Irina Bara, în optimi la turneul Ţiriac Foundation Trophy! Duel cu Irina Begu. Ce a spus Sorana Cîrstea după eliminarea surprinzătoare!

Publicat: 14/09/2022, 08:17
Actualizat: 14/09/2022, 08:18

Irina Bara s-a calificat în optimile de finală ale turneului Ţiriac Foundation Trophy și se va duela cu cealaltă jucătoare română rămasă în concurs, Irina Begu, favorita numărul 2. Principala favorită era Sorana Cîrstea, dar a fost eliminată.

Bara a învins-o în turul 1 al competiţiei pe Ipek Oz din Turcia (venită din calificări), scor 6-3, 6-2. Irina Bara (127 WTA) şi Irina Begu (41 WTA) sunt singurele românce care au ajuns în optimi, din cele nouă reprezentante ale noastre care s-au aflat pe tabloul principal.

Pentru performanța de până acum, Bara şi Begu şi-au asigurat câte un cec de 2.000 de dolari şi 16 puncte WTA.

Irina Bara, în optimi la turneul Ţiriac Foundation Trophy! Duel cu Irina Begu. Ce a spus Sorana Cîrstea după eliminarea surprinzătoare!

Ţiriac Foundation Trophy  este un turneu WTA 125 organizat la Centrul Naţional de Tenis în perioada 10-18 septembrie, de către Federaţia Română de Tenis şi susţinut de Fundaţia Ţiriac.

Sunt premii totale în valoare de 115.000 dolari şi 160 de puncte în clasamentul WTA pentru câştigătoare.

Ce a spus Sorana Cîrstea după eliminarea de la Ţiriac Foundation Trophy: „Îmi pare rău că nu am reuşit să joc mai bine, să am ocazia să am mai multe meciuri aici pentru că e o bucurie să joc acasă. Se mai întâmplă, mai sunt şi zile proaste ca aceasta. Nu am mai jucat pe zgură de mult, iar asta s-a văzut. Încercam să joc ca pe suprafaţă rapidă şi nu mergea…se mai întâmplă, în tenis mai şi câştigi, mai şi pierzi. Singurul lucru de care îmi pare rău este publicul. E un privilegiu mereu să joc acasă, mai ales că azi am avut alături familia, părinţii, unchii, mătuşa, lucru care nu se întâmplă mereu. Îmi pare rău că nu am reuşit să câştig ca să pot să joc din nou în faţa lor. Nu a fost o zi reuşită pentru mine. Mă bucur să avem din nou un turneu la Bucureşti, înseamnă enorm pentru tenisul feminin, pentru generaţiile din urmă. Ne dorim să crească măcar la 250, poate chiar 500. Ştiu că domnul Ion Ţiriac încearcă, dar problema este locul unde să organizezi un turneu aşa mare. Aici încropim un 125, dar un turneu 250 sau 500 este exclus. Important e să găsim o bază unde să se organizeze”.

Cîrstea nu ştie dacăva mai juca în acest sezon: „Este un final complicat de sezon pentru mine, am nişte probleme de sănătate, trebuie să fac nişte verificări să văd despre ce e vorba. Apoi voi decide dacă mai joc două turnee pe final sau închei sezonul aici şi încerc să mă odihnesc pentru anul următor”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase