Nicușor Dan, mutare decisivă la CSM București. S-a decis, adio, „Primăria Capitalei”!

Nicușor Dan, mutare decisivă la CSM București. S-a decis, adio, „Primăria Capitalei”!
Echipa de handbal feminin CSM București / Sursa FOTO - Arhivă: Prosport
Publicat: 27/01/2021, 08:32
Actualizat: 27/01/2021, 08:32

Nicușor Dan a făcut o mutare decisivă la CSM București. Edilul general a decis să înlăture inscripția „Primăria Capitalei” de pe echipamentele de joc ale formaţiei de handbal feminin, de îndată ce regulamentele competiţiilor o vor permite!

În contextul în care s-a vorbit intens de oprirea finanțării echipei, iar jucătoarele sunt neplătite de luni bune, Nicușor Dan arată direcția pe care va merge PMB în relația cu sportul de performanță.

Ce vrea Nicușor Dan de la CSM București

Primarul Capitalei a anunțat, într-un mesaj pe Facebook, cum vede el trupa de handbal feminin: „O echipă de profesioniste, între primele din Europa, care nu au meritat starea de incertitudine care durează de aproape doi ani. Cu acordul majorităţii din Consiliul General, am asigurat echipa de stabilitate financiară în 2021”.

Pe de altă parte, primarul general a reiterat ideea că bugetul CSM trebuie construit în jurul sponsorizărilor, nu din banii PMB. „Avem de îmbunătăţit marketingul pentru a aduce mai mulţi bani privaţi la echipă. În sensul acesta, am decis să înlăturăm inscripţia «Primăria Capitalei» de pe echipamentele de joc, în primul moment în care regulamentele competiţiilor ne-o vor permite”. În 8 octombrie, Nicușor Dan declarat la RFI: „Nu se pune problema desfiinţării, în acest moment, a echipei de handbal feminin, dar mi-aş dori foarte mult ca banii pe care ea îi atrage din alte surse decât Primăria Capitalei să fie mult mai mulţi decât o face în momentul de faţă”.

Nicușor Dan, cu ochii pe terenurile și clădirile cluburilor sportive

Nicușor Dan a pus ochii pe terenurile și clădirile cluburilor sportive școlare. În acest sens, profitând de sprijinul majorității CGMB, a solicitat oficial Guvernului transmiterea terenurilor şi clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea cluburile sportive şcolare şi cluburile elevilor din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării în domeniul public al Primăriei Capitalei.

„Am solicitat Ministerului Educaţiei preluarea cluburilor sportive şcolare, avem o problemă cu reţeaua de baze sportive şi cu accesul la bazele sportive. Pentru moment, ne concentrăm pe alte urgenţe, dar în câteva luni vom veni cu o strategie pentru sport”, a precizat Nicușor Dan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase