A murit Nick Bollettieri, cel mai mare antrenor de tenis din toate timpurile! Sintagma lui pereferată a fost: „Nu am muncit o zi în toată viața mea”

A murit Nick Bollettieri, cel mai mare antrenor de tenis din toate timpurile! Sintagma lui pereferată a fost: „Nu am muncit o zi în toată viața mea”
Publicat: 05/12/2022, 12:23
Actualizat: 05/12/2022, 12:23

Nick Bollettieri, renumitul antrenor de tenis, a murit după aproape trei săptămâni în care s-a aflat în comă.

Antrenorul italo-american avea 91 de ani la momentul decesului care s-a produs în locuința sa din Bradenton, Florida .

Vestea morții sale se răspândise pe 20 noiembrie, dar trecerea în neființă a fost confirmată abia la 4 decembrie.

Bollettieri a contribuit la cariera sportivă a mai multor jucători de tenis de top, printre care Andre Agassi, Jim Courier, Monica Seles, surorile Serena și Venus Williams și Maria Șarapova, printre alții.

A murit Nick Bollettieri, poate cel mai mare antrenor de tenis din toate timpurile! Sintagma lui pereferată a fost: „Nu am muncit o zi în toată viața mea”

Academia de tenis Nick Bollettieri a fost prima de acest gen când a fost înființată în Florida (Bradenton) pentru o perioadă anterioară. Până la început, jucătorii de tenis nu aveau un astfel de loc unde să poată sta și să învețe și să-și îmbunătățească jocul.

Nick Bollettieri a început să antreneze încă din anii ’60, iar o parte din faima sa în tenisul mondial se datorează Academiei de Tenis Nick Bollettieri, un proiect pionieresc în „Sportul Alb”.

„Nu există știri negative. Cât timp vorbesc despre mine, eu câștig” și „E cum spun eu. Punct,” se numără printre replicile cele mai faimoase spuse de Nick Bollettieri, cunoscut și pentru sintagma: „Nu am muncit o zi în toată viața mea”, potrivit presei internaționale.

Cu excepția unei ilustre cariere de antrenor, Bollettieri a mai scris o autobiografie și o carte în care a aprofundat diverse aspecte tehnico-tactice ale jocului de tenis.

Foto: Facebook / Nick Bollettieri

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase