VIDEO. Arian Notrețu, premiat la Gala Mari Sportivi 2023 pentru calificarea la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024: „Mă inspir de la Michael Phelps”

Publicat: 12/12/2023, 18:39

ProSport l-a premiat pe Arian Notrețu la Gala Mari Sportivi 2023 pentru calificarea la Jocurile Paralimpice. În cadrul evenimentului, ProSport a decernat trofee pentru sportivii care au triumfat în acest an și prin rezultatele lor au reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Arian Notrețu și-a pierdut piciorul stâng la vârsta de 10 ani, după un accident la rugby, urmat de complicații medicale. S-a apucat de înot pentru recuperare. A câștigat 3 medalii la Campionatul Mondial de înot de la Berlin 2022, aur la 200 de metri, argint la 50 de metri spate și bronz la liber în proba de seniori.

Arian Notrețu, premiat la Gala Mari Sportivi 2023 pentru calificarea la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024: „Mă inspir de la Michael Phelps”

Oana Solomon, Senior Manager Legal and Data Privacy la Vodafone Romania, i-a înmânat premiul Mari Sportivi 2023 lui Arian Notrețu: „Îți mulțumim pentru motivația pe care ne-o dai în fiecare zi. Mie personal chiar mi-o dă acest om în fiecare zi. Sper să-ți duci visul cât mai departe”.

Arian Notrețu a vorbit despre trofeul câștigat, dar și despre idolul său: „Vreau să vă mulțumesc pentru oportunitatea de a fi în aceeași încăpere cu atâția oameni din sportul românesc și pentru oportunitatea de a-i asculta și de a le urma sfaturile și îndemnările celor trecuți prin viața asta de sportiv. Ca inspirație sportivul pe care-l urmăresc este Michael Phelps. Cred că ar fi nepotrivit să menționez doar unul din câți sportivi se află în această seară aici”.

Povestea lui Arian Notrețu e fabuloasă: s-a apucat de triatlon fără să știe să alerge!

După aventura de la înot, Arian Notrețu a ajuns la triatlon.

„Povestea mea în triatlon a început când am reușit să obțin proteza de alergare în 2017, atunci am început să alerg și să fac și altceva în afară de înot. A fost foarte dificil pentru că nu știam practic să alerg deloc, uitasem cum e să alergi și a trebuit să o iau de la zero, pentru că nu știam să fac nici măcar un kilometru sau câteva sute de metri legate”, a declarat Arian Notrețu.

Antrenorul lui Arian Notrețu este Daniel Nistoroiu, selecționerul echipei paralimpice de înot de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016. El este cel care l-a îndrumat pe Arian să practice înotul și triatlonul și l-a ajutat să obțină performanțe remarcabile la nivel internațional. Daniel Nistoroiu este un antrenor experimentat și dedicat, care îl susține pe Arian în drumul său spre Jocurile Paralimpice de la Paris 2024.

Accidentul care i-a dat peste cap viața lui Arian Notrețu!

La 10 ani, pe vremea când juca rugby, s-a accidentat la un antrenament, iar după, din cauza complicațiilor, medicii au fost nevoiți să-i amputeze piciorul stâng.

„La un antrenament, un coleg a sărit la minge, a aterizat pe piciorul meu, apoi au început durerile, m-am dus la medic. Inițial situația nu părea să fie așa de complicată, dar ulterior s-a complicat și corpul meu nu a răspuns la tratamentele pe care mi le-au dat medici și s-a ajuns în cele din urmă la ce am astăzi”, spune Arian Notrețu.

Deși era încă mic, cu o dorință de fier, Arian a ajuns să depășească acel moment și s-a apucat de înot. Nu doar că a reușit dar a devenit și campion mondial!

Citește continuarea pe ProSport.ro.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Decizie pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar acum
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...