Dragomir afirmă că noii proprietari ai Rapidului nu au investit niciun ban în echipă: Astea sunt povești

Dragomir afirmă că noii proprietari ai Rapidului nu au investit niciun ban în echipă: Astea sunt povești
Publicat: 13/08/2013, 15:36
Actualizat: 01/08/2014, 14:10

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că noii proprietari ai FC Rapid, oamenii de afaceri Nicolae Cristescu și Adrian Zamfir, nu au investit niciun ban de la preluarea clubului

„Cei de la Rapid nu au investit nimic, rețineți asta. Am contractele jucătorilor, în perioada asta nu este înregistrat niciun contract. Astea sunt povești. LPF a vrut să ajute Rapidul regulamentar. Pentru că pentru mine Rapid era în Liga I. Și nu o să admit niciodată ca un om, în speță Duru, să discearnă el pe cine scoate și pe cine nu scoate din Liga I. Răutatea omenească nu poate să o oprească nimeni. Și atunci noi am intervenit (n.r. – hotărând disputarea barajului Concordia Chiajna – Rapid). S-ar putea să fi greșit, dar de asta e instanță supremă. Dar ați auzit undeva, dacă la judecătorie se dă trei ani, iar la instanța supremă se dă 13 ani, îi bagă la pușcărie pe ăia care au dat pedepsă de numai trei ani? Dacă s-a greșit, s-a greșit sportiv, unde e vina? TAS a greșit. Noi nu putem trimite o hârtie la ei pentru că nu avem corespondență cu TAS. Numai prin federație. Cluburile da, dar noi, liga, nu”, a adăugat Dragomir.

Totodată, șeful ligii nu crede că Zamfir și Cristescu aveau semnat un contract de sponsorizare în valoare de trei milioane de euro cu Murfatlar, companie despre care spune că este în insolvență. „Să nu îmi spună mie cei de la Rapid că au contract de sponsorizare cu Murfatlar, păi societatea asta e în insolvență. Ăia dădeau 3 milioane de euro sponsorizare când sunt în insolvență? Ce Dumnezeu! Orice necinste și nedreptate iese la lumină. Eu am ajutat Rapidul de-a lungul timpului, am căutat chichițe în regulament, iar ei în permanență m-au înjurat”, a precizat Dragomir.

Președintele LPF a afirmat că actualii proprietari ai FC Rapid au dorit să dispute barajul de menținere în Liga I cu Concordia Chiajna chiar dacă acum susțin că decizia a fost ilegală și abuzivă. „Ei nu au fost obligați să joace acel baraj. Le-a convenit, vedeți-vă de treabă! Le-a convenit și când au luat 200.000 de euro de la mine. Le-a convenit, pentru că nu aveau nici cinci bani să plătească jucătorii, au plătit câțiva numai din banii ăștia”, a spus oficialul Ligii.

Oamenii de afaceri Adrian Zamfir și Nicolae Cristescu au devenit, la 8 iulie, noii proprietari ai FC Rapid, după ce au semnat contractul de vânzare-cumpărare a clubului cu fostul acționarul majoritar George Copos.

Clubul Rapid traversează de la sfârșitul anului 2012 o gravă criză financiară, care a culminat cu retrogradarea în Liga a II-a, deoarece Administrația de Licențiere din cadrul FRF a refuzat să îi acorde licența pentru ediția 2013-2014 a Ligii I din cauza datoriilor. Totuși, Rapid a evoluat două etape în Liga I, după ce a câștigat un meci de baraj pentru menținerea în primul eșalon, între echipa antrenată de Marian Rada, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licențiere, și Concordia Chiajna, formația retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).

Disputarea meciului de baraj a fost stabilită, la 6 iulie, de Comitetul Exceutiv al FRF, dar Concordia Chiajna a contestat la TAS organizarea acestei partide, susținând că echipa ilfoveană este îndreptățită să evolueze în prima ligă.

TAS a obligat, la 2 august, Federația Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanța de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna și SC FC Rapid SA.

Hotărârea TAS a provocat un val de proteste în rândul fanilor rapidiști, care au considerat FRF și LPF vinovate de retrogradarea echipei favorite. Aproximativ 20 de suporteri ai FC Rapid au intrat, în 7 august, la ora 18.00, în greva foamei la Stadionul Giulești-Valentin Stănescu. Ei au anunțat că nu vor înceta acest protest decât atunci când vor demisiona șefii fotbalului românesc, Dumitru Dragomir și Mircea Sandu. Alți circa 70 de fani rapidiști au protestat, luni după-amiază, în fața sediului Ligii Profesioniste de Fotbal, solicitând demisia președintelui Dumitru Dragomir, pe care îl consideră vinovat de situația în care se află gruparea giuleșteană, retrogradată de TAS după două etape disputate în Liga I.

Totodată, oficialii FC Rapid au amenințat că dau în judecată FRF, pentru a-și recupera prejudiciile produse de retrogradarea echipei, printre care se numără, susțin ei, și anularea unui contract de sponsorizare cu Murfatlar, în valoare de trei milioane de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Taxa care se elimină din România. S-a dat votul luni, 29 aprilie. Românii nu vor...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto