Adi Vasile rămâne doar la CSM București! Florentin Pera, cu 13 voturi din 14, este noul selecționer al naționalei feminine de handbal a României

Adi Vasile rămâne doar la CSM București! Florentin Pera, cu 13 voturi din 14, este noul selecționer al naționalei feminine de handbal a României
Publicat: 09/08/2022, 14:51

Antrenorul Florentin Pera, ultima oară la ȚSKA Moscova, a fost validat de Comisia Tehnică a FR Handbal, în funcţia de selecționer al naţionalei feminine.

Decizia trebuie validată de Consiliul de Administraţie al forului, caz în care mandatul lui Pera ar succede la lotul naţional lui Adrian Vasile.

Lui Adrian Vasile, de la CSM București, i-a expirat angajamentul la 30 iunie 2022 și nu au fost prelungit.

Acesta a preluat naționala în ianuarie 2021, a ratat calificarea la Olimpiada de la Tokyo, dar a dus echipa la Mondialul din 2021 și a obținut biletele pentru Europeanul de la finalul acestui an.

Florentin Pera, de la Moscova direct la naționala României

Propunerea ca Pera să devină selecționer a fost făcută de conducerea FRH, prin antrenoarea federală Nicoleta Alexandrescu.

Pera a primit 13 voturi din 14 ale tehnicienilor din Liga Florilor, singura abținere fiind din partea lui Adi Vasile.

Decizia Comisiei Tehnice a FR Handbal, cum este numit conclavul antrenorilor, trebuie validată de Consiliul de Administraţie al forului, caz în care mandatul lui Pera ar succede la lotul naţional lui Adrian Vasile.

Florentin Pera are 42 de ani şi a antrenat ŢSKA Moscova, echipă pe care a refuzat s-o părăsească după începerea conflictului armat cu Ucraina.

În carieră a pregătit mai multe echipe din ambele eşaloane: Universitatea Reşiţa, Mureşul Târgu Mureş, Cetate Deva, Tomis Constanţa, HCM Roman, Universitatea Cluj, Dunărea Brăila sau SCM Râmnicu Vâlcea.