Performanță remarcabilă! David Popovici, medalie de aur și record mondial la Campionatul European de natație pentru juniori | VIDEO

Performanță remarcabilă! David Popovici, medalie de aur și record mondial la Campionatul European de natație pentru juniori | VIDEO
Înotătorul român David Popovici / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09/07/2021, 16:19

Înotătorul român David Popovici (16 ani) a stabilit, joi, un nou record mondial în proba de 100 de metri liber la natație juniori, la Campionatul European de înot pentru juniori de la Roma.

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM) spune că, în cadrul finalei de 100 de metri liber, David Popovici a obținut medalia de aur, cu un timp de 47,30 secunde, un nou record mondial la juniori. Precedentul record fusese stabilit tot de el, în urmă cu doar două zile.

Timpul reușit de Popovici reprezintă un nou record european și mondial la juniori, nou record al competiției de juniori, cel mai bun rezultat din istoria înotului la 16 ani, dar și cel mai bun timp mondial realizat în 2021 la această probă.

„Cumva mă aşteptam la acest rezultat, dar nu credeam că va veni chiar atât de repede. Acum trebuie să mă bucur de moment şi să nu mă las pierdut de toată atenţia pe care o primesc. Trebuie să mă concentrez în continuare. Mai am probe de înotat la Roma, dar şi la Tokyo, la Jocurile Olimpice. Să stai pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, cu toată tribuna uitându-se la tine, cu toţi oamenii de acasă urmărindu-te, este cea mai mare satisfacţie pe care o poate avea un sportiv. Este o senzaţie unică şi sper să o trăiesc cât mai des. Tokyo se vede la fel. Faptul că am urcat în clasament nu schimbă scopul meu: să fac cea mai bună performanţă de care sunt în stare şi acolo, nu numai aici, la Roma”, a declarat Popovici pentru site-ul oficial al FRNPM.

David Popovici, felicitat de ministrul Sportului

Ministrul Sportului, Eduard Novak, l-a felicitat pe Popovici printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Acesta face o paralelă între recordul lui David și cel stabilit acum 99 de ani tot de un român, Johnny Weissmüller.

„David Popovici, juniorul nostru de aur la Campionatele Europene de Juniori de la Roma, a obținut un timp incredibil în proba de 100 m liber: 47.30 secunde, devenind cel mai rapid om al planetei în 2021 în proba de 100 m liber, deținător al recordului mondial și european la juniori.

Interesant este că acum 99 de ani, pe 9 iulie 1922, tot un român, Johnny Weissmüller, concurând pentru SUA, a fost cel care a coborât pentru prima dată sub 1 minut recordul mondial la 100 m liber: 58,60 secunde”, a scris ministrul pe Facebook.

Potrivit Adevărul, aceasta este cea de-a doua medalie cucerită de David Popovici la această competiție, după argintul obținut cu ștafeta României la 4×100 metri. Marți, în cadrul ștafetei, Popovici stabilise recordul mondial la 100 de metri liber, cu timpul de 47,56 secunde.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase