Mihai Stoica spune că este posibil ca înțelegerea cu Tătărușanu să nu fie prelungită

Mihai Stoica spune că este posibil ca înțelegerea cu Tătărușanu să nu fie prelungită
Publicat: 13/11/2013, 18:49
Actualizat: 13/11/2013, 18:49

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă că există posibilitatea ca angajamentul pdortarului Ciprian Tătărușanu, care expiră în vară, să nu fie prelungit.

„Tătărușanu în vară face cinci ani de când este la Steaua. Și-a făcut datoria pe deplin. Dacă patronul nostru va considera că Steaua nu trebuie să riște acum promovându-l pe Valentin Cojocaru și i se va face o ofertă lui Tătărușanu, atunci va avea la ce să se gândească. Deocamdată, toate discuțiile astea se vor purta după ce eu voi merge la patronul nostru”, a spus Stoica.

Mihai Stoica a afirmat că va anunța public dacă înțelegerile lui Ciprian Tătărușanu și Alexandru Bourceanu, ambele scadente în vară, vor fi prelungite. „Alexandru Bourceanu mai avea puțin și făcea fotografii cu tricoul Fiorentinei. El a fost propus la Fiorentina de Virgil Colfescu. Asta fac agenții, propun jucători. Dar a ieșit Prade (n.r. – Daniele Prade, director sportiv al AC Fiorentina) și a spus că nu este intersat de el. Dacă vor fi prelungite înțelegerile lor, vă vom anunța. La final de contract sunt Tătărușanu, Bourceanu, Tănase și Georgievski. Cu Tănase suntem aproape înțeleși”, a spus Stoica.

El a adăugat că Steaua nu este intersată de mijlocașii Paul Anton și Eric de Oliveira, ambii de la Pandurii: „Nu ne interesează Paul Anton, pentru că pe poziția lui Alexandru Bourceanu îi avem pe Mihai Pintilii, Lucian Filip, Ionuț Neagu și Andrei Prepeliță, ca să nu discutăm că în vederile noastre este și Aldea de la tineret. Anton sau Eric nu sunt jucători care să intereseze pe Steaua”.

Totodată, Stoica s-a arătat amuzat de articolele potrivit cărora fundașul Iasmin Latovlevici ar fi în atenția clubului AS Monaco. „S-a ajuns să se scrie de Iasmin Latovlevici că este ținta lui AS Monaco. Deja, știrea asta este indecentă. Monaco este un club care își permită să cumpere jucători de nivelul lui Radamel Falcao. Iasmin Latovlevici este un jucător foarte important pentru Steaua, poate fi foarte important și pentru echipa națională, dar nu poate prezenta interes pentru Monaco atât timp cât Monaco are o altă politică, de a aduce jucători cu nume. Nu cred că Monaco va aduce un jucător de 27 de ani dintr-un campionat de nivelul campionatului nostru”, a adăugat Stoica.

Mihai Stoica a explicat că niciunul dintre numele vehiculate în presă privind un eventual transfer la Steaua este real. „Sunt jucători din Liga I pe care îi urmărim, sunt jucători din campionate străine pe care îi urmărim, dar în niciun caz nu se regăsește un nume dintre cei pe care îi propune presa. Dacă un jucător va deveni liber, putem oricând să îi facem o ofertă, dar la ora actuală nu avem de gând să face o ofertă pentru niciun jucător aflat la ora actuală cu o echipă din România, pentru că nu prezintă interes în condițiile astea. În momentul în care Steaua vrea să cumpere un jucător se cer sume fantasmagorice. Am vrut să-l cumpărăm pe Grozav și ni s-au cerut trei milioane”, a menționat Stoica.

