Ciolacu (Rapid): Noii patroni așteaptă să cerem falimentul Rapidului la tribunal și să dea vina pe jucători

Ciolacu (Rapid): Noii patroni așteaptă să cerem falimentul Rapidului la tribunal și să dea vina pe jucători
Publicat: 04/09/2013, 22:16
Actualizat: 11/12/2013, 03:18

Atacantul formației Rapid, Andrei Ciolacu, a declarat, miercuri, că noii proprietari ai clubului, Adrian Zamfir și Nicolae Cristescu, refuză să le achite restanțele salariale pentru a-i forța pe jucători să ceară falimentul clubului la tribunal și apoi să îi scoată pe ei vinovați.

„Dacă noi nu ne antrenăm pierdem și noi, și ei. Dar probabil ei asta și așteaptă, ca noi să nu ne prezentăm la meciuri și clubul să dea faliment, și să dea vina pe noi. Și chiar cred că ei asta așteaptă, pentru că nu poți cu o săptămână înaintea primei etape să nu dai niciun semn, să zici măcar: «Măi băieți, sunt alături de voi, hai să vă antrenați că avem meci sâmbătă, să câștigăm». Păi vorbim de promovare și tu ești indiferent că noi nu ne antrenăm? Dacă nu poți susține echipa și nu poți să fii patron la Rapid, renunță sau spune ceva, spune că e faliment, asumă-ți vina. Pentru că se încearcă să se dea vina pe noi. Se așteaptă acum ca noi să depunem la tribunal cerere de faliment și toată lumea o să arate cu degetul că jucătorii au băgat echipa în faliment. Nu, nu jucătorii au băgat clubul în faliment, jucătorii nu și-au luat niciun salariu și doare asta. Toată lumea încearcă să ne scoată pe noi țapi ispășitori și ei să se spele pe mâini”, a spus Ciolacu.

Fotbalistul susține că avea alte așteptări de la Zamfir și Cristescu în momentul în care au preluat clubul. „Când domnii Zamfir și Cristescu au venit la acest club ne așteptam să se dea banii, să fie altfel decât a fost cu domnul Copos. Acum nu spun că era mai bine cu domnul Copos, că nu era, dar atunci când vii la un club ca Rapid și vrei să te numești patron păi nu te comporți ca un patron de la Liga a IV-a, pentru ca așa s-au comportat. Așa pot și eu să vin patron la Rapid, să nu bag niciun ban și să dau banii care vin de la drepturi de televizare sau alte lucruri”, a menționat jucătorul.
Ciolacu susține că jucătorii și angajații clubului Rapid au ajuns să intre în grevă pentru că au fost „mințiți” constant de conducerea clubului. „Marea problemă este stabilitatea financiară și legătura dintre conducere și jucători. Noi suntem mințiți într-una și asta nu este normal. Nu poți să promiți că dai luni banii și să nu îi dai. Mai bine spune că îi dai peste o lună și atunci îi dai. Dar noi am fost mințiți într-una, «șantajați» ca să nu mai facem grevă că o să fie bine. Ne-au spus să ne prezentăm la amicalul cu CSU Craiova că luni sută la sută vom primi banii. Am crezut până acum. Am crezut ca fraierii”, a explicat Andrei Ciolacu.

El a menționat că jucătorii rapidiști nu și-au primit salariile de șase luni, dar au fost sfătuiți să nu vorbească pentru a nu „goni” eventualii noi acționari. „Rapidul se pare ca acum a devenit o afacere, fiecare vine să-și tragă cât mai mult din acest club, să-și facă imagine și apoi să plece. Să nu facă niciun ban, doar să ruleze banii pe care acest club îi produce. Multă lume știe că noi avem doar două luni restante, păi vă spun că suntem cu șase luni restante. Singurii bani pe care am reușit să îi luăm au fost prima și un salariu. Am fost instruiți să vorbim cu presa și să spunem că e bine pentru că, vezi domne’, noi gonim acționarii. Practic e ca la crucea roșie, e muncă voluntară. Nu a venit nimeni la Pro Rapid măcar să ne vadă. Prima aceea de la baraj a fost trecută la salarii. Deși noi am semnat altceva, domnul Cristescu a venit și a zis: «Ați luat trei salarii unii! Că prima aia face cât trei salarii». Cum? Păi e primă sau face cât trei salarii?»”, a precizat jucătorul.

Suporterii rapidiști au fost dezinformați și de aceea îi susțin pe noii patroni ai clubului, este de părere Ciolacu. „Am citit că suporterii nu sunt de acord cu ceea ce facem noi (n.r. – grevă) Ei se duc la muncă și nu sunt plătiți? Acum, dacă îmi vor face rău, asta e. Poate mă las de fotbal dacă vor să îmi facă chiar atât de mult rău. Suporterii sunt dezinformați că noi suntem cu salariile neprimite doar de două luni, că ne dă bani tot timpul, ca mănâncă lângă noi (n.r. – Nicolae Cristescu), că dacă îi cerem ceva ne ajută imediat, dar sunt lucruri false și de aceea unii suporteri cred că sunt alături de ei și nu de noi, pentru că încă nu știu tot adevărul”, a declarat Ciolacu.

