Naționala României, MECI decisiv cu Cehia pentru semifinalele Golden League! Ce spune căpitanul „tricolorilor”

Publicat: 07/06/2023, 09:30
Actualizat: 07/06/2023, 13:37

Adelina Ungureanu e căpitanul naționalei României, care va juca joi, la Pitești, contra Cehiei, un meci crucial pentru semifinalele Golden League.

Naționala feminină a României a reintrat în cărțile calificării în semifinalele Golden League. Joi, tricolorele vor disputa ultimul meci acasă din grupă, la Pitești, contra Cehiei, pe care au învins-o în tur cu 3-1.

Meciul va avea loc de la ora 17.00 și va fi transmis în direct la TVR 3.

Naționala României, meci decisiv cu Cehia pentru semifinalele Golden League

Jucătoare de patru ani în Italia, căpitanul echipei noastre, Adelina Ungureanu, speră ca la ora meciului sala din Pitești să fie plină, pentru că România are o șansă mare de calificare și are mare nevoie de suportul fanilor. Până acum, tricolorele au învins în Cehia cu 3-1 și au pierdut acasă cu Slovacia, scor 1-3, dar două victorii în următoarele două partide, contra Cehiei, joi, acasă, și împotriva Slovaciei, în deplasare, pe 17 iunie, ne-ar putea califica în semifinalele competiției.

„Sala din Pitești e foarte frumoasă, chiar seamănă cu unele săli din Italia. E frumos că e nouă, e totul al nostru, în sfârșit avem o sală a noastră și sper să o umplem. Așa că vă așteptăm la sală”, a afirmat Adelina Ungureanu.

Adelina a venit la prima reprezentativă cu bateriile încărcate după o vacanță de vis în Insulele Mauritius, acolo unde a fost încântată de peisaje, dar și de experiența trăită în safari:

„De mulți ani nu am mai putut să plec într-o vacanță, dar am reușit și am încercat să profit la maximum de ea. Mi-au plăcut foarte mult peisajele și atmosfera de acolo. Era foarte liniștită, relaxantă, am fost și într-un safari, m-am întâlnit cu niște animale sălbatice exotice și m-am simțit foarte bine, a fost foarte frumos”.

Jucătoare cu alură de fotomodel, Adelina are mereu probleme în avion din cauza înălțimii sale, de un metru și 87 de centimetri. Tocmai de aceea, a cumpărat un bilet special, cu loc extra la picioare, absolut necesar, având în vedere că a zburat aproape 12 ore:

„Am zburat foarte mult, 11 ore și jumătate. Am cumpărat un bilet cu loc extra la picioare, din motive evidente, pentru că sunt un pic mai mare decât media în înălțime, dar a fost zborul de noapte și am avut noroc că am dormit și a fost OK”.

Jucătoare în prima divizie italiană, la Pinerolo, Adelina recunoaște că s-a bucurat când România a căzut cu Italia în grupa de la Europene.

Chiar dacă peninsularele sunt deținătoarele titlului, iar meciul nostru cu ele e chiar cel de deschidere al turneului final, jucătoarea noastră crede în șansele tricolorelor.

„M-am bucurat foarte mult că am picat în acea grupă, o să fie un meci foarte greu, Italia e un adversar foarte puternic.

Dar atâta timp cât avem o șansă o să ne-o jucăm până la capăt. Vă dați seama că în Italia au spus prin vestiar glumițe, că o să câștigăm lejer, că nu știu ce. Am zis bine, mai vedem

Ele au prima șansă, sunt favorite, e clar că sunt mai bune ca noi, dar nu se știe niciodată, mingea e rotundă, se învârte și dacă există o șansă trebuie să profităm de ea”, a mai spus Adelina.

Guillermo Naranjo: „Lăsăm emoțiile deoparte!”

Pentru antrenorul echipei noastre faptul că vom juca la Europene chiar în meciul de deschidere nu reprezintă un stres în plus. Din contră, spune că acest lucru ar trebui să le ambiționeze pe fete.

„Pe când antrenam Grecia am jucat meciurile de deschidere împotriva gazdelor la ultimele două ediții ale Campionatului European, cu Bulgaria și Turcia. Nu simt că fetele sunt stresate, pentru că atunci când nu ești favorit și când nu ai nimic de pierdut joci pentru plăcerea jocului, pe când dacă joci un meci cu miză, cu un adversar direct, devine mai dificil. Cred că programul e OK, e primul meci, lăsăm emoțiile deoparte și jucăm”, a anunțat Guillermo Naranjo.

foto: www.cev.eu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor