EURO 2021. UEFA a decis programul meciurilor din România și data barajului cu Islanda

EURO 2021. UEFA a decis programul meciurilor din România și data barajului cu Islanda
Campionatul de fotbal va fi reluat, însă vor trebui respectate reguli stricte
Publicat: 23/03/2020, 17:02
Actualizat: 23/03/2020, 17:40

UEFA a decis când se vor juca meciurile de la EURO 2021 în Bucureşti, dar și noua dată a meciului de baraj cu Islanda, care trebuie să aibă loc pe 26 martie.

Deşi turneul final era programat iniţial să se desfăşoare între 12 iunie şi 12 iulie 2020, din cauza crizei generate de pandemia de Covid-19, acesta va avea loc între 11 iunie şi 11 iulie 2021.

Turneul final va fi găzduit de 12 oraşe din Europa, iar Bucureştiul este unul dintre ele. Capitala României va găzdui patru meciuri, dintre care trei din grupa C şi o optime de finală.

Site-ul Federaţiei Române de Fotbal a publicat programul meciurilor care se vor juca în România, trei din grupa C şi o optime de finală.

„Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00*: Austria – câştigătoare play-off D sau A

Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00*: Ucraina – Câştigătoare play-off D sau A

Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00*: Ucraina – Austria

Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00*: 1F – 3A/B/C

* Orele urmează să fie confirmate

UEFA continuă să monitorizeze situaţia creată de pandemia COVID-19, iar datele pot suferi modificări.

Pandemia de coronavirus a blocat majoritatea competiţiilor sportive din lume. În Europa, campionatele naţionale, Liga Campionilor, Europa League au fost suspendate, ceea ce a dus şi la suspendarea EURO, care trebuia să se desfăşoare în această vară.

UEFA a modificat data barajului pentru EURO dintre Islanda și România

UEFA a modificat datele de disputare ale barajului pentru Campionatul European. Barajul dintre Islanda și România, programat iniţial pe 26 martie 2020, a fost reprogramat pentru începutul lunii iunie.

Astfel, semifinalele vor avea loc joi, 4 iunie, iar finalele sunt programate pentru marţi, 9 iunie. Noile date pot suferi şi ele modificări, în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus.

În semifinalele barajului, România va juca contra Islandei, la Reykjavik. Pentru a se califica la EURO, echipa naţionala a României trebuie să câştige meciurile din barajul Ligii Naţiunilor.

Dacă va câştiga prima partidă, programată pe 4 iunie, contra selecţionatei Islandei, se va califica în finala, programată pe 9 iunie, acolo unde trebuie să câştige meciul jucat cu învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria.

UEFA a decis să reprogrameze EURO 2020 pentru vara anului următor, din cauza pandemiei de coronavirus.

În acest fel, forul european le permite campionatelor să îşi prelungească termenul limită de încheiere a sezonului, până la 30 iunie.

Pierderile UEFA se ridică la sute de milioane de euro, după amânarea EURO 2020

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, estimează că pierderile suferite de UEFA după amânarea EURO 2020 vor fi de sute de milioane de euro.

Acesta a precizat că pierderile suferite de forul european vor fi acoperite cu fondul de rezervă al organizaţiei, care ajunge la aproximativ 575 de milioane de euro.

„Cu siguranţă pierderile vor fi de sute de milioane de euro după amânarea Campionatului European”, a declarat Aleksander Ceferin pentru Welt Am Sonntag, citat de Mediafax.

Acesta a mai spus că vigilenţa de care UEFA a dat dovadă ar trebui luată ca exemplu şi de politicienii Europei.

„Cred că Uniunea Europeană se poate inspira din abordarea noastră în ceea ce priveşte criza provocată de pandemia de coronavirus. Avem monedă unică şi frontiere deschise, dar toţi abordează problema diferit în loc să avem o abordare globală. Este păcat”, a declarat preşedintele UEFA.