Campionii de la tenis de masă au luat lecții de DRIFT de la Regina Europei!

Publicat: 22/03/2023, 13:32

Frații Chiriță au trăit senzații tari în mașina condusă de Alice Ene. Campioana europeană la drift le-a arătat băieților de ce anul trecut, la doar 15 ani, a ajuns în celebra Guinness World Record.

Înaintea campionatului național de seniori din acest weekend, de la Sala Rapid, frații Iulian și Cristian Chiriță au avut parte de cea mai tare experiență.

Alice Ene, puștoaica de 16 ani care face senzație în driftul european, le-a arătat de ce este numită „Regina Europei” la acest campionat din motorsport.

Campionii de la tenis de masă au luat lecții de drift de la Regina Europei

Tânăra i-a lăsat pe cei doi frați cu gura căscată, după ce i-a urcat în mașina de concurs.

„Au avut foarte mari emoții. Nu se mișcau deloc, au mai scos câteva vorbe, i-am întrebat dacă sunt bine. Tot timpul mă asigur că pasagerii mei sunt în regulă”, a anunțat Alice Ene.

Cristian Chiriță, fratele cel mare, a fost cel care și-a făcut primul curaj și a urcat în dreapta, alături de Alice: „Sunt foarte fericit pentru o asemenea experiență. De copil îmi doresc să fac asta. Și acum simt adrenalina în mine, am rămas fără cuvinte”.

După ce a coborât din mașină, Iulian a dezvăluit că a fost cea mai inedită experiență a lui: „Sincer, până acum nu prea am avut așa experiențe, așa adrenalină să am în mine, mi-a plăcut foarte mult. Alice a făcut perfect orice drift, chiar mi-a plăcut foarte mult, eram emoționat și este o sportivă foarte bună”.

La întâlnirea cu Alice nici băieții nu s-au lăsat mai prejos. Au învățat-o primele taine în tenisul de masă. „Am jucat tenis de masă chiar de ziua mea, nu sunt foarte bună, joc de distracție, mă atrage, îmi place”, a spus Alice Ene.

Vor juca în premieră la dublu

Frații Chiriță și-au făcut încălzirea alături de Alice pentru weekend-ul plin pe care îl vor avea la Campionatul Național de Seniori. Vor concura în premieră împreună în proba de dublu.

„Nu o să ne enervăm unul pe altul și sperăm la o medalie. La masa de joc ne înțelegem bine, acum să vedem la concurs pentru că nu am mai jucat împreună”, a afirmat Iulian Chiriță.

„Va fi ceva superb și suntem foarte motivați să câștigăm, avem șanse mari”, a spus și Cristian.

Iulian vine la campionatul național cu un moral bun, după ce a câștigat medalia de aur la Cupa României în proba de simplu.

Cei mai buni jucători de tenis de masă vor fi în weekend la București

Între 24-26 martie, la Sala Polivalentă Rapid, va avea loc Campionatul Național Individual la tenis de masă. Seniorii care au dus România pe cele mai importante scene ale sportului și juniorii care vin tare din urmă cu medalii strălucitoare la nivel internațional vor fi prezenți la această competiție. Nu vor lipsi vedetele tenisului de masă românesc, multiplele campioane Eliza Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Elena Zaharia si băieții Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs, Edi Ionescu, Rareș Șipoș sau Cristian Pletea.

Frații Chiriță vor concura în toate cele 3 probe, simplu, dublu mixt și dublu, acolo unde vor juca împreună în premieră.

Iulian Chiriță, unul dintre cei buni tineri jucători de tenis de masă din România, e conștient de concurența pe care o va avea în weekend, la Sala Rapid.

La acest campionat îmi propun o medalie, în proba de simplu și în celelalte probe. Va fi foarte greu, pentru că vin cei mai buni jucători seniori, practic toți – Iulian Chiriță

Fratele său mai mare vrea ca în acest an să aibă rezultate mult mai bune decât anul trecut.

Simt că pot asta. Acum am o motivație mult mai mare. La simplu îmi doresc să repet performanța de acum 2 ani, de la București, să iau minim medalia de bronz, iar la dublu mixt voi juca alături de colega mea de la CSM Constanța, Camelia Mitrofan. Suntem pregătiți să facem un rezultat foarte bun – Cristian Chiriță

În proba de dublu mixt, Iulian Chiriță va juca alături de Bianca Mei Roșu.

Alice va concura în aceeași clasă cu tatăl ei

Alice Ene a ajuns în doar 7 ani de de când s-a apucat de drift să fie cel mai bun pilot din România la categoria ei de vârstă.

În 2020, tânăra, pe vremea aceea de doar 13 ani, și-a luat licența de pilot profesionist și a devenit cel mai tânăr pilot de drift din Europa și la nivel mondial.

În 2021 , în doar câteva luni, a devenit campioană europeană în Campionatul European „Drift Kings”, din Grecia, de la Serres. Datorită acestei reușite, Alice a ajuns în Guinness World Records.

Anul acesta, Alice vrea să se axeze pe campionatul național și să meargă la fel ca și până acum să concureze și în Europa. În acest sezon, în campionatul intern, i se va împlini un mare vis: „Voi face un pas foarte mare voi trece de la clasa Semi Pro, la clasa Pro acolo unde este și tatăl meu. Îmi doresc foarte mult să fiu cu tata în aceeași clasă. Chiar sunt curioasă cine va câștiga, eu sau el, știu sigur că nu mă va lăsa să câștig, amândoi suntem foarte ambițioși și competitivi”.

Sorin Ene, tatăl lui Alice, este campion național de drift și fondatorul primei Școli de Drift din România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”