Elisabeta Lipă se revoltă după ce Federaţia Română de CANOTAJ a primit bugetul de la Ministerul Sportului: „Este insuficient! Cu cine să mă compar?”

Publicat: 03/02/2023, 13:30
Actualizat: 03/02/2023, 19:02

Conducătoarea Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, este nemulțumită din cauza sumei alocate de Ministerul Sportului.

Lipă spune că bugetul, în an preolimpic, este de 30 de ori mai mic față de al adversarilor pe care trebuie să-i înfrunte sportivii români.

2023 este important pentru canotorii români fiindcă participarea la Campionatele Mondiale poate aduce calificarea la Jocurile Olimpice 2024, de la Paris.

Elisabeta Lipă se revoltă după ce Federaţia Română de Canotaj a primit bugetul de la Ministerul Sportului: „Este insuficient! Cu cine să mă compar?”

Federaţia Română de Canotaj a primit de la Ministerul Sportului pentru bugetul pe 2023 aproximativ 40la sută din suma solicitată. Adică, suma va acoperi nevoile doar pentru primele șase luni.

Federaţia Română de Canotaj a încasat 14.000.291 de lei faţă de 14.550.000 de lei în 2022. Scăderea e de peste 500.000 de lei, deși anul trecut sportivii noștri au câștigat 39 de medalii.

„Cum mi se pare bugetul? Nici nu pot să mă gândesc că ar fi un buget, nu pot spune cum mi se pare. Acest buget este insuficient într-un an preolimpic, când obiectivele noastre sunt atât de frumoase, încât parcă odată cu bugetul ăsta visul ni s-a spulberat. Dar tot nu pot să accept lucrul acesta, pentru că sportivii noştri sunt în cantonament în Italia din decembrie, în pregătire, şi sunt dornici de a reprezenta România cât mai frumos la Jocurile Olimpice.

Noi la Tokyo l-am încheiat cu trei medalii, una de aur şi singura de aur a României, şi două de argint, iar anul trecut a fost un an de excepţie, în care am demonstrat că ne batem cu cele mai puternice ţări, care într-adevăr finanţează sportul.

Dacă stau să mă gândesc, noi cu 2 milioane de euro trebuie să ne luptăm cu Anglia, care are buget de 60 de milioane de lire sterline. Deci despre ce vorbim? Cu cine să mă compar? Cu care dintre adversarii noştri să ne comparăm noi? Cu bugetul ăsta nu ne putem compara cu nimeni. Şi totuşi am demonstrat că putem face performanţă, că muncim, că suntem serioşi, că am reuşit să creştem o echipă atât de frumoasă, care aşteaptă Parisul cu nerăbdare şi aşteaptă calificările”, a declarat Elisabeta Lipă pentru Agerpres.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase