Chile, Uruguay și Samoa – adversarele „stejarilor” în luna noiembrie! Meciuri de rugby foarte interesante găzduite de Stadionul Arcul de Triumf

Chile, Uruguay și Samoa - adversarele stejarilor în luna noiembrie! Meciuri de rugby foarte interesante găzduite de Stadionul Arcul de Triumf
România, eșec cu Rusia, în Rugby Europe Championship. „Stejarii”, învinși fără drept de apel la Soci / Sursa FOTO: prosport.ro
Publicat: 29/09/2022, 13:02

Naționala de rugby a României, antrenată de Andy Robinson, va disputa trei meciuri test World Rugby în luna noiembrie, cu Chile, Uruguay și Samoa, toate urmând a avea loc pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf.

De asemenea, la București, se va disputa în cuplaj cu meciurile Stejarilor și două partide test extrem de interesante, Tonga cu Chile și Tonga cu Uruguay.

Astfel, pe 5 noiembrie, România va deschide seria meciurilor cu întâlnirea cu Chile, după care va urma pe 12 noiembrie, partida cu Uruguay și pe 19 noiembrie, cea cu Samoa. Orele de disputare ale partidelor vor fi anunțate în perioada următoare.

Care este programul meciurilor de pe Stadionul Arcul de Triumf?

5 noiembrie
România – Chile

12 noiembrie
România – Uruguay
Tonga – Chile

19 noiembrie
România – Samoa
Tonga – Uruguay

Care este palmaresul meciurilor directe cu cele trei reprezentative?

România (locul 17 în ierarhia mondială) şi Uruguay (locul 18) s-au întâlnit de 12 ori până acum, 9 victorii revenind „stejarilor”, două sud-americanilor, fiind înregistrat şi un rezultat de egalitate. Cele două echipe s-au întâlnit şi în acest an, în cadrul turneului de vară pe care „stejarii’ l-au făcut în America de Sud, împărţindu-şi victoriile 30-22 pentru România şi 26-20 pentru „Los Teros”.

În ceea ce o priveşte partida cu Chile (locul 21 în clasamentul World Rugby), aceasta va fi doar a doua întâlnire din istoria sportivă a „stejarilor” cu „Los Condores”. Prima partidă a avut loc în 8 iunie 2019, la Valparaiso, un meci în care debutau Taylor Gontineac, Mihai Lămboiu şi Gabriel Rupanu, România impunându-se cu 27-11.

România şi Samoa se vor întâlni pentru a treia oară, primele două întâlniri fiind câştigate de „stejari”, ambele disputate în Bucureşti, în luna noiembrie, 32-24 în 1989, şi 17-13 în 2017.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase