Graham Turner, asistentul lui Terry Venables în finala Steaua-FC Barcelona din 1986: Am plâns a doua zi

Graham Turner, asistentul lui Terry Venables în finala Steaua-FC Barcelona din 1986: Am plâns a doua zi
Asistentul antrenorului Terry Venables din perioada în care acesta a pregătit-o pe FC Barcelona, Graham Turner, în prezent ofițer de presă al UEFA, a declarat, vineri, cu ocazia prezentării trofeului Ligii Campionilor în București, că după finala din 1986 a plâns când i-a văzut pe suporteri.
Publicat: 04/10/2013, 18:02

Asistentul antrenorului Terry Venables din perioada în care acesta a pregătit-o pe FC Barcelona, Graham Turner, în prezent ofițer de presă al UEFA, a declarat, vineri, cu ocazia prezentării trofeului Ligii Campionilor în București, că după finala din 1986 a plâns când i-a văzut pe suporteri.

„A fost teribil. Săptămâna trecută eram la Budapesta și Fabio Capello spunea cât de greu este să pierzi o finală de Liga Campionilor. Tot timpul ne amintim de campioni și mai puțini de cei care au pierdut finala. 1986 e o amintirea dureroasă. Cel mai mult m-a afectat a doua zi după finală, când veneam de la aeroportul din Barcelona spre stadion și am trecut peste un pod, iar pe sub trecea un tren, iar la geamuri erau steaguri și ei vedeau cum echipa trece. Am început să plâng atunci. Mi-a părut rău pentru suporteri. A fost o noapte mare pentru Steaua și o noapte dificilă pentru FC Barcelona, foarte dificilă”, a spus Turner.

Graham Turner a afirmat că după finala pierdută cu Steaua, FC Barcelona a intrat într-un declin accentuat revenindu-și abia la mijlocul anilor 1990. „În vestiar era foarte greu. Aveam o problemă internă. Bernd Schuster a fost schimbat în timpul finalei și a fost atât de supărat încât a părăsit stadionul. Asta a creat o problemă internă. Pierzând acea finală a fost foarte dificil pentru FC Barcelona. După aceea i-a luat mult timp să-și revină. Am fost la FC Barcelona până ce Terry Venables a fost concediat în 1987. Apoi, atmosfera s-a deteriorat, jucătorii au pornit o rebeliune și abia în anii ’90, când a venit Johan Cruyff, echipa și-a revenit”, a completat Turner.

Ambasadorul în România al evenimentului prezentat de UniCredit, Miodrag Belodedici, a precizat că a fost surprins de evoluția slabă a Barcelonei din finala din 1986. „Barcelona ne-a surprins în finală. Nu știu ce s-a întâmplat cu ea, pentru că după 20-30 de minute am văzut că nu sunt așa de periculoși și am prins mai mult curaj. În a doua repriză nu prea prezentau pericol. În prelungiri chiar ne gândeam că nu au vrut să ne înscrie vreun gol”, a adăugat Belodedici.

Miodrag Belodedici a menționat că nu poate stabili care trofeu este mai important pentru el, cel câștigat cu Steaua în 1986 sau cel cu Steaua Roșie Belgrad, în 1991, dar a precizat că mai greu de cucerit a fost cel din urmă. „Ambele trofee pe care le-am câștigat sunt la fel de importante. Am câștigat cu două echipe pe care le iubeam extraordinar de mult, cu două stele, Steaua București și Steaua Roșie Belgrad. Mi s-a împlinit visul din copilărie, să joc la Steaua București și la Steaua Roșie Belgrad și am reușit să câștig cel mai important trofeu din lume”, a mai spus Belodedici.

Trofeul Ligii Campionilor a fost expus, vineri, în Piața Enescu din Capitală, în cadrul unei ceremonii la care au participat Miodrag Belodedici, ambasadorul în România al evenimentului, și selecționerul Rusiei, Fabio Capello, câștigător al competiției cu AC Milan în 1994.

Trofeul va sta în România până duminică, iar fanii pot să se fotografieze cu el vineri, între orele 15.00 și 18.00, sâmbătă între orele 10.00 și 22.00 și duminică între orele 10.00 și 18.00.

Trofeul Ligii Campionilor a ajuns în România la 30 septembrie, el mai fiind expus la Timișoara, Cluj-Napoca și Brașov.

Într-un cort ridicat lângă locul în care este expus trofeul, organizatorii au amenajat un spațiu în care se regăsesc diferite obiecte, precum ghetele de joc ale lui Ricardo Kaka, tricoul purtat de Lionel Messi la finala din 2009 de la Roma dintre FC Barcelona și Manchester United, scor 2-0, echipamentul de joc al lui Xavi Hernandez, purtat la finala din 2011, FC Barcelona – Manchester United, scor 3-1, cel al lui Cristiano Ronaldo de pe vremea când evolua la Manchester United și cel al lui Philipp Lahm de la Bayern Munchen.

Toate obiectele sunt însoțite și de autografele jucătorilor respectivi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Raisa a fost găsită moartă. Fetița de doi ani dispărută ieri era într-o râpă și...
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e...
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Trei dintre rudele Raisei, fetița găsită moartă într-o râpă, sunt audiate de polițiști. Pista pe...
Gabriela Lucuțar divorțează! Regina Întunericului și soțul ei au de împărțit o avere de 2,7...
'Avea inima de PIATRĂ'! Afecțiunea medicală RARĂ de care suferea bărbatul
Fratele Raisei, fetița dispărută în Dolj și găsită moartă într-o râpă, a fost luat de...
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași!...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
S-a dus la RAR să înmatriculeze mașina dar a primit DOSAR PENAL
Una dintre cele mai frumoase biserici gotice târzii din Transilvania va fi restaurată
Cel mai SENZAȚIONAL film al lui Demi Moore! Câți ani avea pe atunci?
Se montează obligatoriu pe mașini de la 1 iulie. Decizia UE devine lege și în...
Daliana Răducan a decis ce rochie de mireasă va purta. Reacția savuroasă a lui Răzvan...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
Richard Sherman, compozitorul celebrei piesei din „Cartea Junglei” și ”Pisicile aristocrate” a murit
BANCUL ZILEI. Într-o zi vine o băbuță la Banca Națională să depună o suma mare...
Papa Francisc ar fi spus că există prea multă „poponărie” în colegiile preoțești
×