Bosniacii, înaintea meciului cu România din Liga Națiunilor: „Suntem favoriți”! Selecționerul Ivaylo Petev vrea să folosească rezervele! Echipele probabile

Publicat: 26/09/2022, 12:12
Actualizat: 26/09/2022, 12:13

Smail Prevljak a declarat într-o conferinţă de presă că naționala Bosniei-Herţegovina este favorită în meciul de luni, 26 septembrie, cu România. Partida are loc de la ora 21:45, pe Stadionul Rapid, și este ultima din Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor.

România este pe ultimul loc în grupă şi poate retrograda în Liga C, al treilea eşalon valoric al competiţiei. Elevii lui Edi Iordănescu trebuie să învingă Bosnia, iar Finlanda să nu câştige cu Muntenegru pentru a evita scenariul.

Smail Prevljak este autor al unicului gol din partida tur, 1-0.

Bosniacii, înaintea meciului cu România din Liga Națiunilor: „Suntem favoriți”! Echipele probabile

România – Bosnia și Herțegovina, echipele probabile:

România: Radu – Ratiu, Rus, Burcă, Bancu – Cicâldău, R. Marin, Stanciu – Man, Alibec, Sorescu.

Bosnia: Sehic – Susic, Hadzikadunic, Sanicanin, Kolasinac – Besic, Hadziahmetovic – Stevanovic, Gojak, Demirovic – Prevljak.

„Noi suntem într-o formă foarte bună şi de aceea cred că suntem uşor favoriţi. Însă chiar dacă suntem pe primul loc al grupei şi ne-am asigurat promovarea în Liga A, pe terenul de fotbal totul e posibil. În meciul din Bosnia s-a văzut că echipa României are calitate. Nu am avut un meci uşor atunci. Acum jucăm în deplasare şi cu siguranţă nu va fi un meci simplu pentru noi”, a spus Smail Prevljak, în cadrul unei conferințe de presă.

FRF, organizatoarea meciului, nu a asigurat traducere pentru presa română la conferinţa de presă a naționalei Bosniei-Herţegovina la care au participat selecţionerul Ivaylo Petev şi jucătorul Smail Prevljak. Conferința s-a desfășurat în limba bosniacă, dar Prevljak a răspuns la două întrebări în limba germană.

Selecționerul Ivaylo Petev vrea să folosească rezervele

Declarațiile selecționerului au fost apoi preluate în presa română de la radiosarajevo.ba. „Bineînțeles, obiectivul nostru este să câștigăm și mă bucur că și jucătorii gândesc la fel. Ne-am asigurat primul loc în grupă, iar atmosferă la echipă este excelentă. Mâine vor primi o șansă jucătorii care au evoluat mai puțin până acum. Dar nu luăm în calcul decât să luăm cele trei puncte.

Suntem conștienți că ne așteaptă un meci dificil. România are jucători buni, am văzut asta și la Zenica. Cred că va fi un meci de calitate, într-o atmosferă frumoasă. Sunt încântat de jucători, sunt mari profesioniști, iar rezultatele au venit firesc. Am mai multe idei în privința sistemului de joc pe care îl voi folosi împotriva României, vom vedea. Gazonul nu se prezintă în condiții ideale. Dar, indiferent de această situație, gazonul este la fel și pentru noi, și pentru ei”, a spus Ivaylo Petev, conform mass-mediei bosniace.

Foto: radiosarajevo.ba

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase