Ce suspendare a primit gimnastul rus Ivan Kuliak după gestul scandalos de la Cupa Mondială: A purtat litera Z pe echipament

Ce suspendare a primit gimnastul rus Ivan Kuliak după gestul scandalos de la Cupa Mondială: A purtat litera Z pe echipament
Ce suspendare a primit gimnastul rus Ivan Kuliak după gestul provocator de la Cupa Mondială / Sursă Foto: Captură - YouTube
Publicat: 18/05/2022, 11:42
Actualizat: 18/05/2022, 21:31

Gimnastul Ivan Kuliak a oferit un moment intens mediatizat pe podiumul Cupei Mondiale de la Doha. În vârstă de 20 de ani, sportivul rus a afișat pe echipament simbolul „Z”, unul similar cu cel de pe tancurile rusești care au invadat Ucraina. Acesta a optat pentru a se prezenta așa la începutul lunii martie, iar acum sportivul și-a aflat suspendarea pentru gestul provocator.

Gimnastul Ivan Kuliak, suspendat un an de zile după ce a afișat litera Z la festivitatea de premiere

Câștigător al medaliei de bronz la paralele, Ivan a venit la festivitatea de premiere cu litera Z lipită pe echipament. A fost un gest provocator făcut la adresa unuia dintre rivalii săi, un sportiv din Ucraina (cel care de altfel a obținut medalia de aur).

Federația Internațională de Gimnastică a luat decizia de a-l suspenda pe Kuliak pentru un an de zile din toate competițiile, scrie BBC.

De asemenea, sportivul rus va fi nevoit să returneze și banii primiți pentru medalia cucerită la Cupa Mondială de la Doha.

Decizia Comisiei de Disciplină a FIG poate fi atacată cu apel în termen de 21 de zile.

Există însă posibilitatea ca această suspendare să fie prelungită, în cazul în care decizia generală de interzicere a sportivilor din Rusia din toate competițiile va fi în vigoare și peste un an de zile.

La acel moment, Ivan Kuliak a precizat că ar face la fel dacă ar fi din nou în situația de a putea purta litera Z pe echipament la festivitatea de premiere.