Naționala României, turneu final RUȘINOS. Explicațiile incredibile ale lui Iordănescu

Naționala României, turneu final RUȘINOS. Explicațiile incredibile ale lui Iordănescu
Publicat: 20/06/2016, 09:23

Armando Sadiku a marcat unicul gol al partidei în minutul 43: Memushaj a centrat din banda dreaptă, Tătărușanu a greșit ieșirea, a fost prins la mijlocul drumului, iar Armando Sadiku a reluat cu capul și a deschis scorul.

Anghel Iordănescu, selecționerul României, a declarat după eșecul cu Albania, că naționala s-a autodepășit prin calificarea la Campionatul European din Franța, competiție pe care România o părăsește după faza grupelor, dar tehnicianul nu își reprosează nimic pentru înfrângerea istorică cu Albania.

Imediat după meci, selecționerul Anghel Iordănescu a avut un discurs greu de înțeles, în care a vorbit despre imensele progrese făcute de Albania în fotbalul mondial și de faptul că România s-a autodepășit prin calificarea în grupele Euro 2016. „Nu ne reproșăm nimic”, spune Iordănescu, înainte să precizeze că singurul lucru care l-a nemulțumit a fost rezultatul.

„Chiar nu ne reproșăm nimic! Regretăm rezultatul, normal… O înfrângere este o înfrângere, venită în fața Albaniei, care are 21 de jucători care activează în străinătate. Au fost foarte multe momente în care echipa noastră a contrloat jocul. Ne reproșăm că am primit din nou un gol parabil, venit într-un moment în care jocul nu era în favoarea noastră. Am făcut o greșeală în flancul stâng, iar golul a căzut în minutul 44… În repriza a doua am încercat să revenim în joc și am împins mult jocul în jumătatea adversă. Dacă e să ne reproșăm ceva, e că nu am marcat. Nu pot să fiu supărat pe jucătorii noștri. Trebuie să luăm lucrurile așa cum sunt! Nu ne cade bine în niciun caz o înfrângere în fața Albaniei, dar nu proviți echipa asta ca pe vremea lui Gicu Dobrin sau a lui Florea Dumitrache. Sunt jucători care evoluează în competiții puternice și, realist, pentru noi a fost o performanță că am ajuns aici. Am mai explicat situația lui Lucică Sânmărtean: este la o vârstă, are 36 de ani, la care e mai greu să înceapă meciurile titular. Nu mai este la prima tinerețe. Ne-a lipsit contretizarea, finalizarea. Dacă aveam feeling la finalizare, poate puteam să marcăm”, a declarat Anghel Iordănescu la Dolce Sport, imediat după meci.

Anghel Iordănescu își încheie contractul cu Federația Română de Fotbal după turneul final al Campionatului European din Franța, iar selecționerul a declarat că președintele Răzvan Burleanu este singurul în măsură să decidă cine va fi viitorul selecționer al României.

Torje: „E rușinos, nu avem nici o scuză”

Gabriel Torje, mijlocașul echipei naționale a României, s-a declarat nemulțumit de faptul că nu a început titular meciul decisiv cu Albania, din grupa A la Campionatul European din Franța și pierdut de tricolori, scor 0-1.

Gabriel Torje consideră că nimeni nu are justificare pentru ratarea calificării în optimile de finală. Mijlocașul de 26 de ani cu 11 goluri în tricoul naționalei, a intrat pe teren în minutul 57 al partidei cu Albania, în locul lui Denis Alibec, care a ieșit accidentat.

„E rușinos, nu avem nici o scuză. Nu avem cum să căutăm motive sau altceva. Va fi greu să trecem peste aceste rezultate. Avem nevoie de o campanie de calificare foarte bună pentru Campionatul Mondial din 2018.

Dacă vom juca așa cum am făcut-o în ultima vreme, nu avem nici o șansă. Toți puteam să facem mai multe, să ajutăm echipa. Toți suntem vinovați.

Am avut o grupă accesibilă și nu am putut trece mai departe. Nu știu ce s-a întâmplat. Personal puteam ajuta mai mult echipa. Le cerem scuze suporterilor”, a zis Gabriel Torje la Dolce Sport.

România: Tātārușanu – Sāpunaru, Chiricheș, D. Grigore, Mățel – Hoban, Prepelițā (Sânmărtean 46) – Popa (Andone 68), Stanciu, Stancu – Alibec (Torje 57). Antrenor: Anghel Iordănescu.

Albania: Berisha – Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agolli – Lila, Memushaj, Basha (Cana 83′), Abrashi, Lenjani (Roshi 77′) – Sadiku (Balaj 59). Antrenor: Giovanni de Biasi.

Cartonașe galbene: Mățel 54′, Săpunaru 85′, Torje 90+3′ / Basha 6′, Memushaj 85′, Hysaj 90+4′.

GÂNDUL A TRANSMIS LIVE TEXT

min 90+5. Final de meci și final de turneu final pentru România

min 90+3. Cartonaș galben pentru Torje, pentru un fault stupid

min 85. O nouă lovitură liberă, execută Torje, dar lovește puternic în zid. Nimic nu trece de acești albanezi. C

min 81. Serie de driblinguri reușită de Stanciu, dar în momentul șutului se lasă pe spate și trimite câțiva metri peste poartă

min 76. Cea mai mare ocazie pentru România vine abia acum, șutul lui Andone lovind violent bara

min 68. Ultima schimbare la România, iese Adi Popa și intră Andone

min 67. Lovitură liberă executată de Sânmărtean de la 25 de metri, dar nu trece de zid

min 63. Memushaj mai trage o dată pe poartă iar Tătă prinde doar în doi timpi

min 61. Corner pentru Romînia, dar nimic nu iese din această fază

min 56. Schimbare la România, iese Alibec, accidentat, și intră Torje

min 53. Cartonaș galben și pentru Mățel care fultează nervos după ce a fost deposedat de un albanez

min 46. A început repriza secundă cu Sânmărtean în locul lui Prepeliță dar cu Albania în atac. Corner pentru ei în minutul 46

min 45+2. Pauză la Lyon

min 43. Sadiku deschide scorul în această seară cu o lovitură de cap bine plasată după o mare gafă în apărarea noastră

min 39. Primul corner și pentru România, după o incursiune a lui Adi Popa

min 35. O nouă ocazie bună pentru albanezi dar Tătărușanu este la post și respinge în corner șutul lui Memushaj

min 23. Ratare URIAȘĂ a lui Lenjani care, din 6 metri, cu poarta goală, trimite o lumânare. România scapă cu fața curată

min 14. Alibec încearcă și el poarta, cu un lob de la 25 de metri, dar nu nimerește ținta

min 7. Șut superb al lui Stancu, dar este pe mijloc și portarul respinge

min 6. Primul cartonaș galben al meciului este văzut de albanezul Basha pentru o intrare ca la K1

min 5. Hoban îl încearcă și el pe portarul albanez, care, cu emoții, reține

min 3. Primul care trimite un șut spre poartă este Stanciu, dar destul de sus

min 1. Acesta este momentul adevărului pentru actuala generație de fotbaliști, obligată să câștige pentru a ieși din faza grupelor

ROMÂNIA – ALBANIA EURO 2016. Iată echipa aleasă de Anghel Iordănescu pentru meciul decisiv de la EURO 2016 cu Albania. România aliniază următorul 11 la start:

ROMÂNIA – ALBANIA EURO 2016. Cu scurt timp înainte de începerea partidei cu Albania, Ciprian Marica a transmis un mesaj tricolorilor. „O Romanie cat toată lumea joacă alături de voi în aceasta seară, aveți dovada în acest album! Nu trebuie sa scrieți istorie, nu trebuie sa faceți nimic pentru nimeni! Trebuie doar sa fiți mândri ca aduceți lumii întregi pe buze numele României! Sa va bucurați de acest moment, sa fiți relaxați și sa câștigați cu zâmbetul pe buze! Hai românii mei!”, a scris Marica pe Facebook înainte de fluierul de start al meciului decisv de la Euro 2016, România – Albania.

ROMÂNIA – ALBANIA EURO 2016. Analiză L’Equipe: Meciul România-Albania are importanță și pentru parcursul Franței la Euro 2016. Cotidianul francez L’Equipe a scris, duminică, faptul că, deși meciul dintre România și Albania nu suscită un entuziasm debordant, partida are importanță pentru naționala Franței la Euro 2016, cu impact asupra parcursului echipei din Hexagon în fazele finale ale competiției. Toate calculele, AICI.

Ce spun calculele din grupa A înaintea meciului dintre România și Albania? Franța este deja calificată și cu un egal în meciul cu Elveția va termina pe primul loc în Grupa A. Elveția își va asigura locul doi cu un rezultat de egalitate în meciul cu Franța, sau primul loc, în cazul unei victorii. Dacă va pierde cu Franța, atunci , România ar putea termina pe locul secund în grupă însă doar în cazul în care golaverajul ne va fi superior. În caz de egalitate se vor lua în calcul cartonașele încasate de cele două echipe, iar dacă și aici egalitatea persistă atunci se va apela la coeficientul de țară, acolo unde Elveția stă mai bine. Albania nu are niciun punct în Grupa A și se poate califica mai departe la EURO 2016 doar dacă învinge România dar și atunci trebuie să aștepte jocul rezultatelor, pentru a fi între cele mai bune 4 echipe clasate pe locul 3.

ROMÂNIA – ALBANIA EURO 2016. România e la 90 de minute de o calificare în optimile EURO 2016, iar adversară va fi Albania, o echipă care nu a mai reușit să câștige cu România din anul 1948 , iar de atunci s-au mai disputat 15 partide în care tricolorii au obținut 11 victorii și 4 remize. Trei puncte în partida de ROMÂNIA – ALBANIA, pe care Gândul o transmite în format LIVE BLOG, ar aduce trupa lui Iordănescu la un total de patru, ce ne oferă șanse și la ocuparea locului doi în grupă, dacă Elveția pierde în fața Franței, în celălalt meci al grupei, care se va disputa la aceeași oră cu România-Albania. Chiar dacă nu va urca pe locul doi, România are toate șansele să ajungă în optimi la EURO 2016 de pe locul trei, ca unul din cele mai bune locuri 3. Calificarea în optimi la EURO 2016 le-ar aduce jucătorilor naționalei României o primă considerabilă. Potrivit informațiilor presei, jucătorii lui Anghel Iordănescu ar avea de împărțit o primă de nu mai putin de 1,5 milioane de euro dacă România trece de Albania în optimile EURO 2016. Meciul România – Albania este disputat intens nu doar pe teren, ci și la casele de pariuri. Ită cum se joacă aici calificarea tricolorilor în optimile de la EURO 2016: Romania 0 (egal pariul se ramburseaza) – 1.54 la NetBet, incredere: 8/10; sub 2.5 goluri – 1.72 la Unibet (7/10)ș Nu marcheaza ambele echipe – 1.80 la Fortuna (7/10), Romania castiga la 0 – 3.40 la Sportingbet (6/10).

ROMÂNIA – ALBANIA EURO 2016. Anghel Iordănescu pregătește o formulă mai ofensivă față de primele două partide de la Euro 2016 și sunt șanse mari să-i vedem în teren din primul minut pe Lucian Sânmărtean și Nicușor Stanciu. Stelistul e sigur de titularizare după ce a fost menajat cu Elveția, în timp ce o decizie în cazul lui Sânmărtean va fi luată și în funcție de starea medicală a lui Mihai Pintilii. Dacă Pintilii nu va fi refăcut, Sânmărtean ar putea face cuplu în linia mediană cu Ovidiu Hoban, în spatele „rombului” format din Adi Popa, Stanciu, Stancu și Florin Andone. În apărare, singurul semn de întrebare e pus de fundașul stânga, unde se speră încă în recuperarea lui Răzvan Raț, care în meciul cu Elveția a fost nevoit să părăsească terenul înainte de final, fiind înlocuit cu Steliano Filip. Și fundașul lui Dinamo a acuzat probleme medicale, iar staff-ul naționalei ia în calcul inclusiv utilizarea lui Alexandru Mățel pe acel post, pentru meciul ROMÂNIA – ALBANIA la EURO 2016.

ROMÂNIA – ALBANIA EURO 2016. Echipei probabile:

România: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Dr. Grigore, Mățel (S. Filip) – Sânmărtean, Hoban – A. Popa, N. Stanciu, B. Stancu – Fl. Andone

Albania: Berisha РHysaj, Cana, Mavraj, Agolli РLila, Xhaka, Ka̤e, Abrashi, Lenjani РSadiku

ROMÂNIA – ALBANIA EURO 2016. În meciul cu Albania, elevii lui Iordănescu vor trebui să fie atenți nu numai la rezultatul de pe tabelă, dar și la disciplină. Nu mai puțin de șapte jucători au văzut cartonașul galben în meciurile cu Franța și Elveția și sunt la un singur avertisment de suspendare. Vlad Chiricheș, Dragoș Grigore, Răzvan Raț, Andrei Prepeliță, Alexandru Chipciu, Adi Popa, Claudiu Keșeru ar rata eventualul meci din optimi la EURO 2016, în cazul unei calificări, dacă ar primi un cartonaș galben cu Albania.

