Violeta Alexandru anunță schimbări la Legea pensiilor. Ce vrea să facă ministrul Muncii a șocat-o pe Lia Olguța Vasilescu!

Redactor:
Marius Olaru
Violeta Alexandru anunță schimbări la Legea pensiilor. Ce vrea să facă ministrul Muncii a șocat-o pe Lia Olguța Vasilescu!
Violeta Alexandru anunță schimbări la Legea pensiilor. Ce vrea să facă ministrul Muncii a șocat-o pe Lia Olguța Vasilescu! / Sursa FOTO: https://www.antena3.ro

Ministrul Muncii anunță schimbări importante la Legea pensiilor. Violeta Alexandru și-a propus să pună în dezbatere publică posibilitatea ca românii să își cumpere/ recupereze ani de vechime. „Planul” pregătit de politicianul liberal a fost imediat torpilat de Lia Olguța Vasilescu, într-o replică venită prompt: „Bate câmpii!”.

Violeta Alexandru spune că Legea pensiilor este prost redactată și trebuie ajustată la nevoile oamenilor. „Dacă se impune, trebuie făcută o modificare”, a precizat ministrul Muncii într-o intervenție la TVR.

Rugată să detalieze despre ce schimbare ar fi vorba, Violeta Alexandru a declarat: „Prima modificare pe care aş intenţiona să o fac este legată de posibilitatea oamenilor de a-şi cumpăra, de a putea recupera din spate perioade pentru care nu au contribuit. O voi pune în dezbatere publică, voi vedea reacţiile şi apoi voi decide”. Printre altele, ministrul liberal s-a mai referit și la vârsta de pensionare a femeilor care au mai mulţi copii, afirmând că și în această privință există solicitări de modificare a Legii pensiilor.

Lia Olguța Vasilescu a reacționat imediat, printr-un mesaj postat pe Facebook. Fosta șefă de la Muncă, inițiatoarea legii prin care pensiile românilor ar fi trebuit mărite cu 40% la 1 septembrie 2020, susține că Violeta Alexandru bate câmpii!

Doamne ferește! E deja de un an ministru și nu a citit Legea pensiilor, încă! De un an se plânge de inechitățile care sunt deja corectate! Iar ea trebuia să aplice noua lege și să se apuce de recalculare de 6 luni!!! Acum vorbește de cumpărarea anilor de vechime pentru pensie, care deja e în vigoare de câțiva ani… Sunt mii de pensionari care au beneficiat de acest drept! Chiar nu o convinge nimeni să citească Legea pensiilor și să nu mai tot bată câmpii? Incredibil câtă incompetență!”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Majorarea pensiilor, ca la Radio Erevan

Majorarea pensiilor tinde să devină subiect de banc cu Radio Erevan. Guvernul Orban va da ceva, dar nu spune cât. Și nici când, deși legea impune creșterea cu 40% de la 1 septembrie.

„Ce știu cu siguranţă este că pensiile vor creşte, nu există nicio îndoială. Nu am ezitat, nu am cum să vorbesc despre legislaţia României ca fiind o opţiune, dar nu suntem astăzi în situaţia pe care o avea PSD când a propus această lege. Ce ştim sigur este că acest Guvern va mări pensiile, este conştient de nevoile pe care le au pensionarii”, a încercat să liniștească apele Violeta Alexandru.

A MURIT! Stirea care a socat Romania: Doamne, de ce nu m-ai luat pe mine...
FOTO. Anamaria Ferentz, apariţie hot! Are peste 40 de ani, dar arată ca la 20...
ADIO, Crăciun și Revelion! DECIZIA a fost luată, documentul a fost semnat! TOȚI românii vor...
Cum obții ajutor social și ce se va întâmpla cu el în 2021
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Șeful statului a decis
Investitorii germani atenţionează: România nu îşi permite să mărească pensiile cu 40% acum
Virusologul șef al Germaniei anunță când se va sfârși pandemia
A MURIT! Stirea care a socat Romania: Doamne, de ce nu m-ai luat pe mine...
O femeie a luat decizia să-și schimbe RELIGIA. Nu bănuia nicio clipă că va ajunge...
Ce ASCUND visele şi sexualitatea reprimată
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Decizia este semnată. A ajuns la Monitorul Oficial. Când se închid școlile
Schimbare importantă pentru români: Klaus Iohannis a promulgat legea!
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide