Fostul mare gimnast Szilveszter Csollany a murit din cauza COVID. Sportivul era cunoscut drept un antivaccinist convins

Fostul mare gimnast Szilveszter Csollany a murit din cauza COVID. Sportivul era cunoscut drept un antivaccinist convins
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 25/01/2022, 12:14

Fostul mare gimnast maghiar Szilveszter Csollany, dublu medaliat olimpic, a murit luni, la doar 51 de ani, ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2.

Anunțul a fost făcut de Federația de Gimnastică și de Comitetul Olimpic din Ungaria, informează HotNews.

„Cu profundă tristețe anunțăm moartea lui Szilveszter Csollany”, au informat cele două organizații printr-un mesaj comun.

La Jocurile Olimpice de la Atlanta, din 1996, Csollany a câștigat o medalie de argint la inele, iar la ediția următoare (Sydney, 2000), a cucerit aurul olimpic la aceeași probă.

În 1998 sportivul maghiar devenea campion european. El s-a retras în 2003, a devenit antrenor și a lucrat pentru un club de gimnastică din Austria.

Szilveszter Csollany se opunea vaccinării

De-a lungul ultimei perioade, Csollany a distribuit pe pagina sa de Facebook mai multe mesaje antivaccin.

Deși se poziționa împotriva vaccinării, el a fost nevoit să își facă vaccinul Janssen, cu o singură doză, „ca urmare a muncii sale cu copiii”, spunea la începutul acestei luni tabloidul Blikk.

Însă el s-a infectat la foarte scurt timp cu SARS-CoV-2 și, din acest motiv, organismul său nu a avut suficient timp să dezvolte anticorpi.

„Adio, campionule”, a scris premierul Viktor Orban, într-un mesaj însoţit de o fotografie alb-negru, în timp ce Zoltan Magyar, dublu campion olimpic la gimnastică, a deplâns „o pierdere uriaşă, la o vârstă atât de tânără”.

Eduard Novak: Mai avea multe de dăruit sportului și oamenilor

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul român al Sportului, Eduard Novak, a deplâns moartea fostului gimnast.

„M-a întristat nespus vestea dispariției lui Szilveszter Csollany. Un mare gimnast, dublu medaliat la Jocurile Olimpice de Vară, edițiile Sidney și Atlanta, a fost răpus de boală la o vârstă prea timpurie. Mai avea mult de dăruit sportului și oamenilor, însă nu a mai avut timp, pentru că virusul acesta nu iartă pe nimeni și nu face diferențe. Regret profund pierderea pe care lumea sportului o resimte și transmit condoleanțe familiei și tuturor celor îndurerați de moartea acestui mare campion”, a scris Eduard Novak pe Facebook.