Dragomir, la Curtea de Apel: Calc pe urmele unor elefanți și îmi rup gleznele. Sunt curat ca lacrima

Publicat: 31/08/2017, 14:19
Actualizat: 25/03/2019, 23:50

Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir a venit, joi, la Curtea de Apel București, pentru a cere instanței ridicarea controlului judiciar insituit în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită și complicitate la spălare de bani, alături de compania RCS&RDS.

„Dumnezeu știe dacă voi scăpa de controlul judiciar. Eu știu că nu are rost acest control judiciar, pentru că n-am nimic cu acest proces. Așa cum de 11 ani mă țin în procese pentru că am fost achitat că nu am nimic, nicio tangență cu aceste acuzații, cred, bineînțeles, că voi scapă de controlul judiciar. Nu are rost. Ce spun ei s-a întâmplat acum opt ani de zile și sunt în control judiciar de vreo șase luni de zile, de când m-au chemat și mi-au pus în cârcă ceva care nu există”, a spus Dragomir, înainte de începerea procesului.

Dumitru Dragomir a explicat că nu a acceptat niciodată să ia mită și a fost prins într-un conflict al altor pesoane.

„Sunt oameni nebuni. Eu am făcut un contract de asociere în participațiune. Știți ce inseamnă? Dacă noi amândoi punem bani să luăm telefonul asta, fiecare își păstrează patrimoniul. Așa scrie în lege. Deci nu există mită în așa ceva. În afară de asta, nu am luat niciodată un leu, un salariu, un dividend. N-am luat nimic, nimic. Că se bagă ei în pușcărie unul pe altul, ce mă interesează pe mine? Calc pe urmele unor elefanți și îmi rup gleznele. (…) Antenele și RECS&RDS sunt cei care se bat. Nu au fost ei în consorțiu? Că ei au câștigat în consorțiu licitația publică televizată a drepturilor de televiziune”, a mai spus Dragomir.

Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost întrebat dacă este parte dintr-un dosar care a fost făcut sub presiune și a răspuns: „Da, bineînțeles. Opt ani de zile nu s-a ocupat nimeni de dosar și mi-au făcut acum șase luni un dosar. Nu există nicio probă. Sunt curat ca lacrima și drept ca lumânarea”.

În 22 august, compania RCS&RDS, Serghei Bulgac, director general, și mai multe persoane cu funcții de conducere în cadrul firmei, alături de Dumitru Dragomir, au fost trimiși în judecată de DNA, fiind acuzați de operațiuni financiare ilegale. Procurorii au pus sechestru de peste 13 milioane lei pe bunurile firmei.

Dumitru Dragomir, fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost trimis în judecată sub control judiciar, fiind acuzat de luare de mită și complicitate la spălare de bani. Tot sub control judiciar va fi judecat și Ioan Bendei, la data faptelor investigate administrator al SC RCS & RDS SA, sub acuzațiile de dare de mită și complicitate la spălare de bani.

„În perioada aprilie 2009 – mai 2011, în scopul de a îndeplini ori de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu, precum și de a îndeplini acte contrare acestora, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.), cu sprijinul inculpaților Bădiță Florin-Bogdan, Bogdan-Dumitru Dragomir și Bodu SRL, a pretins suma de 3,5 milioane de euro de la inculpatul Bendei Ioan în calitatea acestuia de administrator și acționar al RCS & RDS SA, din care a primit suma de 3.100.000 de euro de la RCS & RDS SA”, arăta DNA printr-un comunicat de presă.

Banii primiți ar fi fost disimulați sub forma unor plăți făcute în cadrul unui contract de asociere în participațiune, încheiat la data de 15 august 2009, pentru finanțarea afacerii Crystal Palace Ballrooms iar contractul respectiv ar fi fost încheiat între societățile Bodu SRL, deținută de Dumitru Dragomir și RCS & RDS SA, Bendei Ioan beneficiind de sprijinul lui Dinei Mihai și al lui Oprea Alexandru, administratori ai RCS & RDS, explică procurorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase