VIDEO | Din seria aventurilor ministrului Petre Daea: Cameramanii au fost nevoiți să o ia la fugă, după ce l-au „pierdut” într-un lan de porumb

Publicat: 23/07/2022, 13:15

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, continuă să provoace situații ilare cu declarațiile sau acțiunile sale. Aflat într-o „vizită de lucru” într-un lan de porumb, însoțit de echipe de jurnaliști, Petre Daea a pus pe fugă toți cameramanii de la televiziuni, care l-au pierdut din cadru pe oficial. „A intrat în porumb, fugi după el!”, strigă un cameraman, într-o filmare vehiculată pe rețelele de socializare.

În imaginile video publicate pe rețelele se vede cum mai mulți cameramani fug pe câmp și la un moment dat intră într-un lan de porumb, în căutarea lui Petre Daea. După câțiva metri prin porumb cameramanii dau de ministrul Agriculturii, ținând în mână un știulete și vorbind despre irigarea culturilor cu proprietarul terenului.

„Iată, domnule, ce înseamnă irigarea culturilor. Iată un fermier care aplică tehnologia. Iată ce înseamna solul României. Iată ce înseamnă o producţie”, spune Petre Daea, ministrul Agriculturii, potrivit Antena 1, relatează Hotnews.

Într-un alt clip, filmat din timpul discuției din lan, se vede cum Petre Daea ține un știulete de porumb în mână și numără boabele de porumb.

Ministru în alte patru guverne

Petre Daea a fost numit ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale printr-un decret semnat de președintele Klaus Iohannis în 8 iulie.

El a fost propus de PSD, după ce fostul ministru, Adrian Chesnoiu, a demisionat și s-a autosuspendat din PSD,  după ce Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut ridicarea imunității sale parlamentare pentru că, în perioada februarie- aprilie 2022 ar fi determinat o persoană din subordine să furnizeze unui coleg informații legate de organizarea unui concurs în minister.

Vineri, Petre Daea a ajuns la DNA unde a fost audiat, în calitate de martor, dosarul în care este pus sub acuzare predecesorul său.

Petre Daea (72 de ani) a fost ministru al Agriculturii între ianuarie 2017 și noiembrie 2019 în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă. Anterior, în 2004, el a mai ocupat această funcție, timp de câteva luni, în Guvernul Năstase.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase