CE Oltenia a dat în judecată Clubul Pandurii Târgu Jiu pentru a recupera aproximativ 19 milioane lei: Au primit sponsorizări ilegale

CE Oltenia a dat în judecată Clubul Pandurii Târgu Jiu pentru a recupera aproximativ 19 milioane lei: Au primit sponsorizări ilegale
Publicat: 13/05/2013, 16:26
Actualizat: 29/07/2014, 15:03

Complexul Energetic Oltenia a dat în judecată Clubul Pandurii Târgu Jiu pentru a recupera aproximativ 19 milioane de lei, sumă pe care echipa de fotbal ar fi primit-o, în perioada 2009 – 2011, în mod nelegal de la unități din minerit și energie, cu titlu de finanțare.

Directorul Diviziei Financiare de la CE Oltenia, Daniel Pităroiu, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că acțiunea în instanță a fost depusă după ce Corpul de Control din cadrul complexului a finalizat controalele cu privire la modul de folosire a fondurilor repartizate către diferite echipe de fotbal.

Conform lui Pităroiu, verificările Corpului de Control au început după ce Curtea de Conturi a obligat unitatea să recupereze 8,8 milioane de lei cu care clubul de fotbal ar fi fost finanțat ilegal de fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia. Suma a fost folosită în 2011, iar verificările ulterioare ale Corpului de Control au vizat fonduri cheltuite similar în 2010 și 2009.

„Inițial a fost vorba de 8,8 milioane de lei, dar Curtea de Conturi ne obligă pe noi să facem verificări pentru o perioadă mai mare din urmă. Acum aceste verificări s-au încheiat și din ele reiese că avem de recuperat peste 19 milioane de lei, cea mai mare parte de la echipa Pandurii”, a declarat Pităroiu.

Șeful Diviziei Financiare a CEO a mai spus că unitatea trebuie să recupereze de la alte două echipe de fotbal finanțate de fosta SNL Oltenia aproximativ un milion de lei din cele 19,8 milioane de lei.

„Una dintre echipe este Minerul Motru și cealaltă este una de prin județul Mehedinți, al cărei nume nu-l mai știu acum. Pentru ele încă nu s-a finalizat toată documentația, dar, desigur, și în cazul lor ne vom adresa la instanță cu plângere pentru a recupera banii respectivi, așa cum ne-a obligat Curtea de Conturi”, a mai spus Pităroiu.

Președintele Clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Marin Condescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu crede că la finalul procesului clubul va trebui să restituie banii respectivi.

„Complexul Energetic Oltenia finanțează anul acesta clubul cu 9 milioane de lei, așa cum făceau în anii trecuți unitățile care au intrat în componența CEO. Finanțarea se face în baza aceleiași legislații, dar, de fiecare dată, au existat interpretări cu privire la modul de alocare a banilor pentru ca, la final, noi să avem dreptate. Ce-o să facem anul viitor pe vremea aceasta dacă vine iar vreun control? O să ne judecăm cu CEO pentru finanțarea de acum, complexul fiind membru fondator al clubului? Nu cred”, a afirmat Marin Condescu.

Pe de altă parte, șeful Diviziei Financiare a CEO, Daniel Pităroiu, a declarat că, tot conform constatărilor făcute de Curtea de Conturi, Complexul Energetic Oltenia îi va da în judecată și pe fostul director general al SNL Oltenia Daniel Burlan, precum și pe fostul director economic al societății Daniel Olaru.

Conform lui Pităroiu, CE Oltenia vrea să recupereze de la cei doi foști directori 3 milioane de lei, după ce Curtea de Conturi a constatat că banii respectivi au fost cheltuiți doar în parte, însă cei doi foști directori nu au respectat anumite proceduri.

„Banii aceia au venit legal, ca ajutor de stat, dar nu au fost cheltuiți toți la sfârșitul anului. Suma rămasă necheltuită trebuia returnată și realocată la începutul anului următor pentru a fi cheltuită legal. Foștii directori au cheltuit banii în scopurile pentru care au fost alocați, dar nu au respectat această procedură, iar acum suntem obligați să deschidem acest proces”, a declarat Pităroiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto