Ce se întâmplă cu Pițurcă? Mircea Sandu anunță că a primit o scrisoare de la FIFA – ce conține. EXCLUSIV

Ce se întâmplă cu Pițurcă? Mircea Sandu anunță că a primit o scrisoare de la FIFA - ce conține. EXCLUSIV
Publicat: 26/06/2013, 17:24
Actualizat: 03/09/2019, 12:10

FIFA anchetează situația lui Victor Pițurcă, selecționerul naționalei, ca urmare a condamnării lui la un an de închisoare cu suspendare în Dosarul „Valiza”. Forul a trimis o scrisoare FRF, însă, Mircea Sandu a declarat, pentru gândul, că nu s-a cerut în niciun caz suspendarea lui.

FIFA, forul condus de Sepp Blatter, a luat la cunoștiință de condamnarea selecționerului Victor Pițurcă la un an de închisoare cu suspendare în Dosarul „Valiza” și ar fi cerut, printr-o scrisoare adresată FRF, suspendarea lui la ultimele patru meciuri din preliminarii, potrivit GSP.

Contactat de gândul, președintele FRF, Mircea Sandu, recunoște că a primit o scrisoare de la FIFA, dar că în niciun caz nu se cere suspendarea lui Victor Pițurcă.

„Nu există așa ceva (o cerere de suspendare a lui Pițurcă n.r.). Există o scrisoare în care ni s-au cerut lămuriri, dar nu de suspendare a selecționerului. În niciun caz nu s-a cerut suspendarea lui”, a declarat Mircea Sandu.

Întrebat dacă se pune problema sancționării lui, Mircea Sandu a refuzat să răspundă.

EVALUARE NAȚIONALĂ 2013. TOTUL despre examen. Calendar, subiecte, rezultate. UPDATE

Săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, Mircea Sandu a dat de înțeles că nu îl va sancționa pe Victor Pițurcă.

„Ce pedeapsă să-i mai dăm? Să plăteasca pensie alimentară pentru Vika Blohina (fosta amanta a selecționerului n.r.) … A semnat ca martor pentru un prieten la o cafea, oricine ar fi procedat la fel”, a explicat Mircea Sandu vineri.

Tot atunci, președintele FRF a mai spus că nu există niciun articol în regulamentul FIFA care să prevadă suspendarea unui selecționer care a primit o condamnare penală.

În preliminariile campionatului mondial, România are de disputat următoarele meciuri:

România – Ungaria (6 septembrie)
România – Turcia (10 septembrie)
Andorra – România (11 octombrie)
România – Estonia (15 octombrie).