Gabriela Ruse, singura româncă rămasă în competiție la Australian Open! Monica Niculescu a pierdut în optimi la dublu

Gabriela Ruse, singura româncă rămasă în competiție la Australian Open! Monica Niculescu a pierdut în optimi la dublu
Publicat: 23/01/2023, 17:22

Perechea româno-ucraineană Gabriela Ruse / Marta Kostiuk s-a calificat în sferturile probei de feminine de dublu din cadrul turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce a întrecut cuplul ceh Miriam Kolodziejova/Marketa Vondrousova, cu 6-3, 6-4, luni, la Melbourne.

Ruse şi Kostiuk au obţinut victoria după o oră şi 21 de minute.

“S-a terminat cu distracția la dublu. Vreau să câștig un Grand Slam!”, a declarat Gabriela Ruse pentru ProSport, imediat după calificarea în sferturile de finala la dublu ale “Australian Open”.

Gabriela Ruse, singura româncă rămasă în competiție la Australian Open! Monica Niculescu a pierdut în optimi la dublu

Ruse şi Kostiuk şi-au asigurat un cec de 116.500 de dolari australieni şi 430 de puncte WTA la dublu, urmând să joace în turul următor contra câştigătoarelor din meciul care opune perechile Monica Niculescu (România) / Viktorija Golubic (Elveţia) şi Storm Hunter (Australia) / Elise Mertens (Belgia/N.4), care se va juca tot luni.

“La un moment dat Marta s-a mai timorat un pic din cauza unor bețivi, persoane gălăgioase, din preajma terenului.

Nu este simplu să dai dublă greșeală sau să ratezi un vole la îndemână iar unii să urle de satisfacție și să facă precum toți monștrii. I-am explicat Martei că respectivii alcoolici o fac intenționat și că trebuie să ignorăm ce este în afara terenului

Nu avea rost să ne complicăm evoluția din cauza unora care au ajuns în arenă pentru că este așa numitul Grand Slam vesel”, dezvăluie Gabriela momentul de cumpănă din finalului unui set de început în care a trebuit să anuleze o minge de break la 5-3.

Ce a făcut Monica Niculescu?

În schimb, perechea Monica Niculescu / Viktorija Golubic (România / Elveţia) a fost învinsă, luni, în optimile probei de dublu feminin de la Australian Open.

Viktorija Golubic şi Monica Niculescu au fost învinse de perechea Storm Hunter/ Elise Mertens (Australia / Belgia), cap de serie 4, scor 6-2, 6-2.

Meciul a durat o oră şi 63 de minute. În sferturi, Hunder şi Mertens vor întâlni echipa formată din Gabriela Ruse şi Marta Kostiuk (Ucraina).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase