Novak Djokovic va fi expulzat din Australia, după ce i-a fost respins apelul la decizia de anulare a vizei. Tenismenul sârb va plăti și cheltuielile de judecată

Novak Djokovic va fi expulzat din Australia, după ce i-a fost respins apelul la decizia de anulare a vizei. Tenismenul sârb va plăti și cheltuielile de judecată
Novak Djokovic / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 16/01/2022, 09:02
Actualizat: 16/01/2022, 10:43

Novak Djokovic va fi expulzat din Australia, după ce magistrații au respins apelul avocaților săi la decizia de anulare a vizei, sentința luată în unanimitate fiind definitivă, potrivit SkyNews.

Nole riscă acum și o interdicţie de trei ani de a se întoarce în această ţară, dar va trebui să plătească și cheltuielile de judecată și nu mai are posibilitatea de a face apel, potrivit theage.com.au. Jucătorul va fi obligat să părăsească Australia, după ce toți cei trei judecători ai Curții Federale au dat dreptate guvernului în decizia de a-i anula viza.

Înainte de a anunța verdictul, judecătorul-șef Allsop a explicat că în acest caz nu era vorba despre faptul dacă ministrul imigrației a luat decizia corectă, ci dacă decizia a fost atât de irațională sau nerezonabilă încât nu a fost luată în mod legal, relatează Hotnews Sport. Campionul sârb nu este vaccinat împotriva noului coronavirus.

Djokovic, de nouă ori campion la Australian Open, care încerca să obţină al 21-lea titlu de simplu de Grand Slam, trebuia să joace, luni, meciul din primul tur împotriva sârbului Miomir Kecmanovic. Nole a primit vestea în hotelul pentru imigranți în care este reținut.

Viza lui Djokovic fusese anulată pentru a doua oară

Viza lui Djokovic a fost revocată pentru a doua oară vineri, 14 ianuarie, după ce ministrul imigraţiei, Alex Hawke, a declarat că prezenţa sârbului în Australia reprezintă un risc pentru sănătatea publică, potrivit SkyNews.

Aceasta urmează controversei privind decizia de a acorda lui Djokovic o scutire de la cerinţele de vaccinare COVID pentru a juca la Australian Open.

Lui Djokovic i-a fost revocată prima dată viza la sosirea la Melbourne, dar a câştigat un recurs în instanţă împotriva acestei anulări care i-a permis să rămână în Australia.

Ulterior, el a recunoscut că declaraţia sa de călătorie a fost incorectă, invocând o „eroare umană”, deoarece nu a indicat faptul că a fost în mai multe ţări în perioada de două săptămâni înainte de sosirea în Australia.

Djokovic a recunoscut, de asemenea, că a fost intervievat personal de un jurnalist de la o revistă franceză în decembrie, deşi fusese testat pozitiv la COVID cu o zi înainte.

În urma celei de-a doua anulări a vizei sale, Djokovic se întorsese la hotelul pentru imigranţi din Melbourne, unde a petrecut patru nopţi săptămâna trecută.

Au existat critici la adresa modului în care guvernul australian a gestionat situaţia, dar opinia publică s-a pronunţat ferm în favoarea trimiterii lui Djokovic acasă, scrie Mediafax.

Inclusiv preşedintele sârb Aleksandar Vucic a atacat guvernul australian, acuzându-l de „hărţuire” şi „maltratare” a lui Djokovic şi întrebându-se dacă nu cumva încearcă să obţină puncte politice înaintea viitoarelor alegeri.


Vă recomandăm și:

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna