Clubul Sportiv Riposta a inaugurat sala de scrimă a complexului, în prezența ministrului Sportului, Eduard Novak

Clubul Sportiv Riposta a inaugurat sala de scrimă a complexului, în prezența ministrului Sportului, Eduard Novak
Lucian Dina (s) și Sandu Constantin (d), cei doi antrenori și manageri ai Clubului de Scrimă Riposta, alături de ministrul Sportului, Eduard Novak (c), prezenți la inaugurare (FOTO: Facebook.com/Clubul Sportiv Riposta)
Publicat: 19/03/2021, 22:47
Actualizat: 19/03/2021, 23:15

Club Sportiv Riposta a inaugurat, miercuri, 17 martie, ala de scrimă a complexului. Proiectul s-a născut în timpul pandemiei, când clubul a rămas fără sală și a trebuit să găsească soluții pentru continuarea activității.

După mai multe luni de căutări, managerii clubului au descoperit un spațiu potrivit pentru scrimă în incinta Casei Presei Libere, unde au beneficiat de o deschidere extraordinară pentru proiect.

Deschiderea oficială a avut loc în prezența ministrului tineretului și sportului, domnul Eduard Novak, a Președintelui Comitetului Olimpic Român, domnul Mihai Covaliu, a Președintelui Federației Române de Scrimă, domnul Marius Florea, a Loredanei Dinu, campioană olimpică și mondială, și a managerilor Clubului Sportiv Riposta: Sandu Constantin și Lucian Dina.

Sandu Constantin a fost premiat anul trecut, în decembrie, de către Federația Română de Scrimă cu titlul de „Cel mai bun Antrenor al anului” la sabie, după performanța înregistrată de sportiva Ilinca Pantiș, care a obținut medalia de bronz la Campionatul European de Scrimă din Croația.

Sala de scrimă, construită într-un timp record: patru luni!

Din două hale destinate construirii de matrițe pentru tipar, au reușit într-un timp relativ scurt (4 luni) să construiască o sală modernă de scrimă.

Spațiul are 450 metri pătrați, două săli de antrenament dotate cu 7 planșe complet echipate, o zonă de pregătire fizică dotată cu aparatură performantă, vestiare, dușuri, spații de depozitare, birou.

Sala este deschisă tuturor celor care doresc să descopere tainele acestui sport nobil si elegant.

De la 7 ani până la orice vârstă, clubul așteaptă atât pe cei care vor să facă performanță, cât și pe cei care doresc să facă scrimă din plăcere.

Despre Clubul Sportiv Riposta

Încă de la înființarea sa, Clubul Sportiv Riposta a avut ca principal obiectiv susţinerea tinerilor sportivi, într-un mediu performant, fair-play, sănătos atât pentru trup, cât şi pentru minte.

Moto-ul clubului vorbeşte de la sine, creionând fidel principiile esenţiale insuflate membrilor de către antrenorii noştri: „Mişcarea reprezintă o cerinţa vitală a fiinţei umane, întocmai ca şi factorii naturali de mediu: apă, aer, soare” – Prof. Dr. C. Drăgan.

Aşa cum s-a angajat încă de la început faţă de toţi componenții clubului şi faţă de partenerii săi, au fost depuse toate eforturile necesare pentru promovarea acestui sport nobil (scrima) în rândul copiilor, adolescenților şi adulților, făcându-le cunoscute noblețea, eleganța și beneficiile practicării acestui sport.

Îndrăznim să susținem, cu bucurie, că misiunea noastră se îndeplinește în fiecare zi, cu pași mărunți, dar siguri. Am creat o comunitate solidă, remarcată la nivel național și internațional. Am conturat Clubul Sportiv Riposta drept un nume de încredere în scrima românească, din ce în ce mai vizibil în competițiile naționale și internaționale și în toate mediile sociale. Cu fiecare oră de antrenament, cu fiecare concurs pe care îl organizăm, prin intermediul cantonamentelor sau prin simpla interacțiune cotidiana cu cei mici, suntem siguri că susținem campionii de mâine ai scrimei românești, dar și că oferim societății valori reale, personalități puternice, oameni de succes”, este mesajul Clubului Sportiv Riposta.

În cei 13 ani de la înfiinţare, Clubul Sportiv Riposta a obţinut aproape 300 de medalii, din care 2 medalii la Campionatele Mondiale de Cadeți și Juniori.

Clubul Sportiv Riposta organizează anual Competiții Internaționale pe categoriile copii și cadeți: Riposta Cup Kids, Sabre Circuit, Riposta Cup U17 (etapă circuit european de cadeți).

Manageri:
Sandu Constantin – Președintele Clubului Sportiv Riposta – este Arbitru Internațional, sportiv de performanță la cluburile C.S.A. Steaua și C.S. Dinamo, multiplu medaliat la Campionatele Naționale și Campionatele Europene

Lucian Dina – Vicepreședintele Clubului Sportiv Riposta – antrenor Categoria I, multiplu medaliat la Campionatele Naționale de Seniori, deținător al unui Master în sport, în cadrul Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport.

Cea mai modernă sală de scrimă din România, construită în plină pandemie

Anul trecut, în plină pandemie de COVID 19, nouă sală de scrimă era în curs de amenajare, în Casa Presei Libere.

Clubul Sportiv Riposta este primul club privat de scrimă din România și a avut, încă de la înființare, ca principal obiectiv susţinerea tinerilor sportivi, într-un mediu performant, fair-play, sănătos atât pentru trup, cât şi pentru minte.

FOTO: Facebook.com/Clubul Sportiv Riposta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii