Cine va fi noua regină a Cupei României la VOLEI? Turneul Final 4, în direct la TVR 3

Publicat: 23/02/2024, 13:35
Actualizat: 23/02/2024, 16:55

Sâmbătă și duminică, la Mioveni, se vor disputa meciurile turneului Final Four. Toate meciurile vor fi în direct la TVR 3.

Pentru două zile, orașul Mioveni va deveni polul de interes al iubitorilor de volei. Turneul Final 4 al Cupei României la volei feminin se va disputa, sâmbătă și duminică, în Sala Sporturilor, iar partidele se anunță un adevărat regal. Dinamo, Rapid, Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște se vor lupta pentru trofeu. Un lucru inedit este că toate cele patru echipe au antrenori sârbi, dar și faptul că, după mulți ani, Capitala va avea sigur o finalistă.

Ziua de sâmbătă va fi deschisă de confruntarea dintre CSM Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște. Programată de la ora 16.00, partida va fi o adevărată „finală”, având în vedere că în campionat fiecare s-a impus pe terenul adversarei cu 3-2.

Cine va noua regină a Cupei României la volei?

„Pentru noi e mai mare noroc că trebuie victorie, noi stăm mai bine la victorii decât la puncte și seturi, asta-i problema la noi”, a spus Branko Gajic, antrenor CSM Târgoviște.

Tehnicianul formației CSM Târgoviște este doar unul dintre cei patru antrenori sârbi care se vor lupta pentru trofeul Cupei României. Ceilalți trei sunt Stevan Ljubicic (CSM Volei Alba Blaj), Milos Gavrilovic (Dinamo) și Dragan Nesic (Rapid). El spune că rivalitate există între ei doar în timpul meciurilor.

„În general mi se pare că nu avem atât timp să ne întâlnim și să discutăm, fiecare are viața lui și job-ul lui. Avem o relație normală, suntem adversari în teren, dar în afara lui suntem din Serbia și trebuie să avem o relație normală și așa și este”, a mai declarat Branko Gajic.

De cinci ori câștigătoare a Cupei României și de șase ori a titlului de campioană națională, veterana Blajului, Nneka Onyejekwe, recunoaște că cel mai emoționant moment din carieră a fost cel al primului titlu, cucerit la 18 ani cu Metal Galați: „Cel mai emoționant a fost primul trofeu cu Metal Galați, titlul de campioană din 2007. Nu cred că aveam la fel de mari emoții, dar cred că orice finală are ceva special” .

Căpitanul formației din Blaj, ajunsă acum la 34 de ani, recunoaște că indiferent de numele adversarei, meciul ar fi fost dificil: „Nu voiam alt adversar. Mi se pare că în acest sezon toate echipele au valoare apropiată și indiferent ce adversar am fi avut, era dificil” – Nneka Onyejekwe, căpitan CSM Volei Alba Blaj.

Aceeași idee e susținută, de altfel, și de antrenorul celor de la Târgoviște, sârbul Branko Gajic. „Orice echipă care ajunge acolo a ajuns cu calitate. Nici o echipă nu e ușoară și slabă care a ajuns în Final 4 și cu oricine vom avea un meci puternic și trebuie să luptăm”, a completat Branko Gajic.

Semifinala Dinamo – Rapid se joacă de la ora 19.00

Al doilea meci al zilei va fi un derby. Dinamo și Rapid vor juca, de la ora 19.00, pentru un loc în marea finală programată duminică, de la ora 18.00. În campionat, cele două echipe și-au împărțit victoriile cu scorul de 3-0, așa că acum este „momentul adevărului” și între ele.

Fostă câștigătoare a Cupei și a titlului de campioană, căpitanul celor de la Dinamo, Cristina Miron, are un motiv în plus să-și dorească victoria: este primul turneu Final Four pe care îl joacă de când a devenit mamă. Spune că viața ei s-a schimbat după ce a născut.

„Acum cred că știu să-mi dozez mai bine timpul, să am grijă de mine mult mai să mă odihnesc corespunzător și îmi împart timpul mult mai bine”, a declarat Cristina Miron, căpitan al celor de la Dinamo.

Jucătoare cu experiență și fostă componentă a naționalei României, ea recunoaște că încă mai are anumite superstiții pe care le-a păstrat din primii ani ai carierei și care speră să-i poarte noroc și acum, la Mioveni: „Am piese vestimentare pe care le port, pe care le țin și le port cu mine mereu la orice meci, nu contează dacă am meci din două în două zile”.

„În Cupa României avem de jucat, de fapt, două finale”

Antrenorul celor de la Dinamo, sârbul Milos Gavrilovic, spune că el vede și semifinala Cupei României tot ca o finală: „Acolo joci două finale. Acolo nu există semifinală, dacă vrei să câștigi cupa, trebuie să câștigi două meciuri”.

Fost jucător în Divizia A1, tehnicianul spune că a ajuns să antreneze echipe feminine datorită soției, o foarte valoroasă internațională din Bulgaria, care a activat în ultimii ani ai carierei în România. „După ce m-am lăsat de joc eram lângă ea și mi-a plăcut mai mult la fete decât la băieți. E mult mai complicat, mult mai stres, mult mai mult parcă îmi place asta”, a mai spus Milos Gavrilovic.

Tehnicianul recunoaște că a fost greu la început să-și antreneze soția, însă totul a devenit mult mai ușor cu timpul. „Acasă era un pic mai greu. În teren era foarte simplu, pentru că am avut noroc să fie o jucătoare foarte bună, dar acasă, că eram și la început, era mai greu. Dar m-a ajutat foarte mult să văd niște chestii pe care probabil că nu le-am văzut atunci și sigur am crescut și eu ca antrenor datorită ei”, a precizat Milos Gavrilovic.

Programul turneului Final Four al Cupei României

Meciurile turneului Final Four al Cupei României la volei feminin vor avea loc în Sala Sporturilor din Mioveni, în zilele de 24 și 25 februarie.

Semifinalele sunt programate sâmbătă. De la ora 16.00 se va juca partida CSM Volei Alba Blaj – CSM Târgoviște, iar de la ora 19.00 derby-ul Rapid – Dinamo.

Finala va avea loc duminică, de la ora 18.00.

Intrarea la Final Four-ul Cupei României este liberă! Cei care nu pot merge la sală pot urmări disputele pe TVR 3, dar și pe canalul de Youtube al FR Volei sau pe www.frvolei.ro.

Deținătoarea trofeului este CSM Lugoj.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O femeie din India a inhalat un ac decorativ care i-a ajuns în plămâni