Mesaj emoționant al lui Gică Popescu, la moartea unei legende a U. Craiova: „Am rămas stupefiat când am auzit vestea. Știam că este bolnav, dar speram să nu plece atât de repede dintre noi”

Mesaj emoționant al lui Gică Popescu, la moartea unei legende a U. Craiova:  Am rămas stupefiat când am auzit vestea. Știam că este bolnav, dar speram să nu plece atât de repede dintre noi
Publicat: 25/03/2018, 19:19

Nicolae Tilihoi a fost unul dintre cei mai importanți oameni din echipa Craiovei care a scris istorie la mijlocul anilor 1980. A jucat în Bănie între 1976 și 1987 și a făcut pereche în centrul defensivei cu un alt fotbalist regretat de toată lumea, Costică Ștefănescu.

Dar finalul vieții fostului fundaș a fost unul cât se poate de trist. Diagnosticat cu o boală incurabilă, Tilihoi a dus o luptă surdă, care s-a întins pe durata a trei ani. În 2015, fostul fundaș a fost ajutat de LPF: „Fac un tratament pentru o boală, spre cancer ca să zic așa. Eu am avut nevoie de un medicament american. Balaci s-a dus la Gino Iorgulescu și m-a ajutat LPF cu prețul acestui medicament. E în jur de 15.000 de lei. E un gest onest și mi se pare un lucru deosebit ca în 3 zile să rezolve tot. Mai ales pentru România. Mă repet, îi mulțumesc și le doresc tuturor tot binele din lume”, spunea Tilihoi în urmă cu trei ani.

Mai mult, în 2008, Nicolae Tilihoi a trecut printr-un moment care l-a marcat până la finalul zilelor. La 29 de ani, fiica sa, Alina, a fost răpusă, de asemenea, de o boală incurabilă: „Când îți moare propriul copil, pe care l-ai văzut crescând sub ochii tăi, nu mai ai cuvinte. Pentru mine timpul s-a oprit în loc”, mai spunea fostul fotbalist, în 2015.


Cu 294 de meciuri jucate pe prima scenă a fotbalului românesc, Tilihoi a câștigat de două ori titlul de campion al României și și-a mai trecut în palmares patru Cupe ale României, toate cu Universitatea Craiova. Are șapte goluri marcate în prima ligă, 36 de meciuri jucate în cupele europene și zece apariții sub tricolor. A debutat în Liga 1 pe 1 septembrie 1976, într-o înfrângere a Craiovei, 0-1 cu Poli Timișoara. Înaintea experienței în Bănie, a jucat pentru Progresul Brăila, în orașul natal, între 1974 și 1975, FC Brăila (1975-1976). Și-a încheiat cariera de fotbalist la Metalul Bocșa, pentru care a jucat în sezonul 1987-1988, apoi a antrenat la Jiul Craiova, Electroputere, Universitatea, Chimia Rm. Vâlcea, Callatis Mangalia și FC Drobeta Turnu Severin.

„Ziua cea mai tristă. Fostul mare fotbalist al Universității Craiova, Nicolae Tilihoi s-a stins din viață în această dimineață la vârsta de 61 de ani. Odihnește-te în pace, Nicolae Tilihoi!”, este mesajul postat de CS U Craiova pe pagina de facebook, la puțin timp de la aflarea veștii.

„Am rămas stupefiat când am auzit vestea. Știam că este bolnav, dar speram să nu plece atât de repede dintre noi. Nea Nae Tilihoi a fost unul dintre oamenii care mi-au marcat pozitiv cariera. El m-a învățat să sar la cap, mereu îmi spunea ‘Tarane, bagă săbiuță când sări la cap’. Voia să folosesc cotul înainte pentru a mă proteja.

Am jucat cu el în centrul defensivei la Craiova în 1986, după ce Costică Ștefănescu a plecat la Brașov. Pe teren era un adevărat câine, dar în afara lui a fost un om deosebit, de mare caracter. Era printre cei care ne încurajau mereu pe noi, tinerii. Am învățat foarte multe de la el în perioada în care am jucat împreună. A fost unul dintre cei mai buni fundași centrali pe care i-a avut România”, a spus și Gică Popescu, una lt fotbalist de legendă al Universității Craiova.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Dansatoarea lui Dorian Popa, motivul despărțirii dintre artist și Babs?! Tânăra face lumină în acest...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier