îl găsim și în Legea responsabilității fiscale, și în Legea finanțelor publice. De unde iau banii? De unde îi tai?”, a declarat Cîțu la televiziunea B1.

În opinia șefului MFP, o soluție ar fi fost reprezentată de taxarea pensiilor speciale: „Guvernul te aruncă la oportunitate, dar oportunitatea ar fi fost, de exemplu, să taxezi pensiile speciale. Însă, tot Curtea Constituțională spune că nu poți să taxezi pensiile speciale. Deci, unde este oportunitatea Guvernului?”.

Și, totuși, dacă CCR decide altfel, Cîțu arată ce va face Guvernul Orban: „Dacă CCR decide altceva, vom merge exact pe direcția pe care am spus-o – anul acesta, Partidul Național Liberal a crescut punctul de pensie cu cea mai mare sumă din ultimii ani! În niciun an n-a crescut punctul de pensie cu 177 de lei, deci am reușit acest lucru într-o perioadă de criză, într-o perioadă de criză economică, de criză de sănătate”.

Florin Cîțu: „Nu ne vom abate de la ce am spus”

Florin Cîțu crede că „oamenii nu sunt interesați de procente, de 40%, de 50%, de 70%, sunt interesați de ce înseamnă”. Iar ministrul Finanțelor este de părere că Guvernul Orban a făcut suficiente pentru pensionarii români: „Au primit mai mult decât le-a dat oricine altcineva! Noi am crescut punctul de pensie, deci au primit oamenii cea mai mare sumă, 177 de lei, plus a scăzut rata inflației la cel mai mic nivel din 2017 și până acum. Asta înseamnă putere de cumpărare și mai mare”.

Nu ne vom abate de la ceea ce am spus. Am fundamentat foarte bine această creștere cu 177 de lei, am făcut rectificarea bugetară. Alte resurse la buget nu sunt. Nu se va merge pe o altă direcție, vom merge pe viziunea noastră de liberali, nu pe ce ne spune Curtea Constituțională”, a încheiat Florin Cîțu.

Trădare ISTORICĂ în Liga I. Budescu a refuzat-o pe FCSB şi a semnat cu altă...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
FOTO. Cum arată acum Julia Chelaru! Transformarea incredibilă a fostei cântărețe din trupa Exotic
9 din 10 oameni NU POT rezolva acest exercițiu. Tu ce raspuns vezi?
Acest bărbat a fost milionar în euro și a ajuns apoi cerșetor! Ce se întâmplă...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mesaj ascuns pe site-ul Casei Albe, apărut imediat după ce Joe Biden a preluat mandatul:...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Este dovada CĂLĂTORILOR în TIMP? O descoperire recentă provoacă o CONTROVERSĂ de proporții
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Am fost mințiți total. Dovezi filmate cu medici din China care spun totul despre COVID-19
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului despre Sebi, băiatul de 7 ani, dat dispărut de două săptămâni
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Omul care după ce a închis două afaceri a reuşit să transforme un chioşc de...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide