FCSB și Sepsi, amendate de UEFA pentru comportamentul fanilor! Unii pentru xenofobie, ceilalți pentru nazism. Care este suma vărsată de cele două echipe la forul european

FCSB și Sepsi, amendate de UEFA pentru comportamentul fanilor! Unii pentru xenofobie, ceilalți pentru nazism. Care este suma vărsată de cele două echipe la forul european
Publicat: 04/08/2022, 12:12
Actualizat: 04/08/2022, 12:14

FCSB a primit o amendă de 50.000 de euro pentru xenofobia fanilor, în timp ce Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a fost sancţionată de UEFA cu amendă de 10.000 de euro pentru rasism.

Forul continental a acuzat scandări împotriva romilor la meciul elevilor lui Nicolae Dică, dar și un salut asemănător celui nazist făcut de fanii covăsneni în timpul partidei din deplasare cu Olimpija Ljubljana din Europa Conference League.

Scandările fanilor din meciul retur cu Saburtalo, scor 4-2, din turul doi preliminar al Conference League, a adus clubului FCSB o amendă de 50.000 de euro.

Dezvăluirea a fost făcută de Gigi Becali, care a fost foarte deranjat la auzul acestei vești.

Gigi Becali e supărat pe fanii celor de la FCSB

„Doi-trei jucători cred că mai iau. Numai că datorită suporterilor m-am întors și m-am convins și le transmit așa. Nu vreau să mai plătesc bani, ne-a amendat UEFA aseară cu 50.000 de euro.

Eu sunt idiotul să dau 50.000 de euro pentru că strigă ei că au avut și vor avea mereu…

Joci cu Muntenegru, ce treabă ai tu mă să strigi așa? Joci în Macedonia, ce e asta? Boală pe țigani?! 50.000 de euro e o avere. Acuma stai să vezi, o să jucăm cu ăștia.

Peluza e suspendată, da. Acuma stai că jucăm cu ăștia, ăștia-s unguri… Cine știe ce o să mai zică. Poate ne suspendă definitiv și jucăm fără suporteri. Ce e nebunia asta?
Că zic eu de Orban că mă bat cu guvernul ungar… e o glumă”, a recunoscut Gigi Becali la Pro Arena.

Ce spun oficialii de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe?

De partea cealaltă, oficialii covăsneni cred că la mijloc e vorba de o confuzie.

„În urma celor consemnate de obervatorul de joc după terminarea meciului de fotbal disputat în Slovenia la data de 28 iulie dintre echipele Olimpija Ljubljana şi Sepsi OSK, forul european, UEFA a sancţionat clubul nostru cu suma de 10 mii euro, precum şi cu obligaţia de a lăsa liber 500 de scaune la meciul ce se va disputa mâine (n.r. – joi) dintre echipa noastră şi Djurgaardens IF din Suedia.

Aceste locuri pot fi ocupate în exclusivitate de copii. Datorită celor de mai sus, suntem obligaţi de a sista vânzările de bilete pentru meciul de mâine”, anunţă Sepsi OSK într-un comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook.

Sepsi OSK face apel la decizia UEFA

Gruparea covăsneană susţine că va face apel la această decizie.

„Observatorul de joc elveţian a considerat că în minutul 34 al partidei de la Ljubljana suporterii Sepsi OSK, scandând ‘Szentgyorgy! Szentgyorgy!’ (n.r. – Sfântu Gheorghe în limba maghiară) au făcut un gest rasist în timp ce conduceau braţele de la inimă la cer.

După prima scrisoare de solicitare de explicaţii al UEFA am explicat acest gest, dar nu s-a ţinut cont de cele justificările noastre, aseară primind scrisoarea cu sancţiunile precizate.

Împotriva acestor decizii vom depune contestaţie, însă vânzarea de bilete nu o mai putem continua. Din păcate, există deja precedent pentru acest lucru, în trecut şi o altă echipă fiind sancţionată pentru acelaşi lucru, după care suporterii au făcut gestul conducând simultan ambele braţe de la inimă la cer, arătând astfel devotamentul faţă de echipă, de club, de oraş”, mai susţin oficialii clubului.