Bodart, inculpat în dosarul meciurilor trucate din Belgia: Am fost amenințat cu moartea de Zheyun Ye

Bodart, inculpat în dosarul meciurilor trucate din Belgia: Am fost amenințat cu moartea de Zheyun Ye
Publicat: 04/02/2014, 15:31

Gilbert Bodart, fostul antrenor al echipei La Louviere, a declarat, luni după-amiază, în cadrul procesului privind meciurile trucate din Belgia, în care este inculpat alături de mai multe persoane, printre care și românul Marius Mitu, că a fost amenințat cu moartea de omul afaceri chinez Zheyun Ye.

Bodart, fost internațional belgian, a declarat în fața instanței că a participat la aranjarea unor partide din cauza presiunii și amenințărilor la care a fost supus de omul de afaceri chinez, care a ocupat și postul de președinte al grupării la La Louviere. „Într-o seară, am fost chemat de domnul Ye la o întânire la un hotel din Bruxelles. Când am ajuns, i-am spus rezultatul final al meciului Lokeren-Anderlecht (scor 2-2). Asta l-a scos din sărite, pentru că meciul nu trebuia să se termine așa. Împreună cu mai mulți oameni de-ai lui am mers într-o cameră unde se aflau mai multe bâte de base-ball. M-a amenințat, pe mine și pe familia mea, pentru a aranja următorul meci al echipei la Louviere, cu Saint Trondt. Voia să pierd meciul la cinci goluri. Dacă nu făceam asta, mi-ar fi violat fiica și mi-ar fi ucis familia și pe mine. Am făcut-o și m-am temut că o să-mi pierd postul”, a afirmat Bodart, potrivit presei belgiene.

Fostul portar a povestit apoi că după acest meci cu rezultat trucat a decis să acționeze împotriva dorințelor lui Zheyun Ye și să joace la victorie următoarele partide. Amenințările au devenit și mai explicite, a adăugat el. „Săptămâna următoare, am câștigat cu 2-0 meciul cu Beveren. A trebuit să mă ascund până la 03.00 dimineața, pentru că Ye și oamenii lui mă aștepau cu pistoale. Ye a dispărut apoi în Franța. Înainte de ultimul meci, cu Anderlecht, m-a sunat și mi-a cerut să pierdem la o diferență de trei goluri. Am făcut 0-0. Am fost din nou amenințat, dar m-am dus totuși acasă. Am plecat în stagiu de pregătire în Turcia și credeam că totul s-a terminat, că eram un antrenor liber. Dar două săptămâni mai târziu totul a reînceput. La un antrenament, un Porsche Cayenne a oprit în parcare. Patru tipi au coborât cu un sac de bancnote spunându-mi: «dacă pierzi la trei goluri, sacul ăsta este al tău». Reacția mea a fost să dau un șut sacului. Apoi a trebuit să mă izolez o lună în Normandia”, a menționat Bodart în fața instanței.

Marius Mitu se numără printre cele 31 de persoane implicate în procesul de corupție în fotbal, ce a început luni, la Bruxelles, și în care principalul acuzat este omul de afaceri chinez Zheyun Ye, dispărut de mai multă vreme. În proces sunt acuzate 31 de persoane, în special jucători și antrenori suspectați de corupție în campionatul Belgiei, în perioada 2004-2006. Mitu este așteptat astăzi la audieri.

Pe lista acuzaților figurează numeroase personalități ale fotbalului belgian, între care și fostul portar internațional și antrenor al echipei La Louviere, Gilbert Bodart, fostul președinte al clubului, Filippo Gaone, impresarul Pietro Allatta, precum și foștii jucători Olivier Suray, Cliff Mardulier, Laurent Fassotte și Marius Mitu.

Acuzațiile din acest dosar sunt de corupție, asociere în vederea comiterii de infracțiuni, spălare de bani și șantaj. Procesul ar putea dura peste o lună, iar federația belgiană reclamă daune, considerând că au fost afectate imaginea și integritatea sportului.

Mitu este acuzat de implicare în meciuri trucate în perioada 2002-2005, în care a evoluat la formația belgiană Lierse. Ca urmare a informațiilor privind presupusa sa implicare în scandalul de corupție din fotbalul belgian, Marius Mitu a fost concediat, la 17 februarie 2006, de gruparea Anderlecht, unde se transferase la începutul sezonului 2005/2006, de la Lierse.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Trei zodii, weekend agitat. Vin probleme peste probleme
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cercetătorii au găsit o genă care protejează împotriva Alzheimer