A lăsat Qatarul ca să aducă medalii OLIMPICE pentru România!

Publicat: 21/03/2023, 11:33

Răzvan Șelariu, medaliatul cu bronz la Olimpiada de Atena, a renunțat la contractele din țările arabe și din Insulele Feroe, acolo unde antrena de ani buni, ca să facă performanță la lotul național de juniori al României.

După 10 ani la cârma loturilor naționale de seniori ale Qatarului și alți 3 ale Insulelor Feroe, Răzvan Șelariu s-a întors acasă.

Medaliatul cu bronz olimpic din 2004 este coordonatorul principal al lotului național de juniori al României.

A lăsat Qatarul ca să aducă medalii olimpice pentru România

Răzvan e conștient că va mai dura ceva până gimnastica masculină va reveni acolo unde era atunci când el o practica la cel mai înalt nivel.

„Este o reală plăcere să antrenez din nou acasă. Sunt foarte bucuros. Acasă e cel mai bine, știți cum e vorba aceea poți să scoți un om din țara lui, dar nu poți scoate țara din el…Eu vreau medalii, asta își dorește orice antrenor dar depinde și de cum își vor stăpâni emoțiile, în concurs, la juniori știm cu toții că trebuie lucrat mult și pe partea psihologică”, a spus Răzvan Șelariu, coordonator principal al lotului național de juniori de gimnastică masculină al României.

La națională, Șelariu este ajutat de fostul său antrenor, Ștefan Gal: „Am apelat la maestrul Ciobi să vină alături de mine și trebuie felicitat că la vârsta lui se ține foarte bine și ne ajută ca micuții noștri gimnaști să facă performanță”.

Fostul mare gimnast pregătește 9 sportivi care se află înaintea celui mai important examen din carieră, Campionatul Mondial din Antalya, primul pentru ei.

David Puicea este puștiul de la care toată lumea are cele mai mari așteptări. Face gimnastică de la 8 ani, e plin de medalii, mai are un frate geamăn, iar specialiștii îl compară cu Marian Drăgulescu: „Semăn foarte mult cu domnul Marian, ne plac aceleași aparate și vreau să îi calc pe urme”.

Micii gimnaști vor să prindă finalele pe aparate

Colegul lui David de la lot, Iustin Radu, vine după o accidentare la mână, iar recuperarea a durat 6 luni! Tinerii gimnaști merg fără emoții la primul mondial din carieră.

„Vreau finală la sol și îmi doresc o medalie”, a spus Iustin Radu, iar David Puicea a anunțat: „Vreau să fac un concurs bun, să prind două finale și să-mi fac antrenorul mândru”.

Chiar dacă sunt la vârsta adolescenței, iar tentațiile sunt mari, la lotul de juniori niciunul nu mișcă în fața lui Răzvan Șelariu: „La noi disciplina primează, ei știu foarte bine ce le-am cerut, când e sală, e sală și muncă și sudoare și tot ce trebuie să facă un sportiv. Când sunt în afara sălii, totul e cu limită pentru că altfel nu putem face performanță”.

La Campionatul Mondial din Antalya care se va desfășura între 28 martie-2 aprilie, România va fi prezentă cu următorii gimnaști: David Puicea, Iustin Radu, Norbert Marcu și Flavius Borca (rezervă).

Cei 9 juniori pe care Răzvan Șelariu împreună cu Csaba Ștefan Gal și Gheorghe Rotaru îi pregătesc la lotul național sunt: David Puicea, CSA Steaua, Norbert Marcu, CSM Lugoj, Flavius Borca, CSS Lugoj, Radu Iustin Mihai, CSS Buzău, Andrei Titi, CSS Reșița, Zeno Kiss, CSS Lugoj, Alexandru Blidaru, CSS Sibiu, Sebastian Torcică, CSS Sibiu și Mihai Ene, CSS Dinamo.

E medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004

Ca sportiv, Răzvan Șelariu are o carieră greu de egalat. El a scris istorie pentru gimnastica masculină din România. În 2004, a fost medaliat cu aur în proba de echipe la Europenele din Slovenia și cu bronzul olimpic la Jocurile Olimpice de la Atena. În 2005 a obținut titlul de vicecampion european la individual compus, la Campionatul European din Ungaria, competiție la care a mai câștigat argintul la sol și bronzul la sărituri. Au urmat argintul european cu echipa în 2006, în Grecia, iar în 2007, aurul mondial la sol, la Cupa Mondială din Germania.

Și-a încheiat activitatea competițională în 2008, an în care a câștigat argintul la sol și bronzul cu echipa la Europenele din Elveția, dar și titlul național la individual compus, fiind desemnat sportivul anului în România.

Din 2009 a devenit antrenor, iar timp de 10 ani a pregătit loturile de gimnastică artistică de seniori, feminin și masculin, ale Qatarului, apoi, 3 ani lotul masculin de seniori al Insulelor Feroe.

De la finalul anului trecut pregătește lotul național masculin de juniori al României.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU