Ce a spus Edi Iordănescu despre partida Finlanda-România? Partida se joacă la Helsinki, vineri seara de la ora 21.45

Ce a spus Edi Iordănescu despre partida Finlanda-România? Partida se joacă la Helsinki, vineri seara de la ora 21.45
Publicat: 22/09/2022, 20:44
Actualizat: 22/09/2022, 20:45

Edi Iordănescu, selecţionerul echipei naţionale a României, a prefațat meciul Finlanda – România, care va avea loc vineri seară, ora 21.45 la Helsinki.

Partida va fi transmisă în direct la postul de televiziune Antena 1.

Ultimul meci din grupa Nations League va fi cu Bosnia-Herţegovina luni 26 septembrie, tot de la ora 21:45, pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Bucureşti, în direct la Prima TV.

Edi Iordănescu despre partidă: Trebuie să arătăm bine şi să schimbăm imaginea

”Pentru mine istoricul şi statistica au rolul lor, dar ştim că atunci când intri pe teren, nimic nu îţi garantează un rezultat pozitiv.

Din punctul meu de vedere, în iunie dezamăgirea personală a fost una mare, dar încrederea si aşteptările rămân la fel de mari si am argumente: în primul rând, sunt sigur că în iunie nu ne-am arătat potenţialul maxim, mai mult decât atât pot să spun că am avut şi neşansă, atât în afara terenului – am avut probleme cu mulţi jucători, dar şi în jocuri.

Îmi doresc ca suporterii să vadă o altă naţională, cu mai multă determinare, cu mai multă ambiţie şi mai mult orgoliu. Îmi doresc consolidarea unei echipe naţionale care să aibe şansa reală pentru calificare la Campionatul European.

Sunt la a treia acţiune cu echipa naţională şi am, în linii mari, un tablou complet asupra situaţiei. Am simţit că jucătorii încep să înţeleagă şi să-şi însuşească din dorinţele noastre, lucrurile pe care eu le doresc de la echipă – mental, tactic.

Mai rămâne ca acest lucru ei să îl demonstreze şi pe teren şi trebuie să începem să arătăm ca o echipă care are aspiraţii cu şanse reale de calificare la turneul final. Trebuie să arătăm bine şi să schimbăm imaginea şi impresia lăsată în luna iunie. Aştept ca mâine să ne sacrificăm pentru rezultat!”, a spus Iordănescu.

Ce spune despre Florinel Coman?

Tânărul tehnician a precizat că are aşteptări mari de la jucătorii care ajung la prima reprezentativă.

„Observaţi că sunt convocaţi mulţi jucători care au format nucleul echipei naţionale sub 21 de ani sau la echipele mai mici ca vârstă. Faptul că sunt comentarii despre anumiţi jucători, vor fi mereu. Sunt lucruri fireşti. Pot să vă spun că toţi aceşti jucători care lipsesc au porţile deschise la echipa naţională.

Florinel Coman este un jucător care poate ajuta România, este un jucător care vine după o perioadă foarte grea şi pe care îl cunosc foarte bine.

Este o mână întinsă din partea mea către Florinel Coman. Aşteptarea mea este una mare. Am întins o mână şi în cel mai scurt timp el trebuie să dea duă mâini pentru echipa naţională. Are nevoie de acest impuls”, a declarat Edi Iordănescu.