Atacantul a afirmat că Nicolae Cristescu și Grigore Sichitiu nu au nicio funcție în club, dar cu toate acestea vorbesc în numele FC Rapid. „Din câte știu domnul Cristescu nu este nimic, și asta mă deranjează teribil când aud că vorbește în numele clubului. Pe hârtie el și domnul Sichitiu nu sunt nimic. Nu înțeleg de ce vorbesc despre Rapid dacă ei nu sunt nimic. Domnul Sichitiu a adus jucători și vrea să dea afară jucătorii care au crescut la Rapid II…Pe ce? Că nu are nicio funcție. Nu poți să faci lege când nu ești nimic pe hârtie. Doar domnul Zamfr are voie sa vorbească despre Rapid”, a spus fotbalistul.
Și situația de la baza de pregătire Pro Rapid este delicată, jucătorul precizând că feliile de pâine sunt numărate la bucătărie. „Și la Pro Rapid este o situație foarte urâtă. Consider o lipsă de respect chestia asta, la un club care vrea să facă performanță, să dai la felul întâi o bucată de brânză, o roșie… Am cerut două roșii și nu mi s-au dat, pentru că nu fuseseră numărate toate. Și feliile de pâine sunt numărate. Am cerut la bucătarie două sandviciuri și au zis că nu se poate că sunt numărate. Nu au fost niciodată probleme dintr-astea. Ți se aduce la felul întâi o roșie, o bucată de brânză și o ceapă, asta când unul dintre așa-zișii acționari este patron de restaurant”, a explicat el.

Ciolacu susține că din lipsa banilor jucătorii vin câte cinci într-o mașină la antrenamente și după meciuri fac chetă pentru a cumpăra chipsuri. „Nu se mai poate așa, am mulți colegi care vin câte cinci într-o mașină, și chiar și așa nu pot să pună bani de benzină. Și după meciuri ne oprim la benzinării și facem chetă să ne luăm toți o pungă de chipsuri sau altceva. Simți că dacă ai lucra într-un supermarket ai câștiga mai bine. Este un jucător acum venit de la academia lui Arsenal, un băiat de culoare. Și a venit acum și nu se antrenează, nu face nimic. Încercam azi să îi explic unde a venit, i-am spus: «Ai venit in haos»”, a declarat Andrei Ciolacu.

Întrebat dacă jucătorii se vor prezenta sâmbătă la meciul cu ACS Berceni din prima etapă a Ligii a II-a, el a răspuns: „Și dacă ne prezentăm nu știu cum o echipă profesionistă de fotbal poate juca un meci fără să aibă un antrenament în picioare”.
Andrei Ciolacu și-a depus memoriu pentru a deveni liber de contract, dar cu toate acestea nu poate pleca. „Merg până la capăt și încerc să epuizez toate căile. S-a spart buba, ca să spun așa. Am decis să vin din nou (n.r. – la Comisia pentru Soluționarea Litigiilor a FRF) pentru că suntem deja în septembrie și se termină și perioada de transferuri. De fapt, eu am memoriu de trei luni și văd că nu s-a întâmplat nimic. Legea spune clar că după trei luni un jucător poate deveni liber, eu am șase luni de restanțe financiare și de trei luni mi se judecă memoriul. Ba că nu este competentă federația, ba că nu e Liga. Mi s-a trimis memoriul de cinci ori de la Ligă la federație”, a spus Ciolacu.

El susține că actuala conducere îi îngrădește dreptul la muncă. „Mă chinui să îmi caut undeva să muncesc. Mi se refuză dreptul al muncă. Eu chiar vreau să joc fotbal și nu sunt lăsat. Au acoperirea că este insolvență. Am venit la antrenamente tot timpul din plăcere. M-am trezit dimineața, fac două ore pe zi pe drum dus întors ca să mă antrenez, pentru ce? Pentru probabil falimentul ce urmează să vină. Am întrebat dacă se îndreaptă clubul spre faliment? Ce se întâmplă? Ni se spune doar că sută la sută vom primi banii, sută la sută săptămâna viitoare vine încă un investitor…vorbe, atât, nu s-a întâmplat nimic”, a explicat jucătorul.

Ciolacu a încercat să rezilieze pe cale amiabilă contractul renunțând la restanțele salariale, dar noii proprietari ai FC Rapid au cerut și 500.000 de euro de la viitorul său club. „Eu m-am resemnat cu memoriul și am încercat să obțin încheierea contractului pe cale amiabilă. Am renunțat la toți banii. 20.000 de euro sunt aproape toți banii pe care îi am de luat, ceea ce înseamnă enorm pentru mine. Am avut oferte, nu vă spun ce cluburi, vă spun că mi s-a oferit 30.000 euro la semnatură. Sunt bani fantastici, nu știi în viață de câte ori ai trenul ăsta. Mi-au spus apoi, «OK, îți dăm drumul dacă renunți la toți banii și cerem 500 de mii de euro». Păi cum să renunț și la bani și să ceară și 500.000 de euro când eu sunt neplătit de șase luni? Cine îmi dă mie atâția bani? I-am sunat, dar la telefon nu răspund de rușine cred. Înțeleg, poate nu au bani să îmi plătească salariul meu astronomic de 2.000 euro. Salariu de 2.000 din care nu am luat niciunul, încă iau din cele de 500 și de 1.000”, a completat Andrei Ciolacu.

Din cauza situației de la club, atacantul afirmă că își poate rata întreaga carieră. „Personal pierd lotul național de tineret unde am fost selecționat și acum am fost sunat de secund să mi spună că e situația urâtă la Rapid și nu mă mai pot chema acum că nu am meciuri în picioare, și eu ce să zic? Mi se duce toată cariera de râpă din cauza acestei situații. Nu sunt lăsat să joc, pierd și lotul național, pierd și oferta din străinătate, probabil o să mă reorientez spre facultate și o să fac altceva. Eu mă antrenez pe acasă sau pe sintetic, joc fotbal cu prietenii mei. Am ajuns ca la fotbalul amator. Îmi caut o meserie și mă duc doar la meciuri cum sunt cei din insulele Fiji sau Feroe”, a declarat atacantul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani