FOTO | Ea este prima femeie pilot din România care va semna cu Ferrari! Cine este Zoe Florescu Potolea și ce a căutat la Maranello

FOTO | Ea este prima femeie pilot din România care va semna cu Ferrari! Cine este Zoe Florescu Potolea și ce a căutat la Maranello
Publicat: 29/11/2022, 20:32
Actualizat: 29/11/2022, 20:37

Zoe Florescu Potolea este un nume în lumea auto de care vom mai auzi. Pentru că are doar 13 ani.

În urma selectiei FIA Girls on Track – Rising Stars la nivel mondial a celor mai promițătoare tinere talente in motorsport și a mai multor etape de evaluare, inclusiv cele de la Le Castellet, pe circuitul Paul Ricard în August, au fost alese patru finaliste juniori printre care si pilotul roman Zoe Florescu Potolea.

Finalistele din Romania, Franta, Germania si Japonia tocmai au experimentat saptamana trecuta in Italia încă patru zile intense de teste sub supravegherea si coordonarea Ferrari Driver Academy și cu privirea atentă a lui Rahel Frey de la Iron Dames.

Acestea au fost invitate si testate doua zile la sediul din Maranello al Ferrari Driver Academy urmate de două zile pe pista de curse Autodromo di Franciacorta.

Ea este prima femeie pilot din România care va semna cu Ferrari! Cine este Zoe Florescu Potolea și ce a căutat la Maranello| FOTO

Zoe s-a intors acum la Bucuresti si asteapta rezultatul. Are speranta ca va cistiga selectia pentru ca a avut o performanta foarte buna fiind cea mai rapida de pe pista.

La sfârșitul deliberărilor, Ferrari Driver Academy va decide dacă unul dintre tinerii piloți merită un contract care include finantarea unui sezon internațional de karting în 2023 cu echipa partenera Tony Kart Racing Team.

Anunțul rezultatului selectiei va fi făcut pe 2 decembrie.

La 13 ani, după ce a încheiat Campionatul Mondial de Karting FIA Karting, Campionatul European FIA Karting și RGMMC Champions of the Future cu Birel ART Racing Team, Zoe Florescu Potolea este, fără îndoială, unul dintre marile nume ale scenei karting-ului mondial.

Originară din România, Zoe reprezintă Italia în programul FIA Girls on Track – Rising Stars și a fost printre cele mai tinere participante care au trebuit să concureze împotriva a 7 dintre cele mai talentate fete piloti juniori selectați dintre 80 de cereri depuse de federatiile de motorsport din intreaga lume, scrie Prosport.

Deborah Mayer, Presedinta FIA Women in Motorsport declara:

„Încă o dată, cu sprijinul Ferrari Driver Academy, am descoperit niște talente grozave precum cele 4 finaliste junior ale noastre: Lisa, Zoe, Sara, Mathilda, cu un mare potential de a face o carieră în motorsport. Unul dintre punctele forte ale programului nostru este detectarea și sprijinirea fetelor de la o vârstă fragedă.

Aducerea mai multor femei în sportul cu motor necesită lărgirea bazei piramidei și vom dezvolta în continuare această strategie în viitor. În așteptarea anunțării celor doi câștigători (senior și junior), aș dori să îi felicit pe toți participanții pentru angajamentul remarcabil de-a lungul acestui proces lung și solicitant. Toți vor câștiga din această experiență unică”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase