Dramă în fotbalul românesc. FRF, în doliu! Mircea Sandu este devastat!

Dramă în fotbalul românesc. FRF, în doliu! Mircea Sandu este devastat!
Dramă în fotbalul românesc. FRF, în doliu! Mircea Sandu este devastat! / Sursa FOTO: https://www.frf.ro
Publicat: 17/09/2020, 08:55

Unul dintre cei mai importanți oameni din istoria fotbalului românesc s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani. Mircea Pascu, ex-președinte al FRF, părăsește această lume și lasă în urma sa un gol imens. Anunțul dispariției a fost făcut chiar de forul de la Casa Fotbalului.

„FRF regretă dispariţia, la vârsta de 85 de ani, a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Pascu”, se menţionează pe site-ul FRF. Totodată, forul condus de Răzvan Burleanu anunță că înaintea partidelor din următoarea etapă a competiţiilor organizate de FRF va fi ţinut un moment de reculegere în memoria celui care a fost Mircea Pascu.

Mircea Pascu, o personalitate a fotbalului european

Mircea Pascu s-a născut la 6 noiembrie 1934, în orașul Petroşani, din Valea Jiului. A condus două cluburi de fotbal, Jiul Petroşani şi Corvinul Hunedoara. Între 1983 și 1989, a fost vicepreședinte al FRF, iar din ianuarie ‘90 până la alegerile din același an a îndeplinit funcția de președinte al Federației. Ulterior, la FRF a ajuns Mircea Sandu, iar Mircea Pascu a preluat, pe rând, frâiele la cluburile Rapid București și Politehnica Timișoara.

Pe plan internaţional, Mircea Pascu a fost un nume respectat. Membru al Comisiei de organizare a competiţiilor fotbalistice europene, membru în Comisia de protocol FIFA, membru al Comisiei Fair-Play UEFA și, de asemenea, membru de onoare al UEFA, ca să enumerăm doar câteva dintre funcțiile avute.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase