VIDEO | Cozi uriașe la ghișeele de taxe și impozite, din prima zi de lucru a noului an. „Am așteptat patru ore. Am achitat către stat dările, iar acum aștept ca statul să facă ceva pentru mine”

Publicat: 03/01/2023, 19:08

Prima zi în care s-au deschis ghișeele direcțiilor de taxe și impozite a adus și primele cozi, care au devenit o obișnuință în ultimii ani. Chiar dacă reducerea de 10% din suma datorată anual bugetului local, pentru locuințe sau pentru locurile de parcare, se acordă până la sfârșitul lunii martie, mulți bucureșteni din Sectorul 3 au ales să vină la ghișeele Direcției Impozite și Taxe Locale încă din prima zi de lucru a anului 2023.

Plățile se pot face și online, însă mulți oameni merg să achite tot la ghișeu, chiar dacă asta înseamnă să aștepte mai mult ore până le vine rândul.

Bonificația de 10% se acordă persoanelor care își achită integral taxele și impozitele aferente anului 2023 către bugetul local până la data de 31 martie.

„Am așteptat patru ore”

O femeie s-a așezat la coadă încă de la primele ore ale dimineții. Ea a așteptat nu mai puțin de patru ore până când a reușit să plătească.

„Am așteptat patru ore. Am așteptat pentru că am fost obișnuită să fiu corectă și e o povară pentru mine să mă știu datoare. Am achitat către stat dările, iar acum aștept ca statul să facă ceva pentru mine. Până acum, statul nu a făcut nimic”, a spus o femeie.

Aceasta spune că s-a obișnuit ca în primele zile ale anului să meargă să-și plătească dările către stat.

„Am venit din prima zi pentru că așa am fost obișnuită. Soțul meu plătea online, eu încă nu știu să plătesc online. Nu mă descurc, dar o să învăț. Așa ne-am făcut datoria o viață și consider că statul ne este dator nouă să facă ceva. Nu pentru noi, ci pentru tineri.

Eu îmi doresc să trăiți mai bine și să nu stați la coadă la taxe și impozite. Și dacă plătiți impozite să aveți și beneficii. Statul să facă ceva. E ușor și plăcut să primești, dar, ca să primești, trebuie să și dai. Or, până acum, nu am simțit că statul a făcut ceva pentru mine.

Am plătit o viață impozite, am muncit, jumătate din salariu s-a dus pe impozite și când am avut nevoie de stat, statul nu a făcut nimic pentru mine”, a adăugat ea.

Românii au stat multe ore la coadă ca să-și plătească dările către stat

O altă femeie a spus că își dorește să scape de această grijă încă de la începutul anului.

„Am venit din prima zi ca să scăpăm de o grijă. Am plătit taxele pentru impozitul la casă. Am stat două ore, dar este bine că a fost vremea bună și am scăpat de o grijă”, a explicat aceasta.

„Este mai sigur la ghișeu. În online se mai pierde”

Plata taxelor se poate face prin intermediul aplicației „ghiseul.ro”. Cei care plătesc în avans au și o reducere de 10%, care se acordă până în luna martie.

„Am ales să vin în primul rând pentru locul de parcare, pentru impozite. Eu sunt pensionar și am zis să-mi achit datoriile către stat. Ar fi bine ca statul să fie și el binevoitor și să scadă prețurile. Îmi este mai ușor să plătesc online, dar este mai sigur la ghișeu. Singurul lucru care mă interesează este locul de parcare. În online se mai pierde.

Nu stau de mult timp la coadă. Eu aștept de jumătate de oră. Ceilalți, în schimb, spuneau că au stat mai mult. Astăzi e mai bine. Nu s-au plătit pensiile și de aceea nu este foarte aglomerat. Atunci când se vor plăti pensiile va fi mai aglomerat”, a spus  un bărbat.

Atât persoanele fizice cât și persoanele juridice își pot achita obligațiile fiscale online, pe platforma www.ghiseul.ro, sau prin automatele din centrele comerciale din Auchan Titan, Auchan Vitan, Mall Vitan și Mall Park Lake.

De asemenea, în Sectorul 3, obligațiile fiscale pot fi achitate în cele trei sedii ale Direcției Impozite și Taxe Locale, aflate pe str. Sfânta Vineri nr. 32, str. Lucrețiu Pătrășcanu nr. 3-5 și str. Câmpia Libertății nr. 36, care au program luni, marți, miercuri și vineri, de la 8.30 la 16.30 și joi de la 8.30 la 18.30.

Persoanele care locuiesc în Sectorul 3 au posibilitatea achitării impozitelor și taxelor locale la toate oficiile poștale și agențiile CEC din acest sector.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Un nou Drum Expres în România. Conexiune mai rapidă spre Bulgaria
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
De ce l-a părăsit Simona Florescu pe Ion Dichiseanu: "Eu stiu foarte bine ce s-a...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...