„Canibalul” Luis Suarez, pedeapsă URIAȘĂ din partea FIFA: Ce a decis forul mondial după ce uruguayanul l-a mușcat pe Chiellini

Canibalul Luis Suarez, pedeapsă URIAȘĂ din partea FIFA: Ce a decis forul mondial după ce uruguayanul l-a mușcat pe Chiellini
Publicat: 26/06/2014, 17:54
Actualizat: 30/07/2014, 11:33

„Luis Suarez suspendat nouă meciuri oficiale și cu interdicție de patru luni pentru orice activitate legată de fotbal”, se arată pe site-ul FIFA.

Suarez nu va avea acces în stadioane în perioada suspendării și va trebui să achite o amendă de 100.000 de franci elvețieni.

Astfel, fotbalistul nu va mai putea evolua la această ediție a Cupei Mondiale, chiar dacă echipa Uruguayului va ajunge în finală.

„Un astfel de comportament nu poate fi tolerat pe un teren de fotbal și mai ales în timpul unei Cupei Mondiale, când privirile milioanelor de persoane sunt îndreptate spre vedetele din teren”, a declarat Claudio Sulser, președintele comisiei de disciplină, independentă, a FIFA, într-un comunicat.

Singurul precedent s-a desfășurat la Cupa Mondială din 1994, din SUA, când italianul Mauro Tassotti l-a lovit cu cotul pe spaniolul Luis Enrique, care a suferit o fractură de piramidă nazală. Tassotti a încheiat meciul, dar apoi a primit opt meciuri de suspendare, după o procedură excepțională a FIFA.

Uruguay poate face apel la decizia FIFA.

Imediat după meci, Suarez s-a apărat afirmând că s-a „sprijinit” de umărul lui Chiellini și că astfel de lucruri se întâmplă pe teren. El a primit, miercuri seară, sprijinul șefului statului uruguayan José Mujica, dar și cel al președintelui federației Wilmar Valdez.

FIFA a anunțat, în noaptea de marți spre miercuri, că a deschis o procedură disciplinară împotriva atacantului reprezentativei Uruguayului, Luis Suarez, care l-a mușcat pe fundașul italian Giorgio Chiellini, la meciul din etapa a treia a Grupei D a Cupei Mondiale din Brazilia.

În minutul 80 al meciului de marți, de la Natal, atacantul l-a mușcat de umăr pe Chiellini. Italianul și-a tras tricoul pentru a-i arăta semnele rămase arbitrului, care nu a sancționat gestul uruguayanului. Însă acțiunea nu a scăpat camerelor de luat vederi.

Suarez are obiceiul să „muște” din adversari. În 2010, când juca la Ajax Amsterdam, el a fost suspendat șapte meciuri în campionatul Olandei pentru că l-a mușcat de gât pe jucătorul de la PSV Eindhoven Otman Bakkal. Arbitrul nu a văzut incidentul, însă federația olandeză a deschis o anchetă. Suarez a fost poreclit atunci „Canibalul de la Ajax”.

După ce a ajuns la Liverpool, el a fost suspendat zece meciuri în aprilie 2013, pentru că l-a mușcat pe Branislav Ivanovici (Chelsea), la un meci din Premier League. La fel ca în partida de la Natal și în cea din campionatul olandez, arbitrul nu a văzut gestul și nu l-a sancționat pe Suarez în ciuda încercării lui Ivanovici de a-i arăta urmele mușcăturii.

Naționala statului sud-american a câștigat cu scorul de 1-0 partida cu Italia și s-a califcat în optimile de finală ale Cupei Mondiale, fază în care va întâlni Columbia, la 28 iunie, la Rio de Janeiro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Locul din România care se află pe un munte de aur! Legenda, izvorâtă din vremea...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Stațiunea din România care rivalizează cu Thailanda. Puțini turiști au auzit de ea, dar este...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Robotul chirurgical de la Sony a efectuat cusături pe un bob de porumb
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Interdicție pentru toți șoferii din România. Este ilegal. Te alegi cu dosar penal
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Un cercel de aur a dezvăluit o poveste devastatoare de acum 2.200 de ani
×