George Cosac, președinte FRT: Vom trimite un memoriu la ITF. Ilie Năstase a fost provocat toată săptămâna

George Cosac, președinte FRT: Vom trimite un memoriu la ITF. Ilie Năstase a fost provocat toată săptămâna
Publicat: 24/04/2017, 17:59

Cosac pretinde că Ilie Năstase a fost provocat de arbitrul principal, pe care îl consideră principalul vinovat pentru incidentele care au avut loc sâmbătă, în timpul partidei dintre Sorana Cîrstea și Johanna Konta. „Era pornit pe Ilie”, susține președintele FRT.

„Noi vom trimite, în cursul zilei de astăzi (n.r. – luni, 24 aprilei), un memoriu, în care vom prezenta punctul nostru de vedere despre cum s-au petrecut lucrurile, pentru că, din punctul nostru de vedere, Ilie a fost provocat toată săptămâna. Un lucru care nu s-a spus – am revăzut imaginile cu Konta – ea nu avea ce căuta la scaunul de arbitraj. Regulamentul spune foarte clar, căpitanul nejucator este cel care poate contesta o decizie a arbitrului, singurul care poate purta un dialog cu arbitrul.

Ilie a stat foarte liniștit și nu de la el a pornit toată discuția și tot scandalul. Din punctul meu de vedere, arbitrul principal a pierdut controlul evenimentului. Iar limbajul lui non-verbal, cum se apropie provocator de Ilie, îl impinge cu degetul la un moment dat, este clar o intenție de a provoca. Având în vedere că în dimineața zilei de sâmbăta, eu, cu domnul Năstase și cu domnul arbitru principal am avut o discuție pe tema celor întâmplate la tragerea la sorți și la dineul oficial, discuție la care arbitrul principal își arăta oarecum ostilitatea față de Ilie. Era pornit pe Ilie. El ar fi trebuit sa stingă incendiul, ca pompierul, dar el a venit hotărât să ia decizii drastice, să-l penalizeze pe Ilie”, a afirmat George Cosac la Sport.ro.

Președintele FRT a dezvăluit și că, duminică, Ilie Năstase a vrut să le ofere câte un buchet de flori jucătoarelor adverse, însă i-a fost interzis accesul în baza sportivă.

„Am discutat cu reprezentanții Marii Britanii dacă permit ca domnul Năstase să le ofere câte un buchet de flori fetelor. Domnul Năstase și-a dorit să le ofere câte un buchet de flori fetelor și ei au acceptat. Au rămas plăcut surprinși că domnul Năstase face acest gest, dar au rugat să fie după terminarea meciurilor. Au sosit buchetele de flori la stadion. Domnul Năstase aștepta să se termine meciurile pentru a veni să le ofere buchetele de flori jucătoarelor Marii Britanii. În momentul în care a pășit în bază, nu în arenă, să meargă în restaurant să aștepte finalul partidei de dublu – scorul era deja 3-1, întâlnirea se terminase – a fost văzut de anumite persoane, am înțeles că cineva din presa britanica l-ar fi văzut prima dată și ar fi început scandalul.

Atunci, puși în fața faptului, cei de la ITF au început să redacteze ceva pe picioare și așa a apărut o hârtie prin care îi era interzisă intrarea domnului Năstase, până Federația Internațională va lua o hotărâre definitivă. În memoriu vom scrie și noi treaba aceasta, faptul că s-au grăbit să redacteze când l-au văzut pe Ilie. Până atunci, totul fusese verbal. Când l-au văzut, au redactat repede câteva rânduri, prin care îi interziceau provizoriu domnului Năstase să intre în bază, nu în tribune, ci în intreaga baza. A fost un abuz”, a încheiat Cosac.

Ilie Năstase a fost eliminat de la întâlnirea cu Marea Britanie de la Mamaia, sâmbătă, după mai multe incidente. Potrivit presei britanice prezente la Constanța, Năstase le-a atacat verbal pe jucătoarea Johanna Konta și pe Anne Keothavong, căpitanul nejucător al Marii Britanii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase