Gigi Becali îi critică pe Grozav și Raț: „Unul dormea, iar pe celălalt îl luase somnul”

Gigi Becali îi critică pe Grozav și Raț: Unul dormea, iar pe celălalt îl luase somnul
Publicat: 12/09/2012, 16:40
Actualizat: 01/02/2019, 12:14

Finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, i-a criticat, miercuri, pe jucătorii naționalei Gheorghe Grozav și Răzvan Raț, despre care a spus că „unul dormea, iar pe celălalt îl luase somnul” în meciul cu Andorra, motiv pentru care mijlocașul stelist Cristian Tănase nu a putut evolua la adevărata valoare.

„Steaua fără Tănase e ciuntită… Poate sunt prost, poate nu pricep fotbalul, dar în prostia mea Tănase nu poate juca (n.r. – la echipa națională) dacă nu are fundaș stânga și în dreapta lui un fotbalist, adică pe postul pe care fost Grozav aseară. Deci, dacă nu are în spate un fundaș stânga și în dreapta lui un fotbalist atunci Tănase nu are ce să facă. Se zbate de unul singur pe acolo, păi ce să facă? A avut Tănase aseară cu cine să joace? Nici pe stânga, nici în dreapta. Ăla din dreapta dormea, iar pe ăla din spate îl luase somnul. Ce, nu e așa? Și Tănase, săracul, s-a zbătut de unul singur, dă-i dribling, dă-i cutare, dă-i cutare”, a spus Becali.

Oficialul stelist este de părere că Raț nu mai este „fundașul de pe vremuri” și afirmă că România cu Grozav titular va primi „câte șapte goluri” de la Turcia și Olanda. „Păi îl pui pe Grozav cu Marica sau Marius Niculae? Niciodată. Să mă ierte Grozav, e talent, dar nu poate să fie el acum mare fotbalist. Poate peste vreun an. Fundaș stânga nu știu… Raț făcea ravagii pe stânga pe vremuri. Să-l fi avut Tănase pe Raț ăla de pe vremuri, când stătea numai în față acolo. Păi cu turcii și olandezii joacă Grozav? Păi dacă joacă ne dau ăia câte șapte (n.r. – goluri). Pițurcă știe ce zic eu acum, e băiat deștept, înțelege, îi dau și lui indicații. Nu poate Tănase să joace dacă nu îi dai soluții unde să dea mingea. Să îl aibă Tănase pe Marica lângă el acolo și să vezi atunci fotbal de clasă”, a menționat finanțatorul.

Gigi Becali susține că mijlocașul Cristian Tănase, fluierat de spectatori la meciul România – Andorra, trebuie să fie bărbat și să treacă peste aceste lucruri. „Lui Tănase o să-i spun să își vadă de Steaua, că dacă îl înjură la echipa națională, asta e, joacă și el cum poate. Oricum, el trebuie să treacă peste dacă e bărbat”, a adăugat Becali.

Finanțatorul stelist l-a criticat pentru unsprezecele din meciul cu Andorra și pe selecționerul Victor Pițurcă. „Din bun simț am zis și eu la finalul meciului că Tănase nu a avut o zi bună, dar acum spun. Ia să-l joci cu Marica acolo în locul lui Grozav și cu Marius Niculae vârf împins, să vezi atunci cum te bați cu turcii și olandezii, tu, Pițurcă, marele antrenor. Da, asta e opinia mea, trebuie să joci cu doi fotbaliști de clasă, Marica și Marius Niculae. Nu vreau ca Pițurcă să o ia ca o jignire că mă bag, am dreptul să mă bag, dau jucători la națională. Fiecare om e liber să spună ce vrea. Iar eu spun că în meciurile cu Olanda și Turcia avem nevoie de putere, iar puterea e Marica cu Marius Niculae și Pintilii cu Bourceanu la mijloc”, a explicat oficialul.

În ceea ce îl privește pe antrenorul Laurențiu Reghecampf, Gigi Becali a afirmat că acesta nu va fi demis de la Steaua. „Nu îl dau afară pe Reghecampf 30 de ani, nu îl dau afară de la Steaua în viața mea. Pleacă numai când vrea el. El face numai ce vrea el pentru că face bine. Pentru că dacă nu ar face atunci o să mă implic, pentru că de aia sunt patron. Dar acum face bine și face ce vrea el. El știe mai bine decât mine și de aia îl las să facă ce vrea el”, a precizat finanțatorul.

Autorul ultimului gol al echipei naționale în partida cu Andorra, Alexandru Maxim se află pe lista de transferuri a clubului FC Steaua pentru pauza competițională din iarnă. „Maxim, da, e un jucător catre trebuie să fie la Steaua. Dacă vom putea să îl luăm bine, dacă nu, asta este. El e fotbalist, l-am văzut mai de mult. El aseară a debutat cu tupeu la națională. Despre Maxim o să discutăm la iarnă, acum s-a terminat cu transferurile”, a spus Gigi Becali.

Echipa națională a României a învins, marți, pe Arena Națională, cu scorul de 4-0 (2-0), reprezentativa Andorrei, în cel de-al doilea meci susținut în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Golurile partidei au fost marcat de Torje ’29, Lazăr ’44, Gomes ’90+1 autogol și Maxim 90+3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
O nouă eră de parteneriat între China și Rusia. Anunțul făcut de Xi Jinping și...
×