Managerul stelist a precizat că Steaua urmărește mai mulți jucători liberi de contract, atât din străinătate cât și din Liga I. „Majoritatea cluburilor din Europa aduc jucători liberi de contract. Această politică este generată de faptul că sunt foarte multe cluburi în imposibilitate de a-și plăti jucătorii, iar jucătorii devin liberi. Este un fenomen nou în fotbalul european. Numărul jucătorilor liberi față de anii trecuți s-a multiplicat cu zece. Nu este o chestie de zgârcenie, ci un fapt. În weekend-ul trecut s-a terminat campionatul în Norvegia, o treime dintre jucători sunt liberi și mulți dintre ei sunt jucători buni. Ce sens are să cumperi un jucător, când poți să aduci un jucător fără să plătești o indemnizație de transfer. Ce sens are să prelungești contractul unui jucător cu sume care îți pot strica vestiarul”, a completat Stoica, care a precizat că mijlocașul Mihai Pintilii, accidentat în meciul cu FC Basel din Liga Campionilor, va absenta o lună din teren.

Atacantul Federico Piovaccari va reveni la finalul sezonului la Sampdoria Genova, club de la care a fost împrumutat la Steaua, a adăugat Stoica: „Piovaccari a fost împrumutat un sezon de la Sampdoria, iar din vară va redeveni jucătorul lor. Piovaccari a costat patru milioane pe Sampdoria, are salariu de 600.000 de euro. Ce am putea să-i oferim noi lui Piovaccari, ce am putea să oferim Sampdoriei, ca să iasă o rețetă convenabilă pentru club? De ce să nu împrumuți un jucător ca Piovaccari, care are zece goluri marcate? Asta a fost inspirație și șansă. Când aduci un jucător de genul ăsta îți iei niște riscuri din moment ce două treimi din salariu este plătit de clubul de care aparține. Poate să nu fie motivat extraordinar, dar nu a fost cazul la Federico. Federico e un băiat senzațional și cred că a devenit și stelist, pentru că acest club are ceva special.”

Mihai Stoica a lăsat de înțeles că fundașul echipei Petrolul, Guilherme, este în atenția Stelei. „Nu știu exact care este situația lui la Petrolul. Oricum, este sub contract cu Petrolul. O să discutăm când este jucător liber. La ora actuală nu este în regulă ca eu să discut despre un jucător care este sub un contract cu un alt club. După ce intră în ultimele șase luni, se poate discuta despre orice jucător. Nu mă bănuiți că sunt atât de redus mintal să încalc regulamentul, tocmai eu care am atâtea probleme cu comisiile”, a mai spus Stoica.

El speră ca finanțatorul Gigi Becali să-l ierte pe mijlocașul Gabriel Iancu, astfel încât acesta să reapară în lotul Stelei. „Sper să obțin o dispensă de la patron, sper că și pentru Gigi perioada în care Iancu a fost pedepsit să se fi încheiat, pentru că a greșit, dar a plătit cu vârf și îndesat. El a comis un act de indisciplină, nu foarte grav, dar nu e vorba de ce a făcut la echipa națională de tineret unde a greșit. Cred că acum a realizat și nu e chiar rebelul pe care îl prezintă unii. Va fi un jucător important pentru Steaua, sunt convins”, a explicat Stoica.

Managerul stelist s-a arătat de acord cu decizia antrenorului echipei de tineret Bogdan Stelea de a nu-l convoca pe Nicolae Stanciu pentru meciul cu Germania, din preliminariile Campionatului European de tineret din 2015. „Bogdan Stelea a avut foarte mare dreptate, când a spus că probabil că Nicușor Stanciu nu are o motivare necesară pentru a juca la echipa națională de tineret, dar asta pentru că este compromisă calificarea. Dacă era un obiectiv tangibil, Nicușor s-ar fi dus cu inima deschisă și motivată”, a conchis Stoica.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
BREAKING | Alex Alexandrov, fondatorul companiei Altex, a murit
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Cine este tânărul din Suceava care și-a pierdut viața după ce a fost lovit cu...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
INTERDICȚIE pentru șoferii din România. Se reţin certificatul de înmatriculare şi plăcuţele
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Planeta Marte ar fi fost „locuibilă” în trecutul îndepărtat, a descoperit roverul Curiosity al NASA