ROMÂNIA – ALBANIA EURO 2016. Gianni De Biasi, selecționerul echipei naționale de fotbal a Albaniei, a declarat, sâmbătă, că România este o echipă compactă, puternică din punct de vedere fizic. „Este o partidă decisivă pentru ambele echipe. România a jucat bine în primele două meciuri, noi am făcut doar un punct. Vom încerca să câștigăm mâine seară, cu toate forțele. România este o echipă compactă, puternică din punct de vedere fizic. Pintilii este un jucător important, dar cred că Prepeliță și Hoban sunt de valoare. Pe stânga, Raț este un jucător important, cu experiența sa”, a declarat De Biasi, pentru Dolce Sport.

Etrit Berisha, portarul naționalei Albaniei, a vorbit de asemenea înainte de meciul ROMÂNIA – ALBANIA EURO 2016. „Cred că va fi un meci bun, greu pentru ambele echipe, iar micile detalii vor face diferența. Câteodată vorbesc cu Radu Ștefan despre echipele naționale, dar nu vorbim detalii despre jucători. Radu Ștefan este un jucător bun, experimentat, dar eu sunt concentrat pe meciul de mâine. România joacă mai mult ca o echipă, n-aș putea spune că are jucători vedetă, la fel suntem și noi. Am fost supărați că am pierdut în ultimele minute cu Franța. Dar jucătorii noștri au dat totul și au fost multumiți cu prestația lor. Am pierdut acel meci din cauza unei greșeli mici pe final”, a spus Etrit Berisha.

ROMÂNIA – ALBANIA EURO 2016. Această ediție a Campionatului European este prima în care se califică și cele mai bune patru echipe clasate pe locurile 3 în grupe, astfel că România are șanse importante de a ajunge în fazele eliminatorii, ecuația fiind cât se poate de simplă: învingem Albania în ultimul meci al grupei A la EURO 2016 și mergem în optimi. De alfel, italienii de la Gazzetta dello Sport au realizat un grafic cu șansele fiecărei formații de a trece de prima fază a turneului, jurnaliștii din peninsulă oferind naționalei României, înainte de meciul cu Albania, 45% șanse de a merge mai departe în optimi la EURO 2016, același procentaj pe care l-a primit și Cehia.

ROMÂNIA – ALBANIA EURO 2016. Meciul de duminică cu Albania are o semnificație aparte pentru selecționerul naționalei de fotbal a României, Anghel Iordănescu: va fi meciul cu numărul 100 pentru el ca antrenor al unei echipe naționale de fotbal. Cu o zi înainte de meciul decisiv România – Albania de la EURO 2016, site-ul UEFA i-a dedicat un amplu material selecționerului Anghel Iordănescu, pe care îl numește „marele maestru al fotbalului românesc.” Jurnaliștii de la uefa.com amintesc că, Iordănescu, acum în vârstă de 66 de ani, are performanțe remarcabile în cariera sa de antrenor: a fost votat antrenorul secolului 20 în România, a câștigat de patru ori titlul de campion, două Cupe ale României și Super Cupa Europei cu Steaua București dar și că a ajuns până în finala Cupei Campionilor Europeni în 1989. Ca jucător, Iordănescu a jucat de 57 de ori pentru naționala României și a câștigat din postura de secund al lui Emeric Ienei, Cupa Campionilor Europeni în 1986.

ROMÂNIA – ALBANIA EURO 2016. Meciul de duminică al României contra Albaniei îl va include pe antrenorul Iordănescu într-o companie selectă: va fi unul dintre cei 30 de antrenori care au reușit, de-a lungul istoriei, să strângă cel puțin 100 de meciuri la o echipă națională. Dintre aceștia doar 3 sunt prezenți la Euro în acest an: Joachim Low (Germania) – 132 de meciuri, Fatih Terim (Turcia) – 123 de meciuri, Vicente del Bosque (Spania) – 111 meciuri.

Meciul ROMÂNIA – ALBANIA este ultimul din Grupa A de la EURO 2016 și va avea loc duminică, de la ora 22.00, pe Stade des Lumieres din Lyon, fiind transmis de Gândul în format LIVE BLOG.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Sunt cele mai scumpe mere din lume. Foarte puțini oameni și le permit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?