Răzvan Burleanu anunță măsuri dure în scandalul licențelor din Superliga! „Suspendare doi ani pentru antrenorii din umbră”

Publicat: 28/01/2023, 10:56
Actualizat: 28/01/2023, 10:57

Răzvan Burleanu a anunțat că FRF va sancţiona antrenorii din umbră, cei care închiriază altor tehnicieni licența Pro pentru a putea activa în Superliga.

Măsura se aplică din sezonul următor și presupune o suspendare de doi ani pentru cei vinovați.

Totul a pornit de la cazul FCSB. Mihai Pintilii e cel care pregăteşte echipa, dar nu stă pe banca tehnică la meciurile oficiale pentru că nu are licența necesară.

Răzvan Burleanu anunță măsuri dure în scandalul licențelor din Superliga

În acte, la Liga Profesionistă de Fotbal şi Federaţia Română de Fotbal, antrenor principal al FCSB figurează Leo Strizu, dar care nici măcar nu a făcut deplasarea cu echipa în cantonamentul din Antalya.

„Am pornit pe un drum şi nu vom da absolut deloc înapoi în ceea ce priveşte această direcţie, astfel încât toleranţa noastră este zero faţă de principiile pe care le-am enunţat. Începând din această vară, luăm în calcul sancţionarea antrenorilor din umbră. Prin antrenor din umbră înţelegem antrenori care îşi închiriază licenţele, indiferent de categoria acestora, pentru alţi antrenori care nu sunt posesori de licenţă. Ne dorim să fim mai restrictivi de la un an la altul în această zonă de educaţie. Urmărim ca din sezonul 2023-2024 să suspendăm pentru o perioadă de doi ani de zile licenţele Pro ale antrenorilor din umbră, ale antrenorilor care îşi închiriază licenţele. Mi-aş fi dorit să nu ne confruntăm cu astfel de probleme, să nu fim puşi în această situaţie, dar vedem că este nevoie ca restricţiile să fie şi mai dure”, a declarat Răzvan Burleanu.

Președintele FRF a mai spus că federaţia e obligată să impună regula deţinerii de licenţă Pro pentru tehnicienii din Superliga: „Nu puteam să nu discutăm şi despre licenţele antrenorilor mai ales de Liga I. Dacă în eşaloanele inferioare se pare că lucrurile s-au aşezat şi nu mai avem asemenea probleme, continuăm să avem această provocare la nivelul Ligii I. Există în continuare probleme la nivelul de educaţie. Ne dorim să educăm cât mai corect antrenorii din România, astfel încât să contribuim la o formare corectă a jucătorilor noştri în campionatele interne, pentru a putea fi mai competitivi la nivel european, acesta este obiectivul. Ca urmare a apartenenţei Federaţiei Române de Fotbal la UEFA, ne asumăm această obligaţie şi acest control în ceea ce priveşte deţinerea licenţei pentru toţi antrenorii pe care îi găsim la nivelul Ligii I. De aceea dacă vrei să antrenezi la nivelul Ligii I, ai nevoie de licenţă Pro. Acest lucru se întâmplă atât în România, cât şi în alte 53 de federaţii din Europa”.

În ceea ce priveşte licenţa Pro, astăzi în România sunt 204 posesori ai acestei licenţe. Şi în vara acestui an demarează un nou curs de licenţă Pro împreună cu UEFA – Răzvan Burleanu, președinte FRF

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase