Fostul CĂPITAN al Rapidului a ajuns la Gloria Buzău. Ce obiectiv are: „Altfel nu acceptam”

Publicat: 08/02/2024, 08:44

Fostul căpitan al Rapidului, Alex Dandea, a venit să pună umărul la promovarea echipei din Crâng.

Gloria Buzău a folosit la maximum pauza competițională și s-a întărit serios în vederea meciurilor care pot aduce în primăvară o promovare la care visează întregul oraș. În cantonamentul din Antalya, buzoienii au avut alături de ei și noile achiziții. Printre noii jucători se numără și fostul căpitan al Rapidului, fundașul Alexandru Dandea.

În vârstă de 36 de ani, Dandea nu este doar unul dintre cei mai experimentați jucători ai Gloriei, ci unul dintre fotbaliștii din Liga 2 cu cea mai impozantă carte de vizită. Campion cu Astra, căpitan la Rapid și fost jucător la Dinamo, el spune că negocierile cu buzoienii au durat puțin și că are un singur obiectiv: promovarea. El a debutat spectaculos pentru Gloria, cu un gol marcat în primul amical din cantonamentul din Antalya, în remiza, 1-1, cu divizionara secundă Polonia Varșovia.

Superman a venit să ajute la promovarea Gloriei Buzău

„M-am înțeles foarte ușor cu ei, pentru că știam de interesul lor pentru mine și nu am stat prea mult pe gânduri. Cred că avem o șansă mare de a promova, altfel nu acceptam această provocare. Dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche, că sunt echipe bune, de tradiție care vor să promoveze și cred că va fi o luptă foarte strânsă”, a spus Alexandru Dandea, fotbalist Gloria Buzău.

Dandea a fost campion cu Astra în 2016

Rapidist de mic, Dandea își amintește că momentul în care a semnat cu echipa lui de suflet, în 2020, a însemnat o bucurie la fel de mare ca acela în care a devenit campion cu Astra, în 2016: „Amândouă au fost bucurii la fel de mari. În primul rând că am semnat cu Rapidul, nu că am primit ulterior și banderola, ea a fost un bonus să zic așa. Cred că amândouă o să le pun pe același loc ca bucurii”.

După cum își amintește, în perioada petrecută la Astra meciurile Rapidului erau urmărite cu sufletul la gură de jumătate de echipă: „Jumătate de echipă ne uitam la meciuri, pentru că acolo eram foarte mulți rapidiști. Era Daniel Niculae, Ioniță, Oros, după aceea a venit și Săpunaru, eram foarte mulți rapidiști”.

Chiar dacă s-a făcut cunoscut pe postul de fundaș central, Dandea a debutat ca atacant. În ceea ce privește postura de apărător, el spune că cel mai dificil nu e să joci împotriva prietenilor, ci să faci față glumelor de după meci, dacă pierzi în fața lor. „La seniori când am debutat am debutat ca atacant la liga a doua, la CSM Râmnicu Vâlcea și după aia ușor-ușor am fost retras mijlocaș central, fundaș central. Cu prietenii e greu să joci, dar și ușor. Dacă câștigi e bine, dacă nu câștigi nu e bine, că intervin șicanele”, a mai spus el.

Fiul lui Dandea este portar, socrul e un fost mare jucător

Acasă la Dandea fotbalul se mănâncă pe pâine. Căsătorit cu fiica fostului celebru jucător al formației Inter Sibiu, Adrian Văsâi, ulterior selecționer al diverselor naționale de juniori, Alex are un fiu care îi calcă pe urme. Numai că nu e jucător de câmp, ci portar. „Familia din păcate nu poate veni, pentru că am un băiețel de 8 ani, e în clasa a doua și mi-e greu să-l mut iar cu școala. A rămas acasă, la Sibiu. Face și el fotbal, e portar, îi place foarte mult și sper să ajungă și el fotbalist. Încă nu îmi dă sfaturi. Vine mereu la meciuri, cel puțin când eram la Rapid venea mereu la meciuri, vorbim despre fotbal, pentru că este curios, îi place să învețe și sper ca într-o zi să-mi calce pe urme”, a completat Alexandru Dandea.

Chiar dacă soția a crescut cu fotbalul în sânge, Alex spune că ea nu îl critică după meciuri și nici nu-i dă sfaturi tehnico-tactice. „Soția cunoaște fenomenul, pentru că, după cum știți, și tatăl ei a fost fotbalist foarte bun. În schimb cu ea nu prea vorbim despre fotbal, nu prea vorbesc despre fotbal”, a mai declarat fotbalistul.

Când este acasă ori când sunt în vacanțe, Alex e nedespărțit de cel mic. De dragul lui s-a pozat chiar și cu eroul preferat al celui mic, Hulk, deși favoritul lui e Superman: „Hulk e favoritul lui, ne uitam la desene și la început când am făcut poza era puțin speriat. Super-eroul meu preferat e Superman”.

Dandea nu e singurul jucător care a venit în această iarnă la Gloria Buzău. Au mai sosit Ovidiu Perianu, Alexandru Fărăgău, Rassambek Akhmatov, Radu Crișan și Mihnea Rădulescu. Cu patru etape înaintea finalului sezonului regulat, Gloria Buzău ocupă locul 5 în clasament. Pentru a intra în play-off-ul de promovare, buzoienii trebuie să termine între primele 6. Ei mai au de jucat cu Progresul Spartac (deplasare), Corvinul (acasă), CSM Reșița (deplasare) și Viitorul Târgu Jiu (acasă